2019. szeptemberi hírlevél – Sáfárság – Pénzügyeink kezelése

Tudtad, hogy a Biblia többet foglalkozik a pénzügyekkel, mint a mennyel, a pokollal, az imával vagy a hittel? Jézus többet tanított erről a témáról, mint bármi másról, ezért nyilvánvaló, hogy a sáfárság, a pénzügyeink kezelése nagyon fontos Istennek. Manapság azonban a gyülekezetekben a bővelkedés ellen tanítanak, holott az ilyen hozzáállású emberek is szeretnének jómódban élni.

Nem azért tanítok a gyógyulásról, hogy meggyógyuljak, hiszen már most kiváló egészségnek örvendek. Ugyanígy, amikor a sáfárságról prédikálok, azt sem az én, hanem a te anyagi jóléted miatt teszem. Jamie és én szeretünk téged, és szeretnénk látni, ahogy Isten kegyelmében, hittel telve, egészségesen és bővelkedve élsz. A hit Isten Igéjének a hallásából van (Róma 10,17), és a bővelkedésre vonatkozó hit az erről szóló tanítás hallásából fakad. Tudnod kell, hogy mit mond az Ige a bővelkedésről.

Valószínűleg a sáfárság a legfontosabb témák egyike a Bibliában, mégis a legtöbben félreértik. Jézus ezt mondja a Lukács 16,10-11-ben:

„Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit?”

Ha tehát a pénzügyekben – a legkisebb dologban – hűtlen vagy, akkor a nagyobb dolgokban sem leszel hűséges. Bizonyos emberek azért nem gyógyulnak meg, mert a hitük soha nem növekszik a pénzügyeiket illetően. Ne érts félre! Nem azt mondom, hogy megvásárolhatod a gyógyulásodat. Ám vannak, akik azért nem gyógyulnak meg, mert soha sem bízták Istenre azt a bizonyos „keveset” (Lukács 16,10). Lehet, hogy ez nem minden esetben igaz, de többnyire ez a probléma. Ez a kiindulási pont. Ezt nem lehet kihagyni.

Sokan úgy vélik, hogy a pénz, amivel rendelkeznek, az ő tulajdonuk. Elvégre ők keresték meg. Fukarkodtak és spóroltak; talán még két állást is vállaltak, hogy kijöjjenek a fizetésből. Megdolgoztak érte, ezért őket illeti meg, nem igaz? Nem!

Lehet, hogy a bankszámlád, az autód és a házad a te neveden van, de Isten adta a képességet, hogy bővelkedj. Ahhoz, hogy a pénzügyeid jó sáfára lehess, előbb el kell ismerned, hogy Isten a forrásod. Ő adott neked életet, lélegzetet, tehetséget és képességet.

Az 5Mózes 8,18 ezt mondja:

„Hanem gondolj mindig Istenedre, az Úrra, ő ad neked erőt a gazdagodáshoz, hogy szövetségét, amelyre esküt tett atyáidnak, fenntartsa mind a mai napig.”

Figyeld meg, hogy Isten nem áraszt ránk azonnal bőséget. Erőt vagy képességet ad arra, hogy bővelkedjünk. Akár hiszed, akár nem, Isten a jóléted forrása! Kenetet ad, hogy bővelkedhess. Az igazi haszon nem a pénz – nem a ház, az autó, a fizikai vagy kézzelfogható dolgok –, hanem az Istentől származó kenet, ami bővelkedést eredményez. A legnagyobb nyereség Isten jóindulata. A pénz nem jelent bővelkedést, csupán annak mellékterméke. Sok keresztény abba a hibába esik, hogy a gazdagságát a vagyona nagyságában méri. Holott bővelkedni annyit tesz, mint bízni Istenben, aki a forrásod.

Amikor felismerjük, hogy Isten minden áldásunk forrása, könnyű rájönni arra, hogy mi a sáfárai vagyunk mindannak, amit nekünk ad. Az egyik meghatározás szerint a sáfár olyan személy, aki kezeli az ügyeket, leginkább valakinek a pénzét. Ha helyesen értelmezzük a sáfárságot, akkor áldássá lehetünk mások számára.

„Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre” (2Korinthus 9,8)

Isten azért árasztja rád minden kegyelmét, hogy bővelkedj – adj – minden jó cselekedetre. A pénzügyeid kezelésében ne a haszonszerzés, hanem az adakozás motiváljon! Ez egy lényeges pont.

Sokan azért nem hajlandóak a bibliai értelemben vett bővelkedésről tanítani, mert azt önző és kapzsi dolognak tartják. „Elég az, amim van – mondják. – Talán nem vagyok gazdag, de van tető a fejem fölött és az alapvető szükségeimet be tudom tölteni. Nem vágyom és nincs szükségem többre.” Azonban ez az önző hozzáállás! Ha megvan mindened, amire szükséged van, bízz Istenben, hogy Ő majd többet ad, hogy másokon segíthess. Az igazán önző hozzáállás az, amikor így gondolkodnak: „Elég az, amim van, mások meg nem számítanak.” Bővelkednünk kell; de nem azért, hogy még több legyen nekünk, hanem azért, hogy még nagyobb áldás lehessünk.

Isten engem arra hívott el, hogy létrehozzam a Charis Bibliaiskolát, ami ezrek életét formálja át az egész világon. Végzős diákjaink a föld négy sarkára is elmennek, hogy minél több helyen és minél hatékonyabban hirdessék az Evangéliumot. Ez egy nagy álom, amit nem tudok egyedül megvalósítani. Sok pénzbe kerül. Ezért imádkozom, hogy bővelkedj minden jó cselekedetben (2Korinthus 9,8). Erről szól a sáfárság, a pénzügyeink kezelése.

Nem tudok mindent leírni ebben a levélben, amit ehhez a témához fűznék, de bátorítalak, hogy szerezd be a Sáfárság – Pénzügyeink kezelése című könyvemet.

Istennek nagyszerű terve van a pénzügyeiddel! Ismerd meg, hogyan sáfárkodhatsz az Ő forrásaival az életedben! Nem fogod megbánni! Áldott leszel, hogy áldás lehess!

Szeretettel,

Andrew és Jamie

 

A ma lemetszett hajtások elhozzák a jövő gyümölcseit

Talán hallottad már Andrewtól azt a mondást, hogy nem mindenkinek az az elhívása, hogy igehirdető legyen. Bizonyos keresztényeket Isten arra hív, hogy más területeken legyenek vezetők, beleértve az üzleti világot. Andrew azoknak is szeretne segíteni, akik az üzleti szférában kaptak elhívást, hogy felfedezzék és betöltsék Isten akaratát az életükben.

Nagyszerű volt az idei Kingdom Business Summit konferencia, amin az egész országból sikeres és nagy tapasztalattal bíró üzletemberek és üzletasszonyok vettek részt. A találkozón szóba került témák átfogó képet kívántak adni arról, hogyan lehet sikeresen ötvözni a Biblián alapuló üzleti készségeket egy adott szakterülettel.

A konferencia egyik kiemelt előadója Dr. Henry Cloud volt, vezetési szakértő, pszichológus és a Boundaries (Határok) című sikeres könyvsorozat társszerzője. A vezetési tanácsadóként szerzett tapasztalatai alapján Dr. Cloud úgy véli, hogy a vezetőknek a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy felismerjék a különbséget a kezdet és a vég között. Ez a probléma mindannyiunkat érinthet, mert állítása szerint „az emberek még akkor is nehezen vetnek véget valaminek, amikor szükséges”.

A személyes tapasztalatunk szerint könnyebb valamit elkezdeni, mint befejezni, könnyebb építeni, mint rombolni, vagy könnyebb valamit megtartani, mint elengedni (Prédikátor 3,1-8). Az üzletnek és az embereknek is vannak időszakai, és az időszakok változnak. A siker egyik kulcsa, ha felismerjük egy időszak, egy stratégia, egy termék vagy egy kapcsolat kezdetét és végét.

Isten ezt mondta az Ézsaiás 43,19-ben: „Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni – talán nem tudjátok?” Dr. Cloud szerint ahhoz, hogy felismerjük azokat az új dolgokat, amelyeket Isten tesz, úgy kell tekintenünk az életünkre, ahogyan egy kertész tekint egy rózsabokorra. Dr. Cloud tanulmányozta a profi kertészkedés alapjait, és megtanulta, hogy a metszés lényege abban áll, hogy magunk előtt lássuk a kívánt eredményt. Kell lennie bennünk egy képnek arról, hogy öt vagy tíz év múlva milyen rózsabokrot és virágokat szeretnénk látni. A metszés egy olyan cselekedet, ami szoros összefüggésben áll a jövőképpel – tudnom kell, hogy ahhoz, hogy olyan rózsám legyen holnap, amilyet elképzelek, ma valaminek véget kell vetnem.

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk az üzleti és a személyes életünkben, kell lennie bennünk egy világos képnek a jövőnkről.  Meg kell értenünk, milyen időszakban vagyunk, és bátran el kell engednünk azokat a dolgokat, amelyek ma még az életünk részei, de nem illenek abba a látásba, amit Istentől kaptunk a jövőnkre.

Az Ige ezt ígéri: „Azt a szőlővesszőt… amely gyümölcsöt terem, azt (Isten) megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen” (János 15,2). A 2019-es Kingdom Business Summit nagyszerű alkalom volt a metszésre, amely felkészítette az üzleti élet vezetőit, hogy tovább növekedhessenek. Mi, az Andrew Wommack Ministries munkatársai izgatottan várjuk, hogy meglássuk ennek a gyümölcseit!

 

A sárgaláznak semmi esélye sem volt

Johan Toet Brazíliában járt és az Evangéliumot hirdette. Ő a holland Charis Bibliaiskola hallgatója, akit több évnyi kábítószer-használat miatt tíz év börtönbüntetésre ítéltek. A börtönben találkozott az Úrral. Brazíliából hazatérve az orvosok borzasztó hírrel fogadták.

„Az orvos bejött hozzám és azt mondta: Nézze, rossz hírem van. Ön elkapta a sárgalázat” – magyarázza. Johan komoly tüneteket tapasztalt magán, és olyan állapotba került, ahol a betegek fele hét-tíz nap alatt meghal.

Akárcsak az a harmincezer ember, aki évente belehal a sárgalázba, Johan egy szúnyogcsípéstől kapta el a betegséget. A problémáról mit sem tudva hazautazott Hollandiába. Pár napon belül gyötrelmes tüneteket tapasztalt, beleértve a nehéz légzést, a szívritmus zavarokat és a súlyos hányást.

Brenda, Johan felesége látta, hogyan ragadta meg a férjét a betegség. „Nagyon beteg volt… Úgy festett, mint aki a halálán van” – meséli.

Johan másnap elment az orvoshoz, ahol lehangoló diagnózissal fogadták. „Este tízkor az orvos bejött hozzám… és azt mondta: Magának sárgaláza van. Ez egy halálos vírus. Úgy fest a dolog, hogy nem éli túl. A bőre be fog sárgulni és minden belső szerve tönkre fog menni.”

Johan azonban úgy döntött, nem fogadja el az orvosi jelentést. Ehelyett Isten Igéjének hitt. El is magyarázta Isten Igéjét az orvosnak: „Először is hadd mondjam el, hogy nem fogok meghalni, hanem élni fogok, mert Istennek csodálatos terve van velem. Másodszor, a sárga nem is menne a szemem színéhez. A szerveim pedig rendben fognak működni.”0

Johan ezután Istenhez fordult. „Csak ültem az ágy szélén és így szóltam: Atyám, az Igéd azt mondja, hogy reményteljes jövőt rendeltél el a számomra, és nem fogok meghalni, hanem élni fogok. És most, Jézus nevében megdorgálok mindent, amit az orvos mondott nekem. Megtöröm ezt az átkot az életemben, megerőtlenítem a vírust, ami megtámadott engem. A sárgaláz most azonnal elpusztul Jézus nevében.”

Másnap Johan tájékoztatta az orvosokat arról, hogy meggyógyult. Megfigyelés céljából a kórházban tartották hétvégére, hétfőn azonban világossá vált, hogy teljesen felépült, így hazaengedték.

Johan hitének megfelelően a sárgaláz teljesen eltűnt a testéből. A gyógyulása olyan csodálatos volt, hogy meghívták egy orvosi szemináriumra, ahol több száz gyakorló orvossal osztotta meg történetét.

Johan az Istentől kapott hatalmát Andrew egyik tanításából ismerte meg, amire az interneten talált rá. Partnereink segítségével ezek a tanítások szerte a világon mindenki számára ingyenesek lehetnek az interneten, lehetővé téve a Johanéhoz hasonló természetfeletti gyógyulásokat.

Ha szeretnél többet hallani Johan történetéről és azokéról, akik hozzá hasonlóan megtapasztalták a gyógyulást, rendeld meg a Healing Journeys (Út a gyógyuláshoz) 7. részét DVD-n (csak angol nyelven).

 

Podcastok

Andrew tanításait minden eddiginél egyszerűbben élvezheted útközben. Bekapcsolódhatsz a Gospel Truth rádió podcastjaiba, ahol 15 perces részletekben követheted nyomon az Evangéliumi igazságok korábbi konferenciáit és szemináriumait. Hozzáférhetsz a GospelTrtuh.TV élő adásainak hangalapú podcastjaihoz is, a videókat pedig Apple Podcast segítségével tekintheted meg. A podcastlejátszók listáját az alábbi weboldalunkon találhatod meg: awmi.net/audio/podcasts. Akár otthon vagy, akár a munkahelyeden vagy éppen úton, Andrew tanításai gazdagítani fogják az életedet! Keresd még ma!

 

Andrew Élő bibliakommentárja (csak angol nyelven érhető el)

Megkérdőjelezed valaha a Biblia hitelességét, vagy nem tudtad, hogyan védd meg a hited? Akkor Andrew Élő bibliakommentárja tökéletes a számodra. Ez a letölthető bibliatanulmányozó szoftver tizenegy bibliafordítást, három konkordanciát, Matthew Henry bibliakommentárját, egy Oxford-szótárat, egy bibliai atlaszt és még számos hasznos dolgot tartalmaz. Megtalalálhatod az awme.net/living-commentary weboldalon.

 

GospelTruth.TV

Azonnali hozzáférés. Folyamatos tartalom. Végtelen kegyelem.

Andrew és a hozzá hasonló gondolkodású tanítók egy ujjnyomásra elérhetővé válnak számodra a GospelTruth.TV-n. Ezen az online csatornán megszakítás nélkül élvezheted a tanításokat, Isten feltétel nélküli szeretetéről, valamint a hit és a kegyelem közötti egyensúlyról. Kapcsolódj rá a GospelTruth.TV-re az okostelefonodon!

 

Mi történik, ha a menny megérinti a piacot?

Nemzetközi üzleti konferencia 2019

A nemzetközi üzleti konferencia neked és a csapatodnak szól. Nagyon kevés vezető tudja, hogyan alkalmazza a Biblia elveit és a Szent Szellem útmutatását az üzleti életben. A 2019-es nemzetközi üzleti konferencián kiemelkedő keresztény vezetőket és üzletembereket hoztunk össze, akik megtanítják, hogyan használd ki a piaci lehetőségeket. Gyere el, és ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a Királyság erejét a vállalkozásodban.

Az esemény október 31-én és november 1-jén kerül megrendezésre. Helyszín: Walsall, Egyesült Királyság.

Regisztrációhoz és további információkhoz látogass el a www.awme.net/events weboldalra.

 

Közelgő események és konferenciák

Október

Gateway Keresztény Központ

Október 27; West Bromwich, Egyesült Királyság

AWM európai vezetői konferencia

Vendégeink: Bob Yandian, Paul Milligan és Billy Epperhart

Október 28-30; Walsall, Egyesült Királyság

Nemzetközi üzleti konferencia*

Október 31 – november 1; Walsall, Egyesült Királyság

 

November

Womens Arise – Női konferencia

Előadók: Carlie Terradez, Sue Sheriff, Sharris Johnson és Dorothy Brown

November 7-9; Woodland Park, Colorado

Világpremier! Eszter, Perzsia királynője – Musical

November 9; Woodland Park, Colorado

Messiás Colorado Springs kórusa

November 16; Woodland Park, Colorado

 

December

A karácsony szíve – Musical

December 13-15; Woodland Park, Colorado

*Andrew Wommack nem vesz részt az eseményen

 

Andrew rendezvényeivel kapcsolatos további információk angol nyelven: www.awme.net/events

Angol nyelvű rendeléshez látogass el a www.awmi.net és a www.awme.net honlapra.

Feliratkozás magyar nyelvű hírlevelünkre: www.awme.hu

Vélemény, hozzászólás?