Válaszd az örömöt! 

Lukács 1,39-56 

Mária itt nagyon világosan különbséget tesz aközött, hogy a lelke magasztalja az Urat és aközött, hogy a szelleme örvendezik. 

A lelkünk az a részünk, amit a személyiségünknek tartanak: az értelmünk, az érzelmeink és az akaratunk. A szellemünk pedig az a részünk, amelyik újjászületik, amikor elfogadjuk Jézust, és mindig szeretetben, örömben, békességben, türelemben, szívességben, jóságban, hűségben, szelídségben és mértékletességben működik. (2Kor 5,17, Gal 5,22-23) Ez akkor is igaz, ha a lelkünkben (az érzéseinkben és érzelmeinkben) érezzük-e, vagy sem. 

Sok hívő addig vár, amíg az érzelmei alapján kedvet nem kap arra, hogy dicsérje az Urat. Csak ekkor kapcsolódnak be a dicsőítésbe. Képmutatásnak tartják, hogy úgy viselkedjenek, mintha örvendeznének az Úrban, ha nem „érzik” azt. 

A szellemünk azonban mindig örül az Úrban. Valójában az a képmutatás, ha az érzelmeinkre hallgatunk és nem magasztaljuk az Urat a lelkünkkel, noha újjászületett szellemünk mindig örvendezik. 

Újjászületett szellemünk mindig összhangban van az Úrral, és az Úr örömében jár. 

A testünket gyakran az uralja, amit látunk és érzünk.  Néha nem érzünk kedvet arra, hogy dicsérjük az Urat, de a döntés a lelkünkön múlik. Ha azt választjuk, hogy dicsérjük az Urat, az érzelmeink követni fogják.  A választás a tied. (5Móz 30,19)

Döntsd el ma, hogy az Úr örömében fogsz járni.

(Forrás: Daily Devotional – Andrew Wommack Ministries) 

Vélemény, hozzászólás?