Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

World Outreach – 2022. novemberi hírlevél – Vezetők képzése. Életek átformálása. Nemzetek megérintése.   

“A francia nyelvű emberek tanítványokká válnak, teljesen átalakul és megváltozik az életük, és annyi kinyilatkoztatást kapnak Isten Igéjéből, hogy az megszabadítja őket.” – Martin Alargent 

 

NŐ A TANÍTVÁNYOK SZÁMA FRANCIAORSZÁGBAN: ELINDUL A CHARIS BIBLIAISKOLA NIZZÁBAN 

“De mindezt valóban tegyétek is, mert tudjátok az időt, hogy itt van már az óra, amikor fel kell ébrednetek az álomból. Hiszen most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk.” – Róma 13:11  

Valami elkezdődött Franciaországban.  

2020-ban a Charis Bibliaiskolában végzett Martin Alargent és egy kicsi, de elszánt fordítócsapat elindította az Andrew Wommack Ministries francia nyelvű bemutatásának munkáját, hogy az Evangéliumi Igazságok adásai és nyomtatott anyagai révén minden francia anyanyelvű országba elvigyék Isten feltétel nélküli szeretetének és kegyelmének üzenetét.  

Azóta a visszhang minden várakozást felülmúlt. Olyannyira, hogy eldöntötte a kis csapat, hogy a tanítványok továbbképzését az országukban a következő szintre emelik: elindítják a Charis központot Franciaországban. 

“Nagyon sok franciául beszélő ember keresett meg minket a világ minden tájáról, ahol ezt a nyelvet beszélik, mert többet akarnak” – magyarázta Martin. “És hallottak a Charis projektünkről. Nagyon sokan közülük szomjasak és éhesek arra, amit a Charis kínál”. 

Váratlan átalakulások  

Annak érdekében, hogy a teljes Charis tananyag lefordításának hatalmas feladatát vállalni tudják, miközben az AWM franciaországi irodájának igényeit is figyelembe veszik, Martin és munkatársai egy speciális, a Mauritius-szigeteken működő keresztény fordítóirodához fordultak, hogy lefordítsák a Charis tananyagot franciára. Bár a fordítócsapat éppen a Charis leendő diákjai számára készítette el az anyagokat, a kegyelem üzenete nem várhatott. Kifejtette átformáló erejét, és a fordítók közül sokan munkájuk során radikális változásról kezdtek beszámolni saját életükben.  

“Olyan bizonyságtételeket kaptunk tőlük, hogy az megkérdőjelezte a saját hitüket” – osztotta meg velünk Martin. “A pihenőszobában pedig olyan kinyilatkoztatásokról beszéltek, amelyeket a tanításokból, a Charis anyagokból kaptak, amelyeket fordítottak.” 

“Emellett hazavitték ezt az üzenetet a férjeiknek és a feleségeiknek, a családjuknak – és azóta is folyamatosan formálódik az életük a fordítások közben.” Martin így folytatta: “Számomra ez csak egy jel és emlékeztető arra, ami jön: A franciául beszélő emberek tanítványokká válnak, teljesen átalakul és megváltozik az életük, és annyi kinyilatkoztatást kapnak Isten Igéjéből, hogy az megszabadítja őket.” 

A Charis Bibliaiskola megkezdi működését Nizzában 

Martin és csapata júliusban rendezte meg az első Charis napot, amelyre sokan érkeztek repülővel, vonattal és több órányi autózással, hogy többet megtudjanak az új iskoláról. Szeptember 10-én a nizzai Charis hivatalosan is megnyitotta kapuit Dél-Franciaországban, és több mint hatvan diák jelentkezett az első évfolyamba. Míg a lefordított tanterv lehetővé teszi, hogy az új nizzai központunk a saját nyelvükön taníthassa a diákokat, a kezdeményezés hatósugara messze túlmutat Franciaország határain, és annyira nagy számú leendő diákot érint, hogy szinte megszámlálhatatlanul sokan lesznek. Ezt szem előtt tartva Martin és csapata máris tervbe vette, hogy jövőre elindítja a távoktatási programot, szélesre tárva a kapukat a francia nyelvű nemzetek között.  

“Vannak olyanok, akik már kitöltötték a Charis Bibliaiskola weboldalán található érdeklődési kérdőívet franciául” – osztotta meg Martin. “És ez nagyon lelkesítő, mert szó szerint minden francia nyelvű országból érkeztek – Európa összes országából, például Svájcból és Belgiumból. Valamint Afrika minden részéből, Kanadából, a Francia-szigetekről, Guyanából – ez tényleg egy nemzetközi szintű projekt és egy globális kezdeményezés, hogy ezt az üzenetet elérhetővé tegyük a franciául beszélők számára.”  

A Charis World Outreach barátainak és partnereinek szeretnénk köszönetet mondani. A támogatásotoknak köszönhetően a Charis új nizzai központja elkezdte a diákok egy teljesen új generációját tanítvánnyá képezni francia nyelven Andrew egyszerű, Biblián alapuló, evangéliumi üzenetével a kegyelemről és a hitről.  

Ahogy az örömhír üzenete sok szívet és elmét formál át a francia anyanyelvű országokban, mi már tudjuk: valami elkezdődött Franciaországban, és ez még csak a kezdet. 

 

Csatlakozz hozzánk, hogy messzire és mélyre jussunk az evangéliummal! 

Az AWM és a Charis nemzetközi szinten húsz irodával és harminc kampusszal rendelkezik, valamint huszonegy kampusszal az Egyesült Államokban a coloradói központunkon kívül. Bibliaiskoláink közel nyolcezer diákot képeznek világszerte! 

Ha még nem vagy a Charis World Outreach partnere, kérjük, csatlakozz hozzánk, hogy együtt minél több olyan emberhez jussunk el, akiknek szükségük van kegyelem és a hit sorsfordító üzenetére. 

További információ a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalon.