2015. júniusi hírlevél – Egy modern kori csoda

Teresa Houghtelingnek hat hónaponként ellenőrizték a teljes vérképét Sjögren-szindróma miatt. Nem sokkal azelőtt néhány barátja odaadta neki Andrew Már a tiéd! című tanítását, és 2012-ben a férje, Patrick elkezdte első évét a Charis Bibliaiskolában. Teresa egy évvel később iratkozott be, és elkezdődött utazása a teljes gyógyulás és szabadság felé.

„Tudom, hogy meggyógyultam, és Isten Igéje által gyógyultam meg. Tudom, hogy nem számít, mi akad az utamba, az Ő Igéje igaz, és ezt soha senki nem fogja tudni elvenni tőlem.”
– Teresa Houghteling, a Charis Colorado hallgatója

Andrew látása a jövőre
Egy modernkori csoda – megváltozott életek

Te és én egy modern kori csoda közepén vagyunk!

Ez nem olyasmi, ami régen történt a Bibliában. Ma történik, közvetlenül a szemünk előtt. Ha az Úr késik, úgy hiszem, hogy a történelem mindezt Isten jelentőségteljes 21. századi megmozdulásaként fogja megítélni.

Arról beszélek, amit az Úr a Charis Bibliaiskolában és a Bibliaiskolán keresztül tesz. Már a kezdetektől fogva csodák történnek.

Az Úr 1993. június 23-án nagyon világosan szólt hozzám, mialatt Angliában szolgáltam, hogy indítsak el egy Bibliaiskolát. Soha nem akartam Bibliaiskolát. Mi sem állt távolabb a gondolataimtól. Az Úr azonban pillanatok alatt látást adott egy új típusú Bibliaiskoláról, amely nemcsak ismeretet ad át, hanem mentorálást is végez, és gyakorlati tapasztalatokat biztosít, ami a legtöbb Bibliaiskolából hiányzik.

Nem volt róla tudomásom, de ugyanazon a napon – a világ másik végén – egy Gilbert Jackson nevű férfi újjászületett alig két héttel a halála előtt. Megbánt minden elvesztegetett időt, és 157 hektárnyi ingatlant ajánlott fel a coloradói Woodland Parkban keresztény oktatásra. Elképzelte az üvegfalú épületeket, ahol az emberek láthatják a Pikes Peak szépségét, miközben az Úrról tanulnak.

16 évvel később megtudtam, hogy az Úr azt a területet választotta ki a Charis Bibliaiskola otthonának. 2009-ben jutottunk hozzá, és ma A Szentély elnevezéssel illetjük. 2014 januárjában lett kész első épületünk ezen a gyönyörű hegyvidéki telken. Most az építkezés második szakaszában járunk, és egy 14 121 négyzetméteres auditóriumot építünk parkolóval együtt.

A Charis azonban nem az épületekről szól, hanem a megváltozott életekről. Ez az a csoda, amiről beszélek. Olyasvalami történik a Charis Bibliaiskolában, amit még soha nem láttam szolgálatom 47 éve alatt. Oly módon és oly mélyen változnak meg az életek, amit még nem tapasztaltam ezelőtt.

Itt következik a Charis Bibliaiskola néhány hallgatójának a bizonysága:

Miután egy hangos puffanást hallott, Karolina berohant a lánya, Lilia szobájába. Hatéves gyermeke fejjel előre a padlóra zuhant az emeletes ágyról. Ennek eredményeként koponyatörést szenvedett. A kórházban Lilia már nem bírta ki hányás nélkül, de Karolina tudta, hogy ki ő Krisztusban, és hatalmat vett felette. A svájci Charis Bibliaiskola harmadéves hallgatójaként felkészült arra, hogy éljen Isten gyógyító hatalmával, és épségben haza tudta vinni a lányát. Ez a történet máshogy végződhetett volna, ha Karolina nem kapott volna képzést a Charison keresztül.
– Karolina, a svájci Charis Bibliaiskola hallgatója

