Lehet jobb az imaéleted!

2020. áprilisi hírlevél – A szív keménysége

Régebben úgy gondoltam, hogy azoknak kemény a szívük, akik gyűlölik Istent vagy legalábbis lázadnak Ellene. Egy nap azonban, miközben úton voltam egy megbeszélésre, a repülőn a Márk 6-ot olvastam: éppen azt a történetet, amikor Jézus a vízen járt. A tanítványok egy szörnyű vihar közepén voltak és az életükért küzdöttek. Erre jött Jézus, pont annak a tetején járva, ami a tanítványok életére akart törni. Jézus teljesen a kezében tartotta a helyzetet.

Éppen a Nagy Tavak felett repültünk át, amikor ezt olvastam, és emlékszem, akkora hatással volt rám, hogy letettem a Bibliámat és kinéztem az ablakon. Sűrű felhőréteg terült el a repülő alatt. Elképzeltem, ahogy Jézus a felhőkön jár, majd leül a gép szárnyára. Nem kisebb csoda lett volna, mint amikor a vízen járt. Ahogy ezen gondolkodtam, megdöbbentem, hogy mekkora csoda is volt az.

Aztán felvettem a Bibliámat, hogy folytassam a történetet, és megláttam a tanítványok reakcióját:

„Beszállt hozzájuk a hajóba, és elült a szél, ők pedig szerfölött csodálkoztak magukban.”

Márk 6,51

Pontosan ugyanígy éreztem, és nagyon jó érzés volt. Úgy gondoltam, hogy mindenkinek meg kellene lepődnie és csodálkoznia kellene Isten természetfeletti erején. Aztán tovább olvastam:

„Mert a kenyerekből még nem okultak, és a szívük még kemény maradt.”

Márk 6,52

Arculcsapásként ért a dolog! Életemben először megértettem, hogy Isten erején megdöbbenni, csodálkozni vagy meglepődni a kemény szív jele. Megértettem, hogy kemény a szívem. Később utánanéztem az értelmező szótárban a kemény szó jelentésének, és ezt találtam: hideg, közönyös, érzéketlen és ellenszegülő.

Három és fél éven át kerestem az Urat ezzel kapcsolatban. Meg akartam tudni, hogy milyen a kemény szív, mi az oka és mi a gyógymódja.

A Márk 8, 17-ben Jézus a kemény szív ismertetőjeleiről beszélt a tanítványoknak:

„Amikor ezt Jézus észrevette, így szólt hozzájuk: Miért tanakodtok, hogy nincs kenyeretek? Még mindig nem veszitek észre és nem értitek? Még mindig keményszívűek vagytok? Van szemetek, mégsem láttok? Van fületek, mégsem hallotok? És nem emlékeztek…”

Márk 8,17-18

Ebben a szakaszban Jézus felsorolja kemény szív jellemző tüneteit: (1) képtelen az észrevételre (2) képtelen a megértésre (3) képtelen a látásra (4) képtelen a hallásra (5) képtelen a visszaemlékezésre. Ezt mind a szellemvilág érzékelésére vonatkoztatja.

Akinek kemény a szíve, az képtelen a szellemi igazságokat felfogni. Olyan, mintha szellemileg vak és süket lenne. A keményszívűség egyik fontos jele az is, ha valaki nem emlékszik az Igére.

Mások gyakran azt mondják, hogy nem tudják úgy megjegyezni az Igét, mint ahogy én. „Biztosan fotografikus memóriád van” – jegyzik meg. Ez nem igaz. Van egy személyi asszisztensem, akinek az elsődleges feladata az, hogy emlékeztessen dolgokra; neki pedig két asszisztense van, így összesen hárman küldik nekem az emlékeztetőket, e-maileket és hangüzeneteket. Mindez nem azért van, mert baj van az elmémmel; ez a szív kérdése. Több száz vagy több ezer igét tudok fejből idézni, mert érzékeny vagyok Isten Igéjére.

Hadd említsek egy másik példát. Miután azt mondom, hogy Isten szólt hozzám, állandóan odajönnek hozzám az emberek. „Úgy beszélsz, mintha folyton Istennel beszélgetnél – mondják. – Az ördög azt mondta, hogy soha nem fogom hallani Isten hangját. Az ördög ezt meg ezt mondta…” Mindent meghallanak, amit az ellenség mond, de amit Isten mond, azt sosem. Ezzel valami nincs rendben.

Jézus azt mondta:

„Az én juhaim hallgatnak a hangomra…”

János 10,27

„Idegent pedig nem követnek…”

János 10,5

A legtöbben pont az ellenkezőjét tapasztalják annak, amit Jézus mondott. Az átlagos kereszténynek nehézséget jelent Isten hangját meghallani, az ördögöt viszont minden probléma nélkül meghallják. Ez a kemény szív jele Isten felé. Talán a te szíved állapota is ilyen, de nem kell így lennie. Van ellenszer. Első lépésként változtasd meg, hogy mire fókuszálsz.

Ebben a hírlevélben éppen csak érintettem ezt az igazságot, de A szív keménysége című tanításomban részletesebben is kifejtem. Ha élvezni akarod a teljes hasznát annak, amit most megosztottam, az egész tanításra szükséged lesz. Ez az egyik legfontosabb dolog, amit az Úr valaha megmutatott nekem. Már a 80-as évek eleje óta tanítom, de nemrég frissítettem. Oka van annak, miért járnak egyes keresztények csodákban, míg mások nem.

Sok keresztény vallja, hogy teljes szívéből szereti az Urat, mégis egy bizonyos fokig kemény a szíve Isten felé. Tudd meg, mi az oka és mi a gyógymódja a kemény szívnek, és hogyan lehet érzékeny a szíved Isten felé. A szív keménysége című tanítás könyv- és DVD-formátumban magyar nyelven elérhető. Bátorítalak, hogy ne csak magadnak, hanem valaki másnak is rendeld meg!

Szeretünk téged:

Andrew és Jamie

 

 

Vélemény, hozzászólás?