Pihenj és tölts újra!

tired-manŐ pedig így szólt hozzájuk: “Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé.” Mert olyan sokan voltak, akik odaérkeztek, és akik elindultak, hogy még enni sem volt idejük. (Márk 6:31)

Jézus gyakran elvonult másoktól, hogy időt tölthessen az Atyával. Azt olvassuk, hogy Jézus a tanítványait félrehívta pihenni és kikapcsolódni. Sok buzgó keresztény figyelmen kívül hagyta fizikai testének szükségleteit, ezzel a szolgálatnak is kárt okozva: súlyos betegséget, vagy akár halált szenvedett el. Hasonlóképpen sokan elmulasztottak időt szánni a csendességre és Isten megismerésére. (Zsoltár 46:10.) Ez szintén megrövidíti a szolgálatodat, hatástalanítva az erőfeszítéseidet. Sátán egyik leghalálosabb fegyvere a szolgálókkal szemben az elfoglaltság. Egyensúlyt kell tartanunk abban, ahogy az időnket mások szolgálatára szánjuk, és abban, hogy Atyánk szolgálatát elfogadjuk. Ha az ördög megakadályoz téged abban, hogy a szíved tűzben égjen Istenért, akkor megpróbálja elérni, hogy kiégj.

Jézus és a tanítványai azért mentek erre a távoli helyre, hogy távol legyenek a tömegtől, és pihenjenek. A pihenés nem egy lehetőség, hanem szükségszerűség volt. Jézus és tanítványai régóta várt vakációra mentek. Azonban a tömeg követte őket, így vakációjuk már a kezdete előtt véget is ért. Bizonyára éppoly csalódottak voltak emiatt, mint te vagy én lettünk volna, de a harag és keserűség helyett Jézus megindult szívében, és szolgált az emberek felé.

Az este későbbi részében Jézus felment egy hegyre, és a negyedik őrváltásig imádkozott (hajnal háromtól hatig). Az Úrnak szándékában áll gondot viselni a fizikai testünkre, ahogy azt láthattuk is, amikor a tanítványokat elvitte pihenni, de azt is láthatjuk, hogy elsőbbséget adott a szellemének azzal, hogy egész éjjel imádkozott, így nyerve szellemi pihenést.

Ma kövesd Jézus példáját. Pihenj fizikailag is, tartsd tiszteletben tested szükségleteit, de tedd első helyre az Atyával való időtöltést.

Vélemény, hozzászólás?