Ó, ó, ó! – Új, új, új! (Videó)

Ó, ó, ó! – Új, új, új! (Kegyelem – az evangélium ereje /13.)

Pál lefektette az alapokat: Istennel való kapcsolatunk nem a teljesítményünkön múlik. Az újjászületett természet törekszik megtisztítani a cselekedeteit.
Új természetünk ellenére rendszeresen vétkezünk. Mi a helyzet a túlsúlyosakkal például? A Biblia szerint a falánkság éppoly bűn, mint az emberölés. Sőt, Jak 2:20 szerint a jó elmulasztása is vétek.
Szellemünk nem tud többé vétkezni, nincs benne bűn, nincs vonzódás a bűn felé. Óemberünk megfeszült Krisztussal. Múlt időben! Gondolataink és cselekedeteink azonban nem tökéletesek. Ha TUDJUK, hogy megváltozott a természetünk és megöldököljük a test cselekedeteit, akkor nem fogunk a bűnnek szolgálni.
Régi természetünk halott az újjászületésünk óta. Ne próbáljuk újraéleszteni naponta! Az óemberi természet halálakor azonban hátrahagyta a “testét”, a régi gondolkodásmódot. Ez azonban nem természet, csak maradék. Újjászületésünk előtt önzőek voltunk. Viselkedési formáink rosszak voltak. Újjászületésünk óta nincs önző természetünk, de újra kell programoznunk a viselkedésünket, a gondolkodásunkat.

~~~

Kegyelem – az evangélium ereje (könyv, hangoskönyv és DVD sorozat) – Andrew Wommack

~~~

Vélemény, hozzászólás?