Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A fügefa

Jézus megszólalt, és ezt mondta a fának: “Senki ne egyék rólad gyümölcsöt, soha többé.” A tanítványai is hallották ezt. (Márk 11:14)

Jézus éhes volt és megpillantott egy fügefát, amelynek már levelei nőttek, így Jézus arra gondolt, hogy füge is van rajta. De nem ez volt a helyzet. Egyetlen füge sem volt rajta. Válaszképpen Jézus megátkozta a fügefát, ezeket a szavakat mondva: “Senki ne egyen gyümölcsöt rólad ezután.”

Jézus szólt a fügefához. A vers ezt mondja: “Jézus megszólalt (az angol fordítás szerint válaszolt) és ezt mondta a fának”. Ez pedig azt jelenti, hogy a fa beszélt Jézushoz. Némelyek meglehetősen vad dolognak tartják ezt az értelmezést, de a dolgok állandóan megszólítanak bennünket. A bankszámlád azt mondja neked, hogy nincs elég pénzed. A tested azt mondja, hogy beteg vagy. A különböző élethelyzetek negatív dolgokat mondanak nekünk anélkül, hogy egy szót szólnának. Legtöbbünk felveszi ezeket a negatív dolgokat és kimondjuk a szánkkal, ezáltal erőt adunk nekik az életünk fölött.

Jézus a helyes dolgot tette. A szavait arra használta, hogy elnémítsa a képmutató fügefát. A fa gyümölcsökről beszélt a levelein keresztül, de nem birtokolta azokat. Olyat állított, amit nem tudott teljesíteni. Jézus azt mondta, hogy többé senki számára sem fog gyümölcsöt adni – és így is lett! A gyökerei azonnal elpusztultak, és a halál másnap nyilvánvalóvá lett. (Márk 11:20.)

Jézus tanítványai megdöbbentek ezen a csodán és kérdezni kezdték Őt. Jézus azt mondta, hogy ez a szavak ereje. Bárki, aki hitben szól szívbeli kételyek nélkül, meglesz neki, bármit is szól. Ez mind pozitív, mind negatív irányban működik.

Ha ma egy negatív körülmény kezd szólni hozzád, szólj vissza neki hitben, és figyeld meg, hogy megváltozik a helyzet.