100 x 0

coinDe hogy ne botránkoztassuk meg őket, menj a tengerhez, vesd be a horgot, és fogd ki az első halat, amely ráakad. Amikor felnyitod a száját, találsz benne egy ezüstpénzt, vedd ki, és add oda nekik értem és érted.” (Máté 17:27)

A tanítványokat nagyon lefoglalta a pénz, mivel adót kellett fizetniük, így Jézus a fenti instrukciókat adta nekik. Ez egy nagy csoda volt. Nemcsak a pénzt kapták meg az adó befizetéséhez, hanem egészen pontosan a szükséges összeget, mégpedig az első kifogott halból.

Bár ez precedens értékű arra nézve, hogy Isten a szükségeinket csodálatos módon be tudja tölteni, fontos emlékeznünk arra, hogy Isten nem hamisít pénzt. Ő nem teremtett pénzt a hal belsejében, hanem a hal megtalálta és elnyelte azt a római érmét, amire a tanítványoknak éppen szükségük volt. Hibás megközelítés csak imádkozni és várni Istenre, hogy pénzt hullasson az égből. Ahogy Lukács 6:38 mondja, Isten emberek által biztosít pénzügyi forrásokat a számunkra. Váratlan, természetfeletti módon is megteheti ezt, de létező embereket von be és létező pénzt alkalmaz. Hinnünk kell abban, hogy Isten meghallgatja és megválaszolja az imáinkat, majd imádkozzunk azokért az emberekért, akiket Isten használni fog a válasz végrehajtásában. Ez lehet a főnökünk, az a személy aki megvásárolja a termékeinket, illetve sokan mások is.

Az Úr ezen kívül azt áldja meg, amire a kezünket tesszük. Amikor szükségben vagy, keresd az útmutatását, hogy mire tegyed rá a kezed és bízz benne, hogy megáldja azt, és megsokasítja a munkád eredményeit. Százszor nulla az nulla. Ne mulaszd el a csodát azzal, hogy nem teszed meg az első lépést és nem használod azt, amid van! Isten tud adni egy kreatív ötletet ma, ami úgy meg fog áldani, hogy valamennyi szükséged betölti – és azt a lehetőséget is megadja, hogy áldás lehess mások számára is.

Vélemény, hozzászólás?