Minden lehetséges

Mert az Istennél semmi sem lehetetlen.  (Lukács 1:37)

A szűztől való születés megmagyarázhatatlan kivétel és csoda. Nem lehetséges egy szűz számára, hogy gyermeke legyen, de Istennel minden lehetséges. A Biblia kijelenti azonban, hogy néhány dolog lehetetlen: a Zsidó 6:18 alapján lehetetlen Istennek, hogy hazudjon; lehetetlen volt a Sátán számára, hogy Jézust a sírban tartsa (Apostolok cselekedetei 2:24); lehetetlen bárkinek, aki újonnan született, teljesen megvilágosodott, majd ezt követően megtagadta Jézust, hogy ismét újonnan szülessen (Zsidó 6:4); és minden bizonnyal lehetetlenség hit nélkül Istennek tetszeni. (Zsidó 11:6.)

Az ún. Amplified Bible így fordítja ezt a verset: “Az Istentől származó egyetlen szó sem erő nélküli, vagy megvalósíthatatlan.” Más szavakkal mondva, bármi, amit Isten megígért az Ő Igéjében, az lehetséges. Az Igéje nemcsak kijelenti, hogy Ő akarja és képes megtenni, hanem hordozza az erőt a végrehajtásához.

Isten Igéje önbeteljesítő próféciává válik, amikor hittel párosul. Egyetlen szónak Jézus ajkáról – GYERE – elég ereje volt arra, hogy Pétert képessé tegye a vízen járni. (Máté 14:29.) Isten szava, amit Gábriel hozott Mária számára, hatalommal rendelkezett arra, hogy létrehozza a szűztől való születést. Amikor Mária hitt ebben, a hite mozgásba hozta Isten Beszédét.

Mit szólt neked Isten? Egyáltalán nem számít, hogy lehetetlennek tűnik. Az egyetlen kérdés, hogy valóban az Úrtól származik? Ha igen, akkor a Szó maga hordozza a megvalósításához szükséges erőt. Párosítsad hittel, és semmi sem lesz lehetetlen, amit Isten megígér a számodra!

Vélemény, hozzászólás?