Isten a teremtésen át szól hozzád

Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat. (Zsoltár 19:1)

A körülöttünk megfigyelhető fizikai teremtés egyszerűen csodálatos. Az ember sohasem ismerte fel teljes mértékben azt a csodát, ami Isten legegyszerűbb cselekedetében is fellelhető. Vegyük példaként a naplementét és napfelkeltét. A nap olyan pontosan kel és nyugszik, hogy az évkönyvek percnyi pontossággal megjósolják a jelenségeket, évekkel előre. Maga a napkelte és napnyugta rendkívül látványos jelenségek. Hasonlóak egy trombitaszóhoz, ami felhívja az ember figyelmét Isten dicsőségér és hűségére. Nincsenek megfelelő szavak, amelyek leírhatnák annak a szépségét, amikor a nap sugarai először hatolnak át a kora reggeli felhőkön, vagy kezdenek eltűnni esténként.

Ezek a naponta ismétlődő jelenségek gyakorta észrevétlenek, vagy érdektelenek többségünknél. Nincs egyetlen nyelv sem a világon, amely ne ismerné a kommunikáció ezen formáját, de a magunkkal való állandó elfoglaltság süketté tesz bennünket. Az Úr szól hozzánk a teremtésén keresztül, azonban csak kevesen halljuk meg.

Függetlenül a helyzeted esetleges sötétségétől, eljön a hajnal, ha az Úrban bízol, ahogy a nap is felkel reggelente. Függetlenül attól, hogy milyen kemény lehet a munkád, eljön a megnyugvás ideje, ahogy a nap is lenyugszik mindennap. Az ember semmilyen cselekedete sem képes a napkeltét vagy napnyugtát megváltoztatni, és egyetlen emberi cselekedet sem változtathatja meg Isten hűségét feléd. Ma erről beszél Ő veled, ahogy a napkeltét és napnyugtát figyeled.

Vélemény, hozzászólás?