Vége a háborúnak!

Dicsőség a magasságos mennyekben az Istennek, és e földön békesség, és az emberekhez jó akarat! (Lukács 2:14)

A II. Világháború végét követően néhány évvel egy csoport japán katonát találtak a Csendes-Óceán egyik déli szigetén. A bombázások miatt átmeneti süketség lépett fel náluk, ezért nem hallották meg a repülőgépekről elhangzott hirdetéseket a háború befejezéséről. Sok évvel később még mindig a dzsungelben bujkáltak és a folytatták a háborút. Milyen szomorú. Azonban sok keresztény még mindig azt gondolja, hogy Isten és az ember között még mindig tart a háború. Ez még szomorúbb!

Ezek az angyalok nem azt hirdették, az emberek között legyen békesség. Ez nyilvánvalóan nem történt meg, mióta Jézus eljött, és nem is látjuk manapság megtörténni. Jézus maga kijelentette, hogy nem azért jött, hogy békét hozzon az emberek között. (Máté 10:34-36.) Az angyalok azért dicsérték Istent, mert véget ért a háború Isten és az emberek között.

Krisztus földre jövetele előtt Isten a Törvényen keresztül foglalkozott az emberiséggel. A Törvény szabályok és előírások rendszere volt, ami bizonyos büntetést tartalmazott az engedetlenséggel szemben. Az egyetlen probléma az volt ezzel a rendszerrel, hogy mindannyiunk áthágta a Törvényt. Ennélfogva mindannyian az átok alá kerültünk, nem pedig az áldás alá. Nem volt békességünk a bűneink következtében.

Jézus egy új utat vezetett be az Istennel való kapcsolatunkban. Minden bűnünktől teljes mértékben szabadok lehetünk, nem a saját teljesítményünk következtében, hanem a Jézus Krisztusban való hitünk által. Az Isten és ember között zajló háború véget ért. A békekötés a Bárány vérével lett aláírva. Örvendezel ebben a békében, vagy még mindig szenveded a háború nehézségeit, mivel elmulasztottad meghallani a kihirdetést? Ma Békesség és jóakarat jön felénk szerető, mennyei Édesapánktól.

Vélemény, hozzászólás?