Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten ott van az egyszerű dolgokban

Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt. (János 14:)

Ha Jézust ismerjük, ismerjük az Atyát is. Ez nem csak azért van, mert Jézus pontosan azt cselekedte, amit látott, hogy az Atya cselekedett, hanem azért, mert Jézus a testben megjelent Isten volt. Ő nem Isten képére és hasonlatosságára teremtetett, ahogy Ádám (1Mózes 1:26); Ő “a személyének képmása” (Zsidókhoz 1:3), ami azt jelenti, hogy Ő mindenben pontosan olyan volt, mint Isten.

A tanítványok nem vették észre, hogy Jézust látni annyi, mint Istent látni. Valami többet vártak. Sokszor azért vétjük el Istent az életünkben és a körülményeinkben, mivel valami látványos dolgot keresünk. Bár Isten teljes mértékben lenyűgöző, nem minden alkalommal nyilvánítja meg magát ilyen módon. Illés számára nem a tűzben, szélben, vagy földrengésben, hanem egy csendes, halk hangon szólt. (1Királyok 19:12) Jézus a földre nem valami hatalmas módon érkezett meg, hanem szegény szülei számára egy istállóban született. Ézsaiás 53:2 szerint nem volt formája, sem szépsége, ami arra késztetne bennünket, hogy többnek tartottuk volna puszta embernél.

Pál az 1Korinthus 1:27-29-ben azt mondja, hogy Isten azért teszi a dolgokat ilyen módon, hogy a jelenlétében egyetlen test se vegyen dicsőséget. Azt szeretné tőlünk, hogy hit által Rá összpontosítsuk a figyelmünket, ne az általa használt fizikai dolgokra. Az Ószövetség ideje alatt, amikor látható eszközöket használt az ereje megnyilvánítására, akkor az izraeliták bálványokat készítettek ezekből a dolgokból.

Ahogy a tanítványok látták Jézust, de nem vették észre, hogy akit valójában láttak az Isten volt, te is elvétheted Őt, arra összpontosítva, ami körülötted történik, nem pedig arra, amit az Ő Szelleme benned kommunikál. Talán azt várod Tőle, hogy valami megrázó dolgot vigyen véghez, pl. támasszon halottat, miközben Ő pusztán azt szeretné, ha egy kedves szót szólnál valakihez, aki éppen most öngyilkossági gondolatokkal küszködik. Hatalmas módon akar használni téged, de ugyanakkor az apró dolgokban is. Emlékezz erre, amikor ma Őt követed.