Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2010. júliusi hírlevél

Hogyan találhatjuk meg Isten akaratát?

Kedves Barátom!

Nemrégiben egyik alkalmazottam mesélte, hogy találkozott valakivel egy irodánkhoz közeli üzletben. Mikor ez az ember megtudta, hogy ez az alkalmazott nekem dolgozik, elmondta, hogy  körülbelül harminc évvel ezelőtt egy kazettámat odaadta az unokahúgának, aki nagyon istentelen életet élt. Miután az unokahúga meghallgatta a kazettát, átadta életét az Úrnak, misszionárius lett belőle, teljesen Isten akaratának szentelve egész életét.

Dicsőség Istennek ezért a bizonyságért! De mi lett volna, ha nem jártam volna az Úr akaratában, és nem prédikáltam volna az evangéliumot? Egyik lehetőség, hogy talán sosem változik meg az élete. Persze Isten valaki mást is használhatott volna, hogy elérje, de ki tudja milyen sokáig tartott volna, vagy milyen messze kószált volna el az Úrtól közben? Ez a történet illusztrálja, milyen fontos mindannyiunknak azt tenni, amire Isten elhívott.

Te vajon betöltöd elhívásodat? Tudod-e egyáltalán, mit rendelt el Isten az életedre? Ha nem, természetesen nem vagy egyedül.

Nemrégiben szolgáltam Florida állam Orlando városában egy Evangéliumi Igazság szemináriumon, ahol ez volt a téma, hogyan találhatjuk meg Isten akaratát. A közönség kétharmada felállt, mikor kértem, álljanak fel azok, akik nem tudják, Isten akaratában járnak-e, vagy sem. Bizonytalanságban lenni Isten életünkre való tervével kapcsolatban mindennapos a keresztények között. Nem kellene ennek így lenni (Ef. 5:17). Hogyan várhatjuk el, hogy Isten országát építsük, ha nem tudjuk mi a mi részünk benne?

Először is fel kell ismerjük, hogy az Úrnak egyedülálló terve van számodra. Ez a terv már meg volt születésed előtt.

A Zsoltár 139:15-16 mondja, hogy

„Testem nem volt elrejtve tőled, mikor készíttettem a titkos helyen. Mikor szerkeszttettem a föld mélyében, szemeid látták formátlan testemet. Minden nekem rendelt nap könyvedbe volt írva, mielőtt még egy is meg lett volna belőlük.” (angolból)

Isten életed minden napját megírta, mielőtt megszülettél volna. Nem tévedésből jöttél létre, akivel aztán ki tudja mi lesz. Nem véletlenül kerültél a földre. Ahol és amikor születtél, a szüleid, akiket Isten adott, személyiséged, és minden más, ami veled kapcsolatos, Isten által lett összehangolva, speciális célból.

Ennek ellenére nem feltételezheted, hogy Isten akarata automatikusan megtörténik életedben. Nem fog. Isten akarata nem mindig teljesül. Vegyük, például az üdvösséget.

Második Péter 3:9 azt mondja nekünk, hogy

„Az Úr nem késlekedik az ígéretével, amint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszútűrő irántunk, nem akarva, hogy bárki is elvesszen, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.” (angolból)

Világosan látszik ebből az Igéből, hogy Isten azt akarja, hogy mindenki megtérjen és üdvözüljön, mégsem mindenki üdvözül. Ugyanígy Isten akarata, hogy mindenki meggyógyuljon, mégis sokan betegek. Isten azt akarja, hogy mindenki megtalálja, és betöltse azt a célt, amit Ő rendelt el, mégsem mindenki fogja betölteni. De ez nem Isten hibája.

Mikor rájössz, hogy te vagy a felelős azért, hogy felismerd Isten akaratát, a következő lépés az, hogy elkezded Istent keresni ezért. Ő nem rejti el akaratát előled. De keresned kell ahhoz, hogy megtaláld.

Jeremiás 29:12-13 kijelenti, mennyire szükséges Istent keresnünk:

„Akkor hívsz engem, könyörögsz hozzám, és meghallgatlak. Keresni fogsz, és megtalálsz, ha teljes szívedből keresel engem.” (angolból)

Figyeld meg, hogy a hangsúly a teljes szívből való keresésen van. Amíg képes vagy élni anélkül, hogy tudnád mi Isten akarata az életedre, fogsz is. De amikor keresed teljes szívedből, megtalálod (Máté 7:7).

Végzős gimnazista koromban szembekerültem azzal, hogy megtudjam Isten életemre való akaratát. Azelőtt nem sokat gondoltam ilyesmire, mert tizenkét éven át csak tanuló voltam. De ekkor meg kellett tudnom, hogy tovább tanuljak-e, vagy más utat szánt nekem Isten.

A gyülekezetemben megkérdeztem, hogyan lehet megtalálni Isten akaratát. Senki nem tudta megmondani mit csináljak. Így elkezdtem a Bibliát olvasni. Úgy gondoltam, Isten Szava tudtomra tudja adni, amire szükségem van, tehát minden éjjel hajnal kettőig, háromig csak olvastam. És mégha így el is olvastam a Bibliát kétszer vagy háromszor is a tanév alatt, mégsem kaptam semmi határozott utasítást az Úrtól. De akkor, hirtelen egy Igeszakasz, a Róma 12:1-2 elevenedett meg előttem:

„Szánjátok oda testeiteket, mint élő, szent, Istennek kedves áldozatot, ami ésszerű szolgálat részetekről. És ne szabjátok magatokat ehhez a világhoz: hanem változzatok el elmétek megújulása által, hogy megtudhassátok, mi az Istennek jó, elfogadható, és tökéletes akarata.” (angolból)

Az ezt követő négy hónapban ezeken a verseken elmélkedtem. Röviddel ezután történt az életmegváltoztató találkozásom Istennel. E találkozás eredményeképpen kezdtem látni Isten elhívását, hogy főállásban szolgáljak Neki. Nem hiszem, hogy véletlen volt, hogy Istennek ez a csodálatos megmutatkozása akkor az életemben. Azért volt, mert szorgalmasan kerestem Őt, kívánva az utat, amelyet Ő tervezett nekem.

Egyik hiba, amit az emberek gyakran elkövetnek Isten céljának keresésében, annak a feltételezése, hogy természetes adottságaik alapján jelöli ki Isten elhívásukat. Tehát, ha természetüknél fogva jó szónokok, úgy gondolják, Isten biztosan valami olyan szolgálatra hívta el őket, ami a szónoklással kapcsolatos. Nem hiszem, hogy ez mindig igaz. Az én esetemben egyáltalán nem volt. Meg voltam dermedve attól, hogy emberek előtt beszéljek.

Isten elhívása meghaladta természetes képességeimet, hogy Rá kelljen támaszkodnom ahhoz, hogy elvégezzem. Ezért mondom, hogy Isten lehet, hogy semmit nem akar természetes adottságaiddal tenni. Ha magadtól, saját tehetségeddel csinálsz valamit, nem lenne szükséged Isten erejére. Van, amikor az emberek adottságai mutatják, hogy mi Isten akarata, de sokaknak vannak olyan ajándékaik és adottságaik, amiről nem is tudnak.

Pál azt írta, hogy Isten elválasztotta anyja méhétől fogva és elhívta kegyelme által (Gal.1:15). Isten Pált még születése előtt az Evangélium szolgálatára szánta. Nem vette először szemügyre Pál tehetségét miután felnőtt, és azután döntötte volna el, hogyan használja. Élete el volt rendelve, mint a tiéd is. Tehát ha csak tehetségedet veszed tekintetbe, hogy megvizsgáld, mi lehet a célod, lehet teljesen mellétalálsz.

Hiszem, hogy az emberek többsége nem teljesíti azt, amire Isten elhívta őket. Lehet, hogy jó dolgokkal foglalatoskodnak, de ez nem szükségszerűen jelenti, hogy Istentől rendelt céljuk útján járnak. Nem minden, ami jó, van Istentől.

Hidd el, megéri megtalálni Isten tökéletes akaratát. Természetfeletti béke és öröm tölt el Isten akaratának kellős közepén. Isten áldása és kenete mindig a munkádon lesz, mikor elhívásodban vagy.

Elégedetlennek vagy bizonytalannak érzed magad az életeddel kapcsolatban? Eleged volt már a mindennapok taposómalmából: munkába menni, hazajönni, tv-t nézni, aludni menni, aztán felkelni, és ugyanezt tenni elölről? Ha igen, meglehet Isten helyezte beléd a szent elégedetlenséget annak reményében, hogy provokáljon arra, kezdd el keresni tökéletes akaratát. Ne várj még egy napot, hogy elkezdd Isten akaratát kutatni életedben.

Hogy ebben segítsek, éppen befejeztem egy új tanítás-sorozatot. Az első a három öt részes album közül a „Hogyan találhatod meg Isten akaratát”, a második  „Hogyan követheted Isten akaratát”, és a harmadik, „Hogyan töltsd be Isten akaratát”. Hiszem, hogy az üzenet ebben a három sorozatban életmegváltoztató lesz.

Ez a három album különkiadású csomagban,”Isten akarata csomag” néven rendelhető meg. Ráadásként, ajándékba belefoglalok egy különleges DVD-t, „Sorstörténetek” címmel; hét hétköznapi ember igaz történetét, akik élete gyökeresen megváltozott Isten életükre vonatkozó akaratának keresésében. E csomag értéke Ł58, de úgy érzem, olyan fontos, hogy mindenki hallja ezeket az üzeneteket, hogy lehetővé teszem a megrendelését legalább Ł40 adományért.

E három üzenet mindegyikét élőben tanítottam az egyik Evangéliumi Igazság szemináriumon. Kaphatók DVD-n és CD-n is. Megrendelhető az internetes oldalunkon: www.awme.net címen, vagy telefonon a segélyvonalunkon: +44 (0)1922 473300.

Számos oka van annak, hogy az Úr használja a szolgálatunkat életek ezreinek megérintésére világszerte, de az biztos, hogy ebből semmi nem történne, ha Jamie-vel együtt el nem köteleztük volna magunkat arra, hogy megtudjuk mi Isten akarata az életünkre. És az emberek ezrei nélkül sem történhetne meg, akik a Szent Szellem vezetését követve segítenek nekünk, mint te is. Szívünk mélyéről köszönjük, hogy társunk vagy. Áldás vagy.

Köszönjük, hogy mellettünk állsz.

Szeretünk,