Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2020. októberi hírlevél – Hogyan szánhatod oda a szívedet?

Dicsőség Istennek, hatalmunk van a bűn és a kísértés felett! Noha győzelmünk van, nem mindenki jár benne. Gondolkodtál már azon, miért bukik el némelyik keresztény, aki szereti az Urat, ha jön a kísértés? Az egyik fő oka az, hogy nem szánták oda, nem készítették fel a szívüket.

A legtöbbjük nem akar úgy dönteni, hogy nem szolgálja többé Istent és eltávolodik Tőle. A szándékaik jók. Istenért akarnak élni. A probléma az, hogy nincsenek felkészülve a világ gondjaival szemben.

Fel kell készítened, oda kell szánnod a szívedet, hogy ne add meg magad a problémáknak. Évtizedek óta utazok és szolgálok. Sokszor találkoztam olyan emberekkel, akiket érdekelt az Úr, de csak a felszínen. Egyszerűen sekélyesek voltak. Nem volt rá garancia, hogy évek múltán is szolgálni fogják az Urat.

Találkoztam azonban olyanokkal is, akik annyira megerősítették és odaszánták a szívüket, hogy az sem számított, ha egy közeli hozzátartozójuk meghalt, anyagi veszteség érte őket vagy egyéb gond ütötte fel a fejét. Nem számított semmi, és még mindig az Urat szolgálják.

Oka van annak, ha valakinek nem szilárd az élete, és ez nem azért van, mert nem szereti Istent, hanem mert nem készítette fel, nem szánta oda a szívét.

Az Ószövetséget fellapozva megtanulhatjuk, hogyan kötelezhetjük el a szívünket, hiszen mindent a mi tanulságunkra jegyeztek fel. Roboámnak – Salamon fiának, Dávid unokájának – a példájából megismerhetjük a következményeit annak, ha valaki nem szánja oda a szívét.

„Roboám gonosz dolgokat tett, mert nem szánta oda a szívét teljesen az Örökkévaló keresésére.”

2Krónika 12,14 (EFO)

Az odaszán szó azt jelenti, hogy előre elkötelezi magát. Roboám nem kötelezte el magát, nem szánta oda a szívét az Úrnak, ennek következményeképp gonoszul cselekedett.

Saul egy másik példa arra, ha valaki nem szánja oda a szívét. Kezdetben érzékeny volt Istenre és kenete is volt Tőle. Ám kisebbségi komplexusa volt és aggódott amiatt, hogy mit gondolnak róla mások. Mindenkinek a kedvét kereste. Végül Isten ellen fordult és szörnyű dolgokat tett – például meg akarta ölni Dávidot.

Isten teljesen elvetette Sault és Dávidnak adta a királyságot. Dávid nagyon jól kezdte; sőt uralkodásának első néhány évtizedében teljes szívével Istent kereste. De távol került Tőle, amikor bűnbe esett Bethsabéval és gyilkosságot követett el, hogy palástolja a házasságtörést. Dávid azonban megalázta magát, megbánta a bűnét, ezért Isten helyreállította. Sajnos az Ószövetségben a legtöbben, akik elfordultak Istentől, nem álltak helyre. Nem szánták oda a szívüket, és amikor letértek a helyes útról, soha többé nem kerültek vissza.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy odaszánd a szíved az Úrnak és elkötelezd magad Felé? Az egyik legfontosabb dolog az, hogy megalázod magad. Ez azt jelenti, hogy Istentől függsz és Isten-központú leszel. A Zsoltárok 10,4 szerint elbizakodottság és gonoszság az, ha egyáltalán nincs a gondolataidban Isten. Ez egy erőteljes kijelentés.

Nem hiszem, hogy mindenki tökéletesen Istenre irányítja a gondolatait, de a legtöbb kereszténynek ez még csak nem is célja. Egy átlagos keresztény az életének mindössze a töredékét – a vasárnapi istentiszteletet vagy a napi imát – szenteli oda az Úrnak, de nem összpontosít Rá folyamatosan.

Az 1Thesszalonika 5,17-ben Pál azt mondja: „szüntelenül imádkozzatok”. Úgy imádkozhatunk szüntelenül, ha imádkozó hozzáállásunk van. Nem vagyok benne tökéletes, de az egyik célom az, hogy folyamatos közösségben legyek Istennel. Vegyük például a tévénézést. Ha úgy érzem, valami olyasmit nézek, ami nem kedves Istennek, akkor azonnal abbahagyom. Ahhoz, hogy alázatosak legyünk, igyekeznünk kell Isten-központúnak lenni.

Van egy másik módja annak, hogy odaszánjuk a szívünket: a képzeletünk használata. Az Ézsaiás 26,3 azt írja:

„Akinek az elméje Rád fókuszál, megőrzöd azt teljes békében, mert Benned bízik.” (KJV ford.)

Az elme szó héberül jécer, ami azt jelenti: fogantatás, és az Ószövetségben számtalanszor képzeletnek fordították. Azt hiszem, pontos vagyok, amikor azt mondom, hogy a képzeletedben fogan meg minden. A szívednek helyes kapcsolatban kell lennie Istennel, de ez nem valamiféle vákuumban valósul meg, hanem olyasmi, aminek meg kell fogannia – és ez a képzeletedben kezdődik.

Hogy felkészítsd a szíved az élet problémáival szemben, használnod kell a képzeletedet és új teremtésnek kell látnod magad. Így kell gondolkodnod: Nem akarok többé így élni. Nem lopok, nem hazudok, nem csalok, nem cselekszem haragból.

Mindazon őrületes dolgok közepette, amikről ma hallunk (a zavargások, a gyűlölet, a viszályok, a rendőrség támogatásának megvonása), talán elcsodálkozol, hogyan gondolkodhatnak így az emberek. Az emberek valójában nem ismerik fel, hogy egy harc kellős közepén vagyunk. Nem készültek fel, ezért a sátán mindenkit igyekszik megtámadni. Próbálja ellopni az Igét, amit elvetettél a szívedbe (Máté 13,19).

Bárcsak bővebben kifejthetném, hogyan szánd oda a szívedet. A képzeleted használata és az alázat fontos részei ennek, de még sokkal több dolgot kell megértened. Bátorítalak, hogy szerezd be a How to Prepare Your Heart (Hogyan szánhatod oda a szívedet?) című tanításomat. Megrendelheted CD-n és DVD-n a Dávidról és Illésről szóló tanításokkal együtt (csak angol nyelven). Ezek a tanítások tökéletesen kiegészítik egymást és a segítségedre lesznek.

Szeretünk téged,

Andrew és Jamie

 

A Lucas-család története – Elvinni Jézus szabadságát minden néphez

Mielőtt Sarah és Jason Lucas Isten elhívását követve elvitték volna az evangéliumot a Wind River Indián Rezervátumba, fel kellett készíteniük a szívüket Isten szeretetének befogadására.

Sarah gyermekkorában 7 évet töltött a családjával a rezervátumban misszionáriusként. Idővel azonban az édesapja szíve megkeményedett az Úr felé, míg egy nap elege lett és a családjával otthagyta a rezervátumot.

Sarah évekig meg volt győződve arról, hogy az ott eltöltött idő szakította szét a családját. Találkozott Jasonnel, összeházasodtak, és egy indianai gyülekezetben hallottak Andrew Wommackről. Elmentek néhány rövidebb missziós útra és úgy érezték, teljes időben missziós munkát kell végezniük. Sarah tudta, hogy fel kell készülnie, ezért jelentkezett a Charis Bibliaiskolába, ahol a múlt sebei végleg begyógyultak.

„A Charis Bibliaiskola volt az a hely, ahol Isten Igéje szó szerint megtisztított – meséli. – Az első évben az egyik tanító épp elkezdett beszélni az órán… amikor rájöttem, hogy nem bíztam Isten maradandó szeretetében, hanem félelemben jártam.”

Miután Sarah megszabadult a múlt fájdalmától, felismerte, hogy Isten arra a helyre hívja a családját, amiről azt gondolta, sohasem látja többé: a Wind River Indián Rezervátumba.

Miután megérkeztek a rezervátumba, a Lucas család sok akadállyal nézett szembe. Az őshonos indiánoknak azt tanították, hogy a kultúrájuk nem fonódhat össze a kereszténységgel. Sokan még most is azt hiszik, hogy Jézus üzenete le akarja rombolni a kultúrájukat, hogy olyanok legyenek, mint a fehér emberek.

„Sohasem tanították meg nekik, hogy Jézus akarja őket, Ő teremtette őket, a kultúrájukat és a nyelvüket. Ám ha azt tanítjuk, hogy kicsoda Jézus és mit tett értük, az megnyitja a szívüket” – mondja szeretettel Sarah.

Mivel az őshonos indiánok szíve változni kezdett, Jason és Sarah Jézus Krisztus szeretetében tudja nevelni a rezervátum fiataljait. Úgy hiszik, ha bemutatják nekik Jézus szeretetét és szabadságát, miközben tisztelik a kultúrájukat, az lehetővé teszi, hogy amikor felnőnek, megváltoztassák a világot.

De nem ez az egyetlen módja annak, hogy a Lucas család kiterjessze a szolgálatát. Isten természetfeletti módon biztosított nekik egy amerikai földtulajdont a rezervátumban, ők pedig egy saját gyülekezetet és egy szabadidő központot szeretnének építeni.

Nemcsak a helyi őslakosok kapcsolata mélyül el Istennel, hanem Sarah édesanyjáé is, aki gyógyulást nyert és visszatért a rezervátumba, hogy segítsen a lányának és a vejének a szolgálatban. „Anyukám soha nem akarta elhagyni ezt a helyet… Isten így váltja meg és teszi újra széppé az elