A bizonyságban rejlő erő

2018. szeptemberi hírlevél: A bizonyságban rejlő erő

Aki meggyógyult, nehezen mondja azt, hogy Isten nem gyógyít. Ő már ismeri az igazságot. Ezért olyan erőteljesek a bizonyságok. Hiszem, hogy többek között emiatt mondja az Ige, hogy „Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük igéjével” (Jelenések 12,11). A bizonyságod fog győzelemre vezetni.

„De nekem még nincs bizonyságom” – mondhatnád erre. Nos, a még itt a kulcsszó. Ha most még csak a próbában vagy benne, akkor is tudsz erőt meríteni mások bizonyságából. Nemrég adtuk ki a Healing Journeys (Út a gyógyuláshoz) hat részét, ami arról szól, hogy más – hozzád hasonló – emberek, hogyan fogadták el a gyógyulásukat. Inspiráló történetek ezek! Hiszem, hogy a javadra válik, ha látod a hitüket a gyakorlatban működni (Róma 1,12). A következőkben három történetet olvashatsz, amelyek a DVD-n is rajta vannak.

 

Hit, nem cselekedet

Mike Hoesch nem tulajdonított nagy jelentőséget a mellkasán jelentkező aprócska sebnek. Csak egy kis bosszúságként kezdődött – viszketéssel, ami nem múlt el. Egy év elteltével aztán úgy döntött, hogy kivizsgáltatja.

Kiderült, hogy rosszindulatú bőrdaganata van. Azonnal megmarkolta a félelem szelleme, de mélyen belül tudta, hogy Isten meggyógyíthatja. Isten Igéjéhez fordult, és utánajárt, hogy mit tehet azért, hogy Isten cselekedjen az érdekében.

Az állapota azonban csak rosszabbodott. „A következő öt év alatt a tumor elterjed, és szinte kiszívta belőlem az életet. Nagyon gyengének éreztem magam” – meséli Mike.

Már minden reményét feladta, amikor egy barátja a kezébe nyomta Andrew Már a Tiéd! című könyvét. Az üzenet visszhangra talált a szellemében. Aztán egy nap Mike szeme megakadt a Máté 21,22-n, ami így szól: „És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok.” Ismerte ezt az igét, de ezúttal visszafelé olvasta: ha megkaptad, akkor hittél.  Ez kijelentés volt a számára.

„Isten azt próbálta velem megértetni, hogy amikor Jézus a keresztre ment, azzal megszerezte a gyógyulásomat is – mondja Mike. – Semmi mást nem kellett tennem, csak hinni és elfogadni.” Miután Mike kijelentést kapott a gyógyulásról, senki sem tudta ezt benne megingatni. „Egy hónap elteltével észrevettem, hogy a daganat kisebb lett. Nem lepődtem meg, hiszen tudtam, hogy meggyógyultam. Hat hónap múlva pedig teljesen eltűnt.”

 

Inkább hinni Isten szavának, mint embereknek

Trina Porter nem tudta, hogy Andrew tanításai egy élet-halál harcra készítik fel. A férje, Alistair egy különös baleset következtében leesett a tetőről, és kómába esett. Mivel a férfi képtelen volt önmagáért imádkozni és hinni a saját gyógyulásában, a feleségén állt, hogy átvegye helyette.

Trina azonnal Istent kereste imában. „Isten azt mondta nekem, hogy rendbe fog jönni a férjem” – meséli. Isten válasza miatt kissé megkönnyebbült, de aztán beért a kórházba. „A feje annyira megdagadt és eltorzult, hogy szinte felismerhetetlen volt” – emlékszik vissza Trina.

Az orvosok azt mondták, hogy az esésnek azonnal végeznie kellett volna a férjével Trina csendben beszélgetni kezdett Istennel: „Azt mondtad, hogy rendbe jön.” Isten pedig világosan így felelt: „Nem gondoltam meg magam.”

Ezután Trina bátran ezt mondta az orvosnak: „Menjen, és megígérem, hogy a mai lesz a pályafutása legsikeresebb műtéte.”

Hosszú éjszaka volt mind a sebészeknek, mind Porteréknek. Trina így emlékszik vissza: „A sebész odajött az ajtóhoz. Még mindig zöldben volt, nyakában egy maszkkal. Csak mosolygott. Megkérdeztem, hogy ez volt-e az eddigi legsikeresebb műtéte, mire ő igent mondott.”

Nem lett maradandó agykárosodása, és a baleset után három héttel Alt már haza is engedték.

 

Rendbe fog jönni

Isten valóban azt akarja, hogy egészséges legyél. De néha ahhoz, hogy meggyógyulj, őrültnek kell tűnnöd. Ez történt, amikor Bud Boop nem nyugodott bele az orvosi diagnózisba, mely szerint a feleségének, Ginának végső stádiumú agyi értágulata van.

„Bejött az ideggyógyász, megvizsgálta a feleségemet, és azt mondta: Egy kis lyukat fúrunk a felesége fejébe, hogy csökkentsük az értágulat nyomását, de 10% esélye van a túlélésre. Még ha túl is éli, a másnap reggeli operációt semmiképpen sem fogja – idézi fel Bud. – Azt feleltem: Ezek komoly tények, de Jézus Krisztus már meggyógyította őt 2000 évvel ezelőtt. Rendbe fog jönni.”

Bud emlékezett arra, hogy Andrew az egyik tanításában azt mondta, hogy az, ahogyan elkezded a harcot, általában úgy is fejezed be. A sebészi beavatkozás és a kórházban töltött hat fárasztó hét után, Bud végül hazahozhatta Ginát. Az orvosok korábban lehetetlenek tartották ezt. Istennel azonban minden lehetséges!

Valóságos a bizonyságban rejlő erő. Amikor megtapasztalod valaki más hitét, az megfertőz. Ezek a történetek pedig csak a jéghegy csúcsa. A teljes történeteket megnézheted a hat részből álló Healing Journeys (Út a gyógyuláshoz) DVD-n, ami a God Wants You Well című csomagajánlatunk része (csak angol nyelven). Rendelés a www.awme.net weboldalon.

Az Isten azt akarja, hogy egészséges legyél! című könyvemet magyar nyelven megrendelheted.

Nélküled nem tudnánk megtenni, amire az Úr elhívott minket. Köszönjük, hogy csatlakozol Jamie-hez és hozzám. Áldás vagy!

Szeretünk,

Andrew & Jamie

 

Vélemény, hozzászólás?