Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2015. augusztusi hírlevél – A kegyelem és a hit egyensúlyában élni

Kedves Barátunk!

Talán nem ismered a hátteremet, de nyolc éves koromban születtem újjá – nagyon szerettem Istent. Szolgálni kezdtem Őt, és tulajdonképpen azt mondták nekem, hogy Isten addig szeret és válaszol nekem, amíg szentül élek. Amikor tizenegy éves lettem és apám megbetegedett, imádkoztam és böjtöltem, arra kérve Istent, hogy gyógyítsa meg. Közvetlenül tizenkettedik évem betöltése után meghalt, a pásztorom pedig azt mondta nekem, hogy Istennek jobban szükségem van apámra a mennyben, mint nekem itt. Úgy értelmeztem, hogy ez azt jelenti, hogy nem voltam elég szent vagy jó ahhoz, hogy lássam őt meggyógyulni.

Ezért aztán valójában megpróbáltam kiérdemelni Isten jóindulatát, és másokhoz viszonyítva szentebb életet éltem, mint bárki más, akit ismertem. Több időt töltöttem imával, az Ige tanulmányozásával és bizonyságtétellel, de a jóságomba vetettem a hitemet. Tudod, a végletekig vittem egy igazságot, vagyis más igazságokat kizártam. Nem voltam egyensúlyban, és még csak nem is tudtam róla!

Aztán 1968. március 23-án Isten kinyilatkoztatta nekem az Ő szentségének mércéjét, és megláttam, hogy igazából milyen méltatlan vagyok. Megvallottam a bűneimet és az önigazultságomat, és azt vártam, hogy Isten megöl, mert ez volt az, amire tanítottak. Az ítélet helyett természetfölötti szeretet árasztott el. Isten szeretete egy pillanat alatt lerombolta törvénykező teológiámat. Azóta nem vagyok ugyanaz.

Sok időt tölthetnék azzal, hogy elmondjam, hogyan hatott rám ez a megtapasztalás, de azért osztottam meg veled, hogy illusztráljam, hogy az a helyzet, amiben voltam, mennyire jellemző sok – ha nem a legtöbb – keresztényre. Ők soha nem értették meg, hogy Isten nem azért szereti őket, mert szeretetreméltóak, hanem azért, mert Ő szeretet. Ő szeretet. Ez teljesen a kegyelem cselekedete, de nem fog megnyilvánulni az életükben csupán Isten kegyelme által. A kegyelmet elegyíteniük kell a hittel ennek a szeretetnek az elnyeréséhez. Ez rád is vonatkozik.

Isten jobban szeret, mint ahogy arról valaha is álmodtál, de ha át akarod élni az Ő szeretetét és benne akarsz élni, akkor hitre van szükség a részedről. Ha nem működsz hitben, az nem változtat Isten irántad való hozzáállásán, de te összezavarodsz, keserű és csalódott leszel, mint amilyen én voltam.

Én mondom neked, ez átformálta az életemet és ezernyi más emberét. Meg kell tanulnod összekapcsolni a keresztény élet két legszükségesebb összetevőjét – a kegyelmet és a hitet –, ha egyensúlyban akarsz járni. A kegyelem és a hit egyensúlya című tanításom megmutatja, hogyan. Ez Isten Igéjéből származó alapelveket tartalmaz, amelyekre szükséged van a mindennapos élet során. Ez a legelső könyv, amit írtam!

Ebben a tanításban olyan kérdésekkel foglalkozom, mint például „Mi Isten része és mi az enyém?”, „Tőlem függ, hogy ez megtörténjen, vagy olyasmi, amit Isten már elvégzett, vagy a kettő kombinációja?” és „Hogyan fogadjam el, amit Isten már biztosított?” Ezek komoly kérdések, és sajnálatos módon a legtöbb ember nem válaszol rájuk helyesen. (Ez a tanítás magyar nyelven kapható könyv formátumban vagy hangoskönyvént meghallgatható ill.  letölthető az alábbi webhelyről: http://awme.hu/mp3letoltes/a-kegyelem-es-a-hit-egyensulya/#.VcW5kvPtneM
A könyv bővített kiadása már megjelent angol nyelven, a magyar változat készül. A fordítás és kiadás költségeihez szívesen fogadunk adományokat!
Minden adományozót egy, az újonnan megjelenő példánnyal ajándékozunk majd meg!

Szeretettel:
Andrew és Jamie