Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2010 Március hírlevél: A szolgálat helyzete

A szolgálat helyzete

 

Emlékszem, mikor Jamie-vel először hallottunk igehirdetést a bővölködő életről. Nagyszerű volt az üzenet, és szükséges lett volna, hogy újra meg újra hallhassuk. De még annyi pénzünk sem volt, hogy egyetlen kazettát vegyünk. Jamie nyolc hónapos terhes volt, és napok óta nem ettünk – még ételre sem telt. Könnyes szemeit látva, megfogadtam Istennek: “Ha valaha adsz nekem bármit, ami mások segítségére lesz, soha nem fogom megtagadni tőlük pénz hiánya miatt.”

 

Igazán fogalmam sem volt mi lesz ennek a jelentősége, de partnereink hűséges támogatásának köszönhetjük, hogy már több mint hat millió kazettát, CD-t, könyvet, videót és tanulmányi segédanyagot adtunk oda ingyen. Naponta seregével kapjuk a köszönő emaileket és leveleket az ingyenes anyagokért és amelyekben elmondják, hogyan változott meg az életük.

 

A 70-es években, mikor kezdtünk – enyhén szólva – nagyon szerény kezdet volt. Azokban az időkben semmi nem mutatott arra, ami meggyőzhetett volna bárkit is arról, hogy az Úr milyen messzire viszi majd e szolgálatot. Ahogy visszanézek, ámulatba ejt munkája.

 

Ma potenciálisan el tudjuk érni a föld lakosainak egyharmadát az Evangéliumi Igazság televíziós programunkkal.  Műholdas adásainkat világszerte veszik műholdvevő antennákkal, kábellel, sőt még régimódi antennákkal is fejletlen országokban, mint például Ugandában. Persze nem mindenki nézi a programunkat azok közül, akik lehetségesen nézhetnék, így ez még sok tennivalót hagy maga után.

 

Elkeztünk közvetíteni más nyelveken. Ebben az évben az Evangéliumi Igazság hallható és látható a CNL hálózaton keresztül Oroszország 11 időzónájában, a saját nyelvükön.  Nehéz elképzelnem, hogyan  hallatszom oroszul vagy magyarul.

 

A világ nagy részének már lehetősége van arra, hogy internethez jusson. Akárki, akárhol, akármikor ellátogathat az internetes oldalunkra és láthatja, vagy hallhatja az Evangéliumi Igazságot, és letöltheti tanítási anyagaink óráinak százait. Jelenleg majdnem 600 000 internetes-oldal látogatásunk van havonta az Egyesült Államokban (és több, mint 15 000 havonta itt Európában). És újdonságként, 2010-ben elindítottuk az Internetes Charis Bibliaiskolát.

 

A CBC internetes iskola teljesen új módon ad lehetőséget a tanulásra. Házhoz megyünk az internet által, és letölthető leckékkel, videókkal és egy előadóval, aki az interaktív internetes beszélgetési fórumokat vezeti. Ez az alternatíva áll legközelebb a személyes iskolai részvételhez. Az eddigi érdeklődés alapján azt hiszem, hogy az elkövetkező években tanulók ezrei fognak beíratkozni világszerte az internetes iskolánkba.

 

A CBC első éves tantervének célja, hogy erős bibliai alapot építsen: ez elméleti alap kurzus, ezért elvégezhető az interneten. A második év viszont személyes iskolai részvételt igényel, mert a tanuláson kívül gyakorlatban is kell szolgálatot végezni. Másodéves tanulók rendezvényeken vesznek részt, alkalmuk van a szolgálatra, és el kell utazniuk egy missziós útra.

 

Sokan, azok közül, akik az első évet az interneten elvégzik, úgy találják, hogy be akarnak iratkozni valamelyik iskolánkba a második évre. Amerikában a colorado springs-i székhelyünk mellett, van iskolánk Atlantában, Chicagóban, Kansas City-ben, Dallasban, Jacksonville-ben, és Dyer, Indianában.

 

Világszerte CBC iskoláink vannak az angliai Wallsallban, az észak-írországi Belfastban, az oroszországi Szentpétervárott, a belizi Beliz City-ben, az indiai Chennai-ban, az ugandai Kampalában és hamarosan a dél-afrikai Heidelbergben. Jelenleg több, mint 1000 tanulónk van beíratkozva iskoláinkban, több, mint 1000 a levelező tagozatainkon, és most az internetes iskola lehetőséget fog adni másik több ezer érdeklődőnek a tanulásra.

 

Ráadásul, ami újdonság 2010-ben, elkezdtük a CBC harmadéves programját, ami csak a colorado springs-i iskolánkban áll rendelkezésre. A harmadik év “Szolgálati szakiskolá”-jának tanterve azok számára készült, akik a szolgálatot, mint hivatást kívánják felvenni. A kurzusok foglalkoznak a zenétől kezdve a gyülekezeti adminisztrációig.

 

Happy Caldwell, Duane Sheriff, és Bob Yandian fogják tanítani a “Pásztorok iskolá”-jának kurzusait a harmadik évben. Mindegyik tanulmányi területet minősített és gyakorlott vezetők tanítják. Részletes tájékoztatás az internetes oldalunkon, a www.charisbiblecollege.org.uk címen található.

 

Egy közelmúltbeli európai utazásom alkalmával tanúja lehettem a könyvek és az irodalom erejének. Will Graham, az Andrew Wommack Európai Szolgálata (AWME) igazgatójának felügyelete alatt sok könyvem fordítása készült el harminchét különböző nyelvre.  Minden helyen, ahol összejöveteleink voltak, Magyarországtól Németországig, a nyomtatott tanítási anyagokra nagy volt az igény. Teljesen más, mikor az emberek az üzenetet a saját nyelvükön olvashatják. Gyakran kézről-kézre adják a könyveket, és így befolyásolják még több ember életét.

 

Hogy segítsük az anyagok szétosztását és, hogy a szükségeket hatásosabban segítsük, kinyitottunk több új irodát az angliai Wallsall AWME irodán kívül. Működő irodáink vannak Torontóban (Ontario, Canada); Szentpétervárott (Oroszország), Kampalában (Uganda), Heidelbergben (Dél-Afrika), és Chennaiban (India). Amint látszik, az irodák és az iskolák általában kéz a kézben működnek, közös épületekben.

 

Ha azt állítjuk, hogy a szolgálat növekszik, túl enyhe kifejezés. 2001. óta, mikor először kezdtük a televíziós adásainkat, évente 28%-kal növekedtünk. Ez azt jelenti, hogy minden 2.6 évben megduplázódtunk. Megadhatnám az összes növekedést jelző statisztikát, de van valami, ami sokkal fontosabb, mint a statisztika: az életek, amiket a statisztikák képviselnek.

 

Amerikában például, több mint 20 000 ember hívja segélyvonalunkat havonta, legtöbben imádságot kérve. Nap mint nap tanúi lehetünk gyógyulásoknak, szabadulásoknak, a telefonos központunkban szolgáló kenetteljes embereken keresztül.

 

A termelési részlegünk több, mint 30 000 tanítási-anyag csomagot postázik havonta. Ha összevesszük ezt a több, mint 122 000 letöltéssel a web oldalunkról, talán valamennyire elképzelhetővé teszi az emberek éhségét az Evangélium igazsága iránt. Egyébként minden letöltés ingyenes, és küldeményeink 52 százalékát bármiféle adomány nélkül kérik és mi minden térítés nélkül küldjük. Hála Istennek a sok hűséges partnerért, akik ezt lehetővé teszik.

 

A növekedés áldás, de az eredményekhez való alkalmazkodás kihívást is jelent. Európában az AWME –nak és a Charis Bibliaiskolának sosem volt állandó otthona, viszont az elmúlt néhány évben nagy növekedésnek indult a Charis Bibliaiskola a személyzetével együtt, ami szükséges ahhoz, hogy folytathassuk a túl-jó-ahhoz-hogy-igaz-legyen hír terjesztését a föld nemzeteinek.

Az elmúlt négy és fél évben az AWME/CBC egy bérelt épületben tartja összejöveteleit az angliai Wallsallban, amiért hálásak vagyunk – de ami nem bizonyult a leghatásosabb és leghasznosabb forrásnak a szolgálat számára, néhány problémával is bír, amelyekkel sokan tisztában vagytok. Most azonban, dicsőség Istennek, egy új európai székhelyet készülünk építeni mindössze 6 mérföldre a jelenlegitől kb. 3.5 millió fontért. Ez helyet ad majd a Charis Bibliaiskola és az AWME folyamatos növekedésének.

 

2009. őszén úgy döntöttünk, hogy építünk egy új székhelyet Cannockban 6 mérföldre a mostani irodánktól. Jelenleg a fő terv kidolgozásán munkálkodunk a fejlesztőkkel és az építészmérnökökkel, és a tervezés jóváhagyása folyamatban van. Remélem, hogy ezt a projektet befejezzük 2011 tavaszára. E projektben lesz egy előadóterem, és más létesítmények az iskola és a telefonos központ, valamint a többi AWME részleg részére.

 

A mellékelt brossúrában láthatók művészi rajzok és más részletek is az ingatlanról. Kérlek, imádkozva vedd fontolóra azt, hogy Alapzat Építő légy-e. Kérdezd meg Istent, mit akar, hogy tegyél annak érdekében, hogy segíts az építkezési programban.

 

Jamie és én végtelenül hálásak vagyunk a partnereinknek. Igen, Isten emberéletek ezreit formálja át szolgálatunkon keresztül. Azonban, nemcsak Jamie és én vagyunk ebben. Mi nem tudjuk véghez vinni ezt a projektet, mint ahogy nem tudunk ingyenes tanítási anyagot sem szolgáltatni anélkül, hogyha az Úr először nem szól hozzád, hogy segíts.  Isten felépített egy közösséget a célja megvalósítására. Köszönjük, hogy e csoport része vagy.

 

Szeretünk téged!

Andrew és Jamie

 

U.I. Olyan sok mindent tesz az Úr szolgálatunkban és szolgálatunk által, hogy mellékeltem egy DVD-t is, “A szolgálat helyzete 2010” címmel. Kérlek szakíts időt, hogy megnézd és örvendezz Jamie-vel és velem Isten jóságán.