Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Pihenj és tölts újra!

tired-manŐ pedig így szólt hozzájuk: “Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé.” Mert olyan sokan voltak, akik odaérkeztek, és akik elindultak, hogy még enni sem volt idejük. (Márk 6:31)

Jézus gyakran elvonult másoktól, hogy időt tölthessen az Atyával. Azt olvassuk, hogy Jézus a tanítványait félrehívta pihenni és kikapcsolódni. Sok buzgó keresztény figyelmen kívül hagyta fizikai testének szükségleteit, ezzel a szolgálatnak is kárt okozva: súlyos betegséget, vagy akár halált szenvedett el. Hasonlóképpen sokan elmulasztottak időt szánni a csendességre és Isten megismerésére. (Zsoltár 46:10.) Ez szintén megrövidíti a szolgálatodat, hatástalanítva az erőfeszítéseidet. Sátán egyik leghalálosabb fegyvere a szolgálókkal szemben az elfoglaltság. Egyensúlyt kell tartanunk abban, ahogy az időnket mások szolgálatára szánjuk, és abban, hogy Atyánk szolgálatát elfogadjuk. Ha az ördög megakadályoz téged abban, hogy a szíved tűzben égjen Istenért, akkor megpróbálja elérni, hogy kiégj.

Jézus és a tanítványai azért mentek erre a távoli helyre, hogy távol legyenek a tömegtől, és pihenjenek. A pihenés nem egy lehetőség, hanem szükségszerűség volt. Jézus és tanítványai régóta várt vakációra mentek. Azonban a tömeg követte őket, így vakációjuk már a kezdete előtt véget is ért. Bizonyára éppoly csalódottak voltak emiatt, mint te vagy én lettünk volna, de a harag és keserűség helyett Jézus megindult szívében, és szolgált az emberek felé.

Az este későbbi részében Jézus felment egy hegyre, és a negyedik őrváltásig imádkozott (hajnal háromtól hatig). Az Úrnak szándékában áll gondot viselni a fizikai testünkre, ahogy azt láthattuk is, amikor a tanítványokat elvitte pihenni, de azt is láthatjuk, hogy elsőbbséget adott a szellemének azzal, hogy egész éjjel imádkozott, így nyerve szellemi pihenést.

Ma kövesd Jézus példáját. Pihenj fizikailag is, tartsd tiszteletben tested szükségleteit, de tedd első helyre az Atyával való időtöltést.