Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A megfelelő helyen vagy?

Lőn pedig az esztendő fordulásakor, mikor a királyok hadba szoktak menni, elküldé Dávid Joábot és az ő szolgáit ő vele, és mind az egész Izráelt, hogy elveszessék az Ammon fiait, és megszállják Rabba városát; Dávid pedig Jeruzsálemben maradt. (2Sámuel 11:1)

Jézus azért volt mindig a megfelelő időben a megfelelő helyen földi szolgálata során, mert Ő az Élő Ige. Engedelmeskedett Isten Beszédének és szellemben járt. Az Ószövetség idején ennek ellenkezőjére a legjobb példa Dávid király életének idézett szakasza szolgált. Izráel királya lett, és a királyok bizonyos időben harcba mentek, ám Dávid úgy döntött, hogy otthon marad. Ez az egy döntése, hogy nem engedelmeskedik és az ezt követő döntései sok fájdalmat hoztak a családjára, és majdnem a trónjába került.

Természetesen Dávidnak mélyebb problémái voltak annál, hogy pusztán nem a megfelelő helyen volt és nem azt tette, amire a felkenetése szólt. Az Úrral való kapcsolata minden bizonnyal hanyatlott ebben az időben. Az Istennel való kapcsolat kudarca nyugtalanná teszi az embert, azt eredményezheti, hogy gyakran a nem megfelelő helyre kerülhetünk, a legrosszabbkor.

A sikeres emberek gyakran pont azokat a dolgokat hagyják el, amelyek a csúcsra segítették őket. Amikor a Saul kicsi volt a saját szemében, akkor az Úr megsegítette őt (1Sámuel 15:7), de amikor sikeressé vált, akkor elhagyta az Úrtól való függést. Salamon ugyanezt  tette. Hatalmas alázattal indult neki és csupán hűséges akart maradni az Úrhoz, de a siker megrontotta. Ugyanez történt Dáviddal is.

Dávid a siker egy olyan pontját érte el, amikor többé már nem kellett keresnie az Urat. Többé már nem kellett megharcolnia a saját csatáit. Másokat küldhetett, hogy ezt tegyék. Ez felszabadította őt, hogy válasszon: vagy közeledik az Úrhoz, vagy pedig eltávozik Tőle.

A nehéz időszakok nem valódi próbái annak, hogy mi lakozik a belsődben. Mindenki az Urat keresi, ha a háta mögött fal van. Az élet legnagyobb tesztje a siker. Tedd elsődleges fontosságúvá életedben az Úrral való kapcsolatot – mind jó, mind rossz időben -, így megőrizheted azt a sikert, amit Ő adott.