Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2018. áprilisi hírlevél – Ne korlátozd Istent!

Van egy képed önmagadról, hogy ki vagy és mire vagy képes. Ez a kép olyan, akár a mennyezet vagy egy határ, amely korlátozza Isten erejét és gondviselését az életedben. A Biblia az mondja, hogy Krisztus követei vagyunk (2Kor 5,20), de hogyan képviseled Őt, ha saját magadat korlátoltnak látod?

Az Úr szólt hozzám 2002. január 31-én, hogy a kicsinyes gondolkodásom korlátozza Őt abban, amit rajtam keresztül el akar végezni (Zsolt 78,41). Így elkezdtem változtatni azon, ahogyan korábban magamat láttam. Évekig azt gondoltam, hogy sikerült igazán jól megváltoztatnom az önmagamról alkotott képemet. Aztán 2014-ben az Úr ismét szólt hozzám, hogy a gondolkodásom még mindig túl kicsinyes.

Bár óriási növekedést láttam az életem minden területén, Isten még mindig képes túlszárnyalni ezeket. Tűz ég a szívemben mindazért, amit eddig feltárt előttem, és izgatottabb vagyok a jövőt illetően, mint valaha. Nem hiszem azonban, hogy ez csak engem érint. Hiszem, hogy Isten mindannyiunk számára többet tartogat. Ám ahhoz, hogy ezt megtapasztaljuk, növekednünk kell – a magunk és a mások érdekében is. Istennek olyan tervei vannak mindannyiunk számára, amelyek messze felülmúlják, amit eddig megtapasztaltunk (Jer 29,11).

Az egyik legnagyobb korlát, ami megakadályozza, hogy Isten cselekedhessen az életünkben, az, amikor másokhoz hasonlítjuk magunkat. A 2 Korinthus 10,12 második fele így hangzik:

„…de azok magukat magukhoz mérvén és magukhoz hasonlítván magukat, nem okosan cselekesznek…”

Ebben a versben Pál nem arról beszél, hogy nem inspirálhat az, hogy látjuk, mit tesz Isten  mások életében. Inkább arról szól, hogy ne test szerint ítéljünk meg dolgokat. Ő tudta, mit jelent ez. Alkatát és beszédét tekintve nem Pál volt a legnagyszerűbb (2 Kor 10,10), de neki ez nem számított. Nem engedte, hogy alacsony termete és gyenge szónoki képessége visszatartsa Istent abban, hogy rajta keresztül cselekedjen. Pál nem korlátozta Istent és szó szerint megváltoztatta a világot. Kétezer évvel később még ma is hasznunkra vannak azok a kinyilatkoztatások, amelyeket Isten neki adott.

Én is ilyen életet akarok. Te hogy vagy ezzel? Ha test szerint gondolkodtál magadról, ha másokhoz mérted magadat, akkor megváltoztathatod azt, ahogyan látod magadat és hihetsz abban, hogy Isten nagy dolgokat fog tenni!

Fel kell gerjesztened magadat. Tudom, sok erőfeszítést igényel az árral szemben úszni, alig megállni és pihenni, és folyamatosan a kudarc lehetőségével számolni. Néha jobbnak tűnik a könnyű úton járni és nem változtatni dolgokon. Ezért kell célodnak lennie. Kell, hogy olyan dologra törekedj, ami nagyobb nálad, ami belülről hajt.

Elárulom, hogy ha tűz ég benned Istenért, a világ fel fog figyelni a lángolásodra. Mindenki szereti a szenvedélyt. Ez megragadja az emberek figyelmét és hozzád vonzza őket, amikor kilépsz a célod érdekében.

Isten jobban fel akarja fedni előtted az életedre vonatkozó terveit és céljait, mint amennyire te tudni akarsz azokról. Az Efézus 5,17 azt mondja: „Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.” (Új ford.)

Az Úr tudatni akarja veled az akaratát, de ahhoz, hogy megértsd, el kell hagynod a korlátaidat. Ne a testi vagy a külső tulajdonságaid alapján értékeld magad. Szellemben új ember vagy, és Krisztussal mindenre képes vagy (Fil 4,13).

Isten többek között a vágyaidon keresztül fedi fel előtted az Ő akaratát.

„Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!” 
Zsolt 37,4

Mi az, amit igazán csinálni akarsz? Ha nem lenne korlát – ha a pénz és az életkor nem számítana, ha Isten természetfeletti képességet adna neked –, mi lenne az, amitől úgy éreznéd, hogy változást hozol? Ha valóban gyönyörködsz az Úrban, akkor a vágy benned Istentől van. Mindent bele! Adj Istennek valamit, amivel dolgozhat. Tedd a kezed valamire, amit megáldhat (5Móz 28,8). Kezdj el lépéseket tenni. Mielőtt észbe kapnál, sokkal messzebbre kerülsz attól, ahol most vagy, és sokkal közelebb ahhoz, ahol Isten látni akar.

Én mindenekelőtt küzdök ezért. Nem akarok egy csepp benzint sem hagyni a tartályban, amikor el kell hagynom ezt a világot. Olyan messzire és mélyre megyek Isten kegyelmének örömhírével, ameddig csak tudok, és folyamatosan óriási megelégedést és örömöt találok abban, ahogy igyekszem levenni Istenről a korlátokat. Bátorítalak, hogy te is tedd meg ugyanezt.

Mindenképpen rendeld meg a Don’t Limit God (Ne korlátozd Istent!) című tanításomat. Elérhető könyv, CD- és DVD-sorozat, és csomagajánlat formájában is. Rendelés: www.awmi.net oldalon (csak angol nyelven).

Ezek az igazságok gyökeresen megváltoztatták az életemet, és tudom, hogy a tiéddel is így lesz. Köszönjük, hogy a barátunk vagy.

Szeretünk,
 
Andrew és Jamie