Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

World Outreach – 2022. decemberi hírlevél – Vezetők képzése. Életek átformálása. Nemzetek megérintése.

KÖNNYEBB LETT VOLNA A BIZTOS ÚT 

 

Róma 5:20 RÚF “Közben pedig eljött a törvény, hogy megnövekedjék a bűn. De ahol megnövekedett a bűn, ott még bőségesebben kiáradt a kegyelem.” 

Felmérhettük volna az országot, hogy hol található a legtöbb keresztény lakos, vásárolhattunk volna ingatlanokat az összes óriásgyülekezet közelében, és Charis-központokat indíthattunk volna a bibliai övezet minden konzervatív régiójában. De Isten legjobbja nem a komfortzónánkban lakozik, hanem az elhívásunkban. “Valószínűleg ez az Amerikai Egyesült Államok legliberálisabb területe” – mondta Joe Fortunato, amint elindult New Jerseyben a Charis Bibliaiskola, “de mi vagyunk a föld sója, és meg fogjuk őrizni ezt a területet”. 

 

Isten kijelentése, ami mindent megváltoztatott 

Joe igazgatói pozícióba való kerülésének útja 2018-ban kezdődött. Bár Joe már akkor is teljes munkaidős lelkész, férj és nagyszülő volt, a Szentlélek kijelentette a feleségének, hogy a dolgok még sűrűbben alakulnak majd a jövőben. Joe így magyarázta az esetet: “Egyszer csak ezt mondta a feleségem: “Ma reggel imádkoztam, és Isten azt mondta, hogy idén Coloradóba fogsz költözni – mégpedig a harmadéves programban veszel majd részt.” Majd így folytatta: “Ez csak elindított a bátorság útján, hogy kilépjek a komfortzónámból, majd végül tényleg Coloradóba költöztem”. Amíg Coloradóban volt, Joe úgy pásztorolta a gyülekezetét, hogy hétvégenként hazarepült, vagy a Zoom segítségével tartotta prédikációit. 

Bár Joe tapasztalt lelkész volt, tanítható maradt a szíve, és mindent elsajátított, amit csak tudott a Globális Kiképzőközpontban. Joe elmondta: “Körülbelül huszonöt-harminc éve vagyok szolgálatban. Ez a legjobb képzés, amiben valaha is részem volt egész életemben!” Miután befejezte a képzést, Joe engedélyt kapott, hogy a Charis Bibliaiskolát New Jerseybe hozza. Amikor 2022. augusztus 27-én megnyitotta az iskolát a Cherry Hill nevű negyedben, a diákok mindenhonnan özönlöttek. Vannak diákok Delaware-ből, Pennsylvaniából, New Jersey déli részéről – ahol az iskola található -, Közép-Jersey-ből, sőt még Észak-Jersey-ből is. Joe úgy jellemezte ezt a harmincnégy diákot, mint a “mindenféle háttérrel rendelkező emberek keveréke”. 

 

 Befolyásos helyre kihelyezve  

A New York City és Baltimore száz mérföldes körzetében, valamint Philadelphiától kevesebb mint tíz mérföldre elhelyezkedő Joe célja az, hogy érett hívőket neveljen, akik Jézust az Egyesült Államok néhány legbefolyásosabb régiójába viszik majd. Joe szerint “A New York-i televíziós piac messze az első helyen van az Egyesült Államokban. A negyedik pedig Philadelphia”. Joe felkiáltott: “Milyen jó, hogy Isten egy Charis Bibliaiskolát helyez Andrew látomásával pont oda, a közepére annak a helynek, ami az egész környékre hatással lesz!”. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani barátainknak és partnereinknek. A Charis Bibliaiskolának nyújtott folyamatos támogatásotok révén Isten feltétel nélküli szeretetének és kegyelmének üzenete most gyökeret vert országunk egyik legliberálisabb területén. Ahogy ezek a diákok elviszik Isten szeretetének és kegyelmének üzenetét a környékükre, gyülekezeteikbe és munkahelyeikre, nagyobb csodákat és áttöréseket várunk, mint amilyeneket eddig valaha is láttunk. Ami a környező területet érintő liberális programot illeti, Istennek arra is van terve. Joe megjegyezte: “Ahol sok a bűn, ott még inkább sok a kegyelem. És amikor elgondolkodtam rajta, a kegyelem szó görögül ‘charis’ “. Joe hozzátette: “Az Úr kijelentette nekem, hogy ez egy igazán gyümölcsöző, növekvő iskola lesz ezen a környéken”. 

 

Csatlakozz hozzánk, hogy messzire és mélyre jussunk az evangéliummal! 

Az AWM és a Charis nemzetközi szinten húsz irodával és harminc kampusszal rendelkezik, valamint huszonegy kampusszal az Egyesült Államokban a coloradói központunkon kívül. Bibliaiskoláink közel nyolcezer diákot képeznek világszerte! 

Ha még nem vagy a Charis World Outreach partnere, kérjük, csatlakozz hozzánk, hogy együtt minél több olyan emberhez jussunk el, akiknek szükségük van kegyelem és a hit sorsfordító üzenetére. 

További információ a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalon.