Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Nem amit te teszel – amit Ő tett

rich-young-manÉs ímé hozzá jövén egy ember, monda néki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek? (Máté 19:16)

A gazdag, fiatal vezető látszólag az üdvösség keresése miatt jött Jézushoz. Odafutott hozzá, letérdelt elé, és nyilvánosan Jó Mesternek vallotta Őt. Mi lehetett rossz ebben? Először: Jézust jónak ismerte el, de nem Istennek. Minden jelentős világvallás elismeri Jézus létezését, hogy ő egy jó ember volt, de nem ismeri el, mint Istent. Ha Jézus csupán egy jó ember volt, akkor nem tud megmenteni senkit.

Jézus nem csak azért jött, hogy megmutassa számunkra az Istenhez vezető utat; Ő maga volt az út – az egyetlen út – az Atyához. (János 14:6.) Jézus több esetben nyilvánosan is kifejtette ezt, így a fiatal, gazdag vezetőnek is e szerint válaszolt. Azt mondta: “Csak az Isten jó. Istenként kell elfogadnod engem, vagy pedig sehogy.” Jézus vagy az volt, akinek állította magát, vagy Ő volt a valaha élt legnagyobb csaló. Vagy az egyik, vagy pedig a másik, de mindkettő nem lehetett.

Másodszor: a fiatalember azt kérdezte, hogy mit kell tennie, hogy üdvösséget kapjon. Magában bízott, és az gondolta, hogy meg tudja cselekedni azokat a jó cselekedeteket, amiket Jézus kérni fog tőle. Ez teljesen ellentétes Isten megváltói tervével.  Jézus úgy szerzett nekünk üdvösséget, hogy a kereszten bennünket helyettesített, mindezt ingyen ajándékként adta. Amit ezek után tennünk kell: hinni és elfogadni.

A gazdag ifjú nem a Megváltót kereste; megpróbált saját megváltója lenni. Néha, miután kegyelemből, hit által Jézusban üdvösséget nyerünk később megpróbáljuk keresztény életünket úgy élni, mintha magunkat mentenénk meg. Így nem működik! Ő a megváltás, amelyet folyamatosan kapunk. Ma is próbálsz a saját üdvösségeden dolgozni? Mindaz, amit tenned kell, hogy Rá tekintesz valamennyi szükségedért.