Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Február 1. – Minden adósság eltörölve

Lukács 4:16-30

És hirdessem az Úr kedves esztendejét. (Lukács 4:19)

Ezt az Igét Ézsaiás próféta jegyezte le prófétikusan mintegy 650 évvel azelőtt, hogy Jézus felolvasta a zsinagógában. A zsidó zsinagógákban több ezerszer olvasták fel, de sohasem az a személy, akire utalt. Ezzel a kijelentéssel Jézus útjára indította a Jubileum Évét.

A Jubileum Évéről olvashatunk a 3. Mózes 25. részében. Olyan év volt ez, amikor egyetlen földműves sem dolgozott a földjén, és mindenki Sabbath-ot tartott. Az Úr csodálatos ellátásban részesítette az embereket a Jubileum Éve előtti évben, és három éven keresztül ellátta őket, amíg aztán újra arathattak a földjeiken.

A Jubileum Éve különbözött a többi szombat évtől, mivel ötvenévente volt esedékes, és minden adósság eltörlését jelentette. Minden tulajdon visszatért az eredeti tulajdonosához, és mindenki, akit szolgának adtak el, felszabadult. Ez az újrakezdés éve volt.

Jézus kihirdette a “az Úr kedves esztendejét”, amely egy szellemi jubileum volt. Olyan időszakban élünk ma, amikor az összes, Isten felé való adósságunk, mely a bűn miatt terhelt, eltörlésre került, és minden dolog, amit az ördög ellopott tőlünk, visszakerült hozzánk. Véget ért az ördögnek való rabságunk is Jézus Krisztus megváltói munkája következtében.
Örvendezz ma, mivel folyamatosan Jubileumban vagy!