Tim Spadino középiskolás diák rendszeres kábítószer- és alkoholfogyasztóvá vált. Noha keresztény családban nőtt fel, felhagyott azzal, hogy megpróbáljon tetszeni Istennek, és elhatározta, hogy kísérletet tesz azzal, amit a világ kínál. Később rábukkant Andrew Effortless Change (Erőlködésmentes változás) című tanítására, amely felkeltette az érdeklődését, hogy többet tanuljon. Ekkor fedezte fel a Charis Bibliaiskolát. Tim régen úgy érezte, hogy mindent ki kell érdemelnie az Istennel való járása során – azaz méltóvá kell magát tennie. Most viszont nem azért követi az Urat, mert kell, hanem mert ezt akarja. Megváltozott!
– Tim Spadino, a coloradói Charis Bibliaiskola hallgatója

Olyan nagy kenet van itt, hogy vannak emberek, akik meggyógyulnak, miközben a telken autóznak. Az életek megváltoznak, és másokat is megváltoztatnak.

2014. november 4-én az Úr mély álomból ébresztett ezzel az üzenettel: „Azért emeltelek fel, hogy megváltoztasd az emberek rólam alkotott véleményét. Ahogy a véleményük megváltozik, az életük is meg fog, aztán pedig megváltoztatják a világot.” Ez az elhívásom, és szó szerint ez történik a Charisban.

Éppen egy missziós úton voltunk Ecuadorban, amikor az egyik hallgatónk egy vérfagyasztó sikítást hallott a szállodája mögül. Azonnal odarohant, és egy egyéves gyermeket talált ott, aki lezuhant egy erkélyről, és a feje a betonhoz csapódott. A csecsemő halott volt. Ez a hallgató azonban elhatározta, hogy a gyermek anyja nem fogja átélni azt a szomorúságot, amin ő ment keresztül. Az ő lányát ugyanis meggyilkolták, és nem fogja engedni, hogy ez az asszony megtapasztalja ugyanazt a fájdalmat, ha egyszer segíthet.

Néhány percig imádkozott, és a gyermek hunyorogni kezdett. Folytatta az imát, a gyermek pedig visszatért az életbe. A kisfiút elvitték a kórházba, az orvos pedig azt mondta, hogy nincs semmi baj. Még aznap haza is engedték. Ébredés tört ki. Sok más emberrel együtt a hotel személyzetének nyolc tagja született újjá.

Ez nem egy elszigetelt eset. Sok embert láttunk, akiket a tanulóink támasztottak fel a halálból. A legnagyobb csoda azonban az a változás, ami bekövetkezik azoknak a szívében, akik átformálódnak Isten Igéje által.

Nem találok szavakat, hogy kifejezzem. Nehéz leírni. Egyszerűen „Charis élménynek” hívom – fantasztikus. Az emberek máshogy mennek el, mint ahogy idejöttek.

Az Úr megmutatta, hogy valami sokkal nagyobbat tesz, mint amit eredetileg gondoltam. A látomás folyamatosan növekszik. Nem láttam mindezt. Csak engedelmeskedtem annak, amit az Úr mondott, Ő pedig megsokszorozza a törekvéseinket; bőségesebben, mint ahogy kérnénk vagy elgondolnánk. Ennek egyértelmű bizonyítékát jelentik azok az emberek, akiket az Úr elhozott hozzánk és az a szakértelem, amivel gazdagítják a Charist.

Erre jó példa az üzleti iskolánk. Megkaptuk a Harvard Egyetem üzleti iskolájának tananyagát, amelyet a sajátunkként használhatunk. Olyan üzletemberek, vállalkozók vezetik üzleti iskolánkat, akikről álmodni sem mertem volna. Paul Milligan, aki az üzleti iskolánkat működteti és az AWM új ügyvezető igazgatója, több vállalkozással is rendelkezik, és 1200 alkalmazottat foglalkoztat. Billy Epperhart egy milliomos ingatlanbefektető, aki a sajátjaként fogadja el a Charist. Dr. Dean Radtke multimilliárdos céggé tette az Avont és a The Limitedet. Egyedül Isten hozhatta ezeket az embereket a Charisba.

