Január 31. – Szellemi eledel

János 4:27-46

Ő pedig azt mondta nekik: “Nekem van eledelem, amit egyem, amiről ti nem tudtok.” (János 4:32)

A táplálék létkérdés az élet szempontjából. Nélküle nem fejlődhetünk, és nem őrizhetjük meg egészségünket. Erőnket és vitalitásunkat a táplálékból nyerjük; azonban a rossz étel megölhet bennünket. A helytelen diéta több embert ölt meg, mint a betegségek.

A lelkünknek szintén szüksége van táplálékra. Azok a dolgok, melyeken gondolkodunk, és a kívánságaink táplálékul szolgálnak lelkünk számára. Jézus azt mondta, “Az ember nem csak kenyérrel él, hanem minden beszéddel, ami Isten szájából származik” (Máté 4:4). Többre értékelte a szellemi táplálékot a fizikai tápláléknál. Nagy izgalommal látta, hogy a szamáriai asszony és a város népe reagált az üdvösség ajándékára. A tanítványok ételt hoztak a számára, de azt mondta Jézus, hogy az Ő tápláléka az, amikor az emberek hozzá jönnek üdvösségért.

Hasonlóképpen nekünk is Isten dolgaira kellene irányítanunk kívánságainkat, hogy a szellemi dolgok fontosabbak legyenek, mint a fizikaiak. A lélek számára adott rossz diéta a vezető ok a keresztények életében fellelhető kudarcokért és depresszióért. A Biblia azt mondja, hogy a szellemi gondolkodás életet és békességet produkál, de a testi gondolkodás halált eredményez. (Róma 8:6). Egészségtudatos társadalmunkban sokan még csak nem is álmodunk arról, hogy helytelen diétával károsítsuk a testünket, lelkünket azonban istentelen, világi dolgokkal gyilkoljuk.

Ma tápláld magad egészséges, szellemi eledellel. Olvasd a Bibliát, és lakj jól Isten Beszédével. Azután menj el a bevásárlóközpontba és vezess valakit Jézushoz. Te is fel fogod fedezni azt az “eledelt”, amit Jézus minden természetes eledelnél jobban szeretett.

Vélemény, hozzászólás?