Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2016. decemberi hírlevél – Isten ígéretei

Tedd szemmel láthatóvá Isten ígéreteit az életedben!

Ha valóban megérted, hogy Isten „megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való” (2Péter 1,3), akkor az eltávolít mindent frusztráltságot a keresztény életedből. Sikerre lettél alkotva! Sok keresztény azonban inkább aszerint él, amit lát, nem pedig aszerint, amit az Ige mond. Még nem fedezték fel igazán, hogyan működik a szellemi világ, ahol ott van minden szellemi áldás.

Az Igében ezt olvashatjuk:

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden szellemi áldásával a Krisztusban.
Efézus 1,3

A legtöbb keresztény számára ennek az igének nincs semmi értelme, pedig világosan azt állítja, hogy minden szellemi áldást megkaptunk. Most talán azt gondolod, hogy azok a mennyei helyeken vannak, nem itt. Ez igaz, de ennek az az oka, hogy a szellem az egyetlen olyan hely, ahová Isten elhelyezhette őket. A természetes világ nem képes befogadni mindazokat az áldásokat, amiket Isten neked készített. Nem azért tette, hogy visszatartsa tőled, hanem érted tette! Hadd fogalmazzam meg másként. Elhívást kaptál egy „el nem múló, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva” számodra (1Péter 1,4).

Az Efézusi levélben található ige azt is kijelenti, hogy az áldások „Krisztusban” vannak. Vagyis minden, amivel Isten rendelkezik, az Ő Fiában van. Ha nem lenne Krisztusban, akkor nem kaphatnád meg a természetes világban. Hogyan veheted át Isten áldásait? Hinned kell, hogy megkapod, amikor imádkozol érte:

Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek.
Márk 11,24

A „megkap” ige azt jelenti: „elvesz, átvesz” (Strong Konkordancia). Ez nem egy passzív értelmű kifejezés. Más szóval láthatóvá kell tenned Isten ígéreteit az életedben. Ebben nagy szerepet játszik a hit. Tudom, hogy sok – magát hívőnek tartó – ember megharagszik, ha azt mondják neki, hogy hittel vehet el dolgokat Istentől; pedig ez az igazság. A hit kinyúlik a szellemi világba, és szemmel láthatóvá teszi az ott lévő áldásokat. Mindaz, ami szellemből származik, felülmúlja a természetes világ történéseit. A szellem az erő forrása. Ha azonban nem vagy tisztában azzal, mid van szellemben, nem tudod átvenni. Minden annak a megértésével kezdődik, hogy már a tiéd!

Szeretettel,
Andrew és Jamie