Oldozzátok el!

lazarÉs kijöve a megholt, lábain és kezein kötelékekkel megkötözve, és az orczája kendővel vala leborítva. Monda nékik Jézus: Oldozzátok meg őt, és hagyjátok menni.  (János 11:44)

Szimbolikus értelemben Lázár olyan, mint sok keresztény. A Biblia az újjászületés kapcsán a halálból az életbe való átmenetelre utal, de eközben hozzuk magunkkal a halotti öltözeteket (rossz szokások, negatív attitűdök és hamis elképzelések) a régi életünkből. Szükségünk van arra, hogy fel legyünk oldozva ezektől, azért hogy teljes mértékben élvezhessük Krisztusban megnyert életünket. A gondolkodásmódunk megváltoztatásával érjük el ezt.

Érzelmeink, hozzáállásunk és cselekedeteink a gondolkodásunkat követik. Amikor érzelmeinket a problémáinkra fókuszáljuk, akkor ezek növekednek meg; amikor Isten ellátására összpontosítunk a problémák helyett, akkor a válaszunk növekszik nagyra. Bármire is gondolunk, az uralmat vesz rajtunk. Vagy a negatív gondolataink kötnek meg bennünket, vagy pedig az Isten szerinti gondolatok által eloldoztatunk. Ha nyomasztó dolgokon gondolkodunk, akkor depresszióssá válunk. Ha felemelő dolgokra gondolunk, akkor mi is felemelkedünk. Ha betegségen gondolkodunk, betegek leszünk. Ha arra gondolunk, hogy az Ő sebeiben meggyógyultunk, akkor meggyógyulunk.

Az isteni megelégedettség nem függ a körülményektől, pedig a világ ebben hisz. Azt gondolják, hogy akkor lesz az ember megelégedett, ha a körülményei jóra fordulnak. Ezért depressziósak oly sokan. Nem hiszik el, hogy a békesség és öröm pozitív érzelmeit meg lehet tartani negatív körülmények közepette. De a Biblia azt mondja, hogy az érzelmeink a gondolkodásmódunkat követik. Halotti ruháinkból azáltal nyerhetünk feloldozást, ha eldöntjük, hogy szeretetteljes, igaz és jó híreken gondolkodunk. (Filippi 4:8.) Érzelmeinkkel a gondolatainkra reagálunk.

Megfordíthatod a napodat azzal, hogy egyszerűen Isten áldásaira és örökkévaló igazságaira fordítod a figyelmedet ahelyett, hogy a fizikai világ körülményeire figyelsz, melyek el fognak múlni.

Vélemény, hozzászólás?