A szolgálatra képző iskolánkban olyan érett, tapasztalt szolgálók tanítanak, mint Happy Caldwell, Duane Sheriff és Bob Yandian, akik meg is élik, amit tanítanak. Sok Bibliaiskolában olyan tanárok vannak, akik nem rendelkeznek gyakorlati tapasztalattal, de ezek az emberek együttesen 100 év szolgálati tapasztalatát teszik le az asztalra. Ez felbecsülhetetlen!

Az Úr nemrég két házaspárt hozott a tengeren túlról, akik bámulatos tehetséggel rendelkeznek. A szívükön viselik ezt a szolgálatot, ezért ideköltöztek, hogy elkezdjenek egy előadóművészeti kurzust a dicsőítő iskolánkban. Ebben óriási potenciál rejlik, mivel lehetővé teszi, hogy elérjük társadalmunk olyan rétegeit is, akiket előzőleg nem érintettünk meg.

Sokan nem akarnak szóban elhangzó prédikációt hallgatni, de befogadják azt a zenén és a színházi előadásokon keresztül. Időnként az evangéliumot hatékonyabban át lehet adni ezekkel a módszerekkel, mint szavakkal.

Vágyom arra is, hogy befolyást gyakoroljak a politikai folyamatokra. Jézus nem a kormányzatok, hanem az emberi életek megváltoztatásáért jött. Ugyanakkor tény, hogy tanítványai radikális hatást tettek azokra az istentelen kultúrákra, amelyekben éltek. Jézus tanítványai viszonylag rövid idő alatt újraformálták a világpolitikát. Én is szeretném ezt megtapasztalni.

David Barton, a WallBuilderstől és én mostanában összefogtunk jól ismert szenátorokkal, nyugalmazott tábornokokkal és más szakértőkkel, hogy kialakítsunk egy harmadéves programot a Charisban, amely vezetőket képez arra, hogyan gyakoroljanak hatást a kultúránkra a politikai folyamatokon keresztül. Nagyon izgatott vagyok emiatt. Ez megváltoztathatja népünk útirányát.

Ismétlem, Isten az, aki mindezt megvalósítja. Én nem tudom megtenni. Ez a Charis csodájának bizonyítéka.

Az a megtiszteltetés ért, hogy Oral Roberts otthonában lehettem néhány más szolgálóval alig néhány hónappal 2009-ben bekövetkezett halála előtt. Egy másik prédikátor megkérdezte Oralt, hogyan tudnánk megváltoztatni egy népet. Számomra áldást jelentett a válasza. Azt felelte, nem tudunk megváltoztatni egy nemzetet. Ezt csak Isten tudja megtenni. Mi csak azt tehetjük, amire Ő vezet minket, Isten pedig megteszi a többit.

Ebben a szellemben, nem tudom, mi lesz a Charis végső gyümölcse. Hiszem, hogy hatalmas lehetőség rejlik benne, de ez Istentől függ. Csak azt tehetem, amire Ő vezet; és tudom, hogy arra indít, hogy a végidőkre szóló terveiben a Charist főszereplővé tegyem.

Én nem tudtam megszervezni mindezt. Néhány évvel ezelőttig eléggé elszigetelt voltam. Csak néhány szolgáló ismerősöm volt, és közülük kevesen voltak ismertek. Ez azonban teljesen megváltozott. Isten összekapcsolt a legbefolyásosabb emberek némelyikével Krisztus Testében. Ők éppolyan lelkesek azzal kapcsolatban, amit az Úr a Charisban tesz, mint én.

