Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Járj a világosságban!

Jézus így válaszolt: “Nem tizenkét órája van-e a nappalnak? Ha valaki nappal jár, nem botlik meg, mert látja a világ világosságát.” (János 11:9)

Jézus abbéli döntését, hogy visszatér Júdeába, egy olyan ember utazásához hasonlítja, aki nappal utazik. A nappali utazás nem garantálja a veszélyektől való mentességet, de a világosság lehetővé teszi a veszélyek felismerését. Elkerülhetetlen, hogy meg ne botoljunk az éjszakai sötétben. Hasonló módon az Isten iránymutatásának világosságában való járás nem jelenti azt, hogy nem lesznek problémáink, ám ha saját dolgainkat végezzük (sötétben való járás) garantáltan bajba kerülünk.

Jézus a Szent Szellem vezetésének engedelmeskedve tért vissza Júdeába. Pontosan tudta, hogy mi fog történni, az Atya által adott világosságban járt. Döntéseinket nem szabadna arra alapoznunk, hogy cselekedetünk következményeként valamely módon megsérülhetünk, hanem fel kell ismernünk az Atya akaratát és meg kell cselekednünk azt, függetlenül az ártól.

Nemcsak hibás, de veszélyes is az a gondolkodásmód, hogy ha Isten benne van valamiben, akkor nem lesznek problémák. Ez a fajta gondolkodás sok embert késztetett már meghátrálásra attól, amit Isten mondott, mivel a dolgok nem úgy alakultak, ahogy az illető várta. A Biblia azt mondja, hogy nem szabad megrémülnünk, amikor próbák jönnek (1 Péter 4:12), folytatnunk kell az Úrtól nyert világosságban való járást, az Ő akarata szerint.

Ma járhatsz a világosságban és tisztán láthatsz, amíg Isten akaratában vagy. Ha azt teszed, amire Isten elhívott, akkor a problémák megjelenésekor világosan fogod látni, hogy miként kezeld azokat Isten szerinti módon.