Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Sallangmentes hit

És szülé az ő elsőszülött fiát; és bepólyálá őt, és helyhezteté őt a jászolba, mivelhogy nem vala nékik helyök a vendégfogadó háznál. (Lukács 2:7)

Megdöbbentő, hogy a királyok Királya egy istállóban született meg, mivel senki sem adott helyet a szüleinek a vendégfogadóban. Jézus volt a Teremtő és a teremtményei nem biztosítottak számára helyet. Ez kiborított volna egy önző, énközpontú istent.

Úgy gondolom, Isten az Atya örömét találta azokban a körülményekben, ahogy Jézus született. Egyébként is, egy szoba a föld legnagyszerűbb palotájában is csak árnyéka lett volna annak a dicsőségnek, amit Jézus otthagyott. Semmi sem hasonlítható hozzá, ezért minek megpróbálni? Ezenkívül a szeretet és alázat motiválta Isten csodálatos tettét az emberré válásakor. (Filippi 2:8.) Jézus azt mondta, hogy ő szelíd és alázatos szívű. (Máté11:29.) Mi egy alázatos Istent szolgálunk.

Az Úr valamivel látványosabban is jöhetett volna. Megszülethetett volna a legnagyszerűbb palotában is. Megigézhette volna az embereket, hogy higgyenek benne azzal, hogy olyan fantasztikus dolgokat mutat, melyek feleslegessé tették volna a hitet a szemlélődők számára, így elfogadták volna, mint Messiást, de ez nem az Ő útja volt. Szereti a hitet látni az emberekben, az egyszerű hitet. Ezért lehetetlen tetszeni Neki hit nélkül. (Zsidó 11:6.)

Elmulasztod meglátni Isten rejtett csodáit magad körül, mivel valami igazán látványos dolgot keresel? Ha Jézust egy istálló jászolában fekve találtad volna, vajon hittél volna benne? Az Úr örömét leli abban, hogy kevéssé látványos módon tárja fel Önmagát. Ne mulaszd el ma Őt!