Az Úr szólt hozzám, hogy a Charist a következő szintre kell vinnem. A hallgatók teljes személye felé kell szolgálnom – a szellemük, a lelkük és a testük felé. Fejlődnöm, terjeszkednem kell.

A szülők gyakran felhívják a Charist és azt kérdezik, van-e szálláshelyünk. Nyugtalankodnak amiatt, hogy a gyermekeik egyedül vannak, felügyelet nélkül, és foglalkoztatja őket minden törekvés a lakhatásukra vonatkozóan. Amikor megtudják, hogy nem biztosítunk szállást, rendszerint máshová mennek. Megértem.

A „Charis élmény” nagymértékben fokozódhat tanulói szálláshelyek biztosításával. Elmozdítanám azokat a gátakat, amelyeket sokan egyszerűen nem hajlandóak átugrani. Hiszem, hogy ez több fiatalt hozna ide. Ők a jövőnk. Tanítvánnyá kell tennünk a következő nemzedéket.

Becslések szerint a keresztény fiataloknak majdnem a 90 százaléka elveszti a hitét a világi főiskolákon, egyetemeken eltöltött egy év után. Még ha valakinek világi oktatásra van is szüksége a hivatása gyakorlásához, hisszük, hogy minden keresztény fiatalnak legalább egy évig a Charisba kell járnia, hogy megerősödjenek keresztény alapjaik, mielőtt odadobják őket a farkasoknak. Ez számos fiatalt hozhat be a Charisba.

Tehát már elkezdtem a Charis hallgatói számára a szálláshelyek kialakítását. Hogy abban a kitűnő és romlatlan, tiszta környezetben maradjanak, amit az Úr adott nekünk, elhatároztam, hogy lakóházakat építek, amelyek egyenként 30 egyedülálló hallgatónak nyújtanak otthont, valamint kisebb házakat a családok számára. Ezek az erdőben lesznek elhelyezve, egy gyönyörű egyetemi épületegyüttest alkotva, amely tovább fokozza a „Charis élményt”.

Természetesen szükségünk van különböző létesítményekre a hallgatók étkeztetése és egyéb szükségeik betöltése érdekében. Megvannak az előzetes modelljeink arról, hogyan fog kinézni. A tényleges kivitelezés valószínűleg eltér majd ettől, ahogy előrébb jutunk, de tudom, hogy merre vezet az Úr. Bibliaiskolai létesítményeink egyenrangúak lesznek más egyetemekkel, lehetővé téve, hogy olyan módokon szolgáljunk a hallgatóink felé, ahogy eddig nem tettük.

Mindez óriási. Határozottan meghaladja a képességeimet. Amikor azonban imádkoztam érte, az Úr biztosított arról, hogy ez benne van a tervében, és Ő meg fogja valósítani.

Az Úr azt mondta, hogy bőven vannak olyanok, akiket ez a szolgálat megérintett, és hozzájárulhatnak, hogy mindez megtörténjen. Arra emlékeztetett, hogy 3,2 milliárd embert érünk el naponta a televíziós adásainkkal, amelyeket 285 egyéni állomáson és minden főbb tévéadójánál sugároznak a világ 171 országában. Ha csak az egy százalékuk tized részére (0,1%) gyakorolt hatást, az már 3,2 millió ember. Az Úr azt mondta, hogy ezt meg lehet valósítani a zsebpénzünkből, ha összeadjuk.

Az Úr arra ösztönzött, hogy bízzak benne, hogy 100 000 ember lesz a partnerem napi egy dollár adakozásban. Ez nem nagy összeg. A legtöbbünknek minden nap van ennyi aprópénze. Ennyiért még egy csésze kávét vagy egy üveg ásványvizet sem tudsz megvenni. Ugyanakkor napi egy dollár – elegendő embertől – finanszírozhatja az egyetemi épületegyüttes fejlesztését, ami majd olyan vezetők ezreit képzi ki, akik megváltoztatják a világot.

Az első végzős osztályunk 1996-ban volt 30 fővel. Ebben az évben több mint ezerkétszázan végeztek a 67 iskolából álló Charisban. A Charisban húsz év alatt közel 2000 olyan ember végzett, akik megváltoztatják a világot. Csak Isten tudja, mit tartogat a következő húsz év. Az Úr azonban úgy vezetett, hogy ne korlátozzam Őt és gondolkodjak nagyban.

Együtt változást tudunk hozni, amit Isten fel tud használni az Ő dicsőségére. A legjobb még hátravan!

Amit más szolgálók mondanak a Charisról

Bob Yandian a Charis Bibliaiskoláról:

Ami szerintem a Charis Bibliaiskolát olyan egyedülállóvá teszi, az az Isten kegyelmére helyezett hangsúly. Ez áthatja az iskola minden részét, és az oktatók valóságosak. A jellemük magáért beszél. Szeretem a Charis Bibliaiskolát, és szeretek ott prédikálni, mert Isten szeretete és kegyelme megtapasztalható. Megtestesül magában az iskolában, ennélfogva az emberek képzésében és formálásában is, hogy menjenek szerte a világba és hozzanak változást. Látom ennek a szolgálatnak a gyümölcsét: a látásuk arról, ami Istennel lehetséges, folyamatosan növekszik, bővül, a tanulók pedig azzal a céllal és vággyal mennek innen el, hogy beteljesítsék a rendeltetésüket. Hiszem, hogy a Charis az első helyen álló Bibliaiskola az országban – először is az alapítói, Andrew és Jamie Wommack miatt. A Biblia azt mondja, hogy Józsué Mózes szellemével rendelkezett; ti pedig Andrew és Jamie Wommack szellemével fogtok. Másodszor pedig a látás miatt. A látás az, hogy tanítványokat képezzenek. Harmadszor az oktatók miatt: a Charis Bibliaiskolában jelen van a szolgálat kitűnősége. Negyedszer Isten Igéjének tanítása miatt. Sehol máshol nem tanítanak benneteket Isten Igéjére úgy, mint a Charis Bibliaiskolában.

Jesse Duplantis a Charis Bibliaiskoláról:

Sok-sok Bibliaiskolában prédikáltam itt Amerikában és külföldön is. Isten ennyire jó hozzám. Mit szeretek a Charis Bibliaiskolában? Mi választja el másoktól? Megmondom, mi – Andrew Wommack. Ugyanis ez az iskola a vezetője eredménye, és ezt nem azért mondom, mert ismerem Andrew-t. Azért mondom, mert látom a kenetét, látom a hallgatókban az ő igeismeretét, amikor elmegyek oda és prédikálok. Arra tanítják őket, hogy fogadják el, amit Isten Igéje mond, és ezt őszintén így gondolom. Ez egy fantasztikus Bibliaiskola, és többször az a megtiszteltetés ért, hogy prédikálhattam ott. Ez áldás. Andrew, mit mondhatnék? Köszönöm, hogy engedelmeskedtél Istennek és megnyitottad ezt a Bibliaiskolát. Titeket, hallgatókat ő és a többiek, akik itt tanítanak, felkészítenek a jövőre – akár az üzleti életről van szó a világban, akár a Biblia világáról, a szolgálatról. Ez Isten áldása, mert jó alapok nélkül semmit sem tudtok kezdeni a világban. Ez az iskola alapokat ad, és ennek ez a lényege. Ha jó alapokkal rendelkezek, bármit felépíthettek. Tehát kifejezetten ajánlom ezt az iskolát, nagyra értékelem, amit tanít, és becsülöm a szellemiségét. És dicsőség Istennek, szeretem az örömét. Köszönöm, Andrew, még egyszer, hogy nyitott voltál és meghallottad Isten hangját ennek a nagyszerű iskolának a megnyitásával kapcsolatban.

Szeretettel:

Jamie és Andrew

Vélemény, hozzászólás?