Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Mit kételkedsz?

appleHanem jól tudja Isten, hogy ha esztek belőle, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok, mi a jó, és mi a rossz. (1. Mózes 3:5)

Ádám és Éva bűne a hitetlenség volt. A tiltott gyümölcsből való evés pusztán hitetlenségük megnyilvánulása volt, amely már jelen volt a szívükben. Miben kételkedtek? Két dolog volt, mellyel kapcsolatban kételyt ébresztett a kígyó Isten felé.

Az első, hogy megkérdőjelezték Isten Szavát. Nem hittek abban, hogy milyen következményekkel jár, ha a jó és gonosz tudásának fájáról esznek. Isten azt mondta, hogy meg fognak halni. Nyilvánvalóan azért ettek, mert nem hittek ebben. Kételkedtek Isten Szavában, így elkövették az első bűnt.

Ennél még jelentősebb, hogy Ádám és Éva kételkedett Isten szeretetében. Sátán azzal vádolta Istent, hogy nem a legjobbat akarta a számukra. Azt állította, hogy Isten megvont tőlük valamit, ami bölcsebbé tehette volna őket. Ez Isten szeretete és szavahihetősége ellen való közvetlen támadás volt. Isten fantasztikusan bánt velük, mindent biztosított nekik, amire szükségük volt, sőt mindennap találkozott velük. Azonban Ádám és Éva úgy döntöttek, hogy kételkednek Isten szeretetében. Egy beszélő kígyó szavait Isten Szava fölé helyezték.

Ha végiggondolod, egyáltalán nem logikus Isten szeretetében kételkedni, ha Jézus halálára és feltámadására tekintesz. Kijelentésed van arról, hogy Isten szeretete meddig ment el érted, és mégis azon aggódnál, hogy a szükségeid betölti-e, vagy a meggyógyítja-e a tested. Azzal próbálod igazolni a kételyeid, hogy azt mondod, mindenkivel így van. “Így normális.” Csak azoknak az embereknek normális ez, akik nem ismerik Isten hatalmas szeretetét! Amikor Isten szeretetéről teljes kijelentést kapsz, akkor elenyésznek a kételyeid!

Ha bármely kételyed van ma Isten szeretetével és végtelen gondoskodásával kapcsolatban, akkor nyisd ki a Bibliád, olvasd és hidd el azt, amit rólad mond. Űzd el minden kételkedésed azzal, hogy elhiszed azt, amit rólad mond. A benne való hited szabad utat nyit az áldásai számára az életed minden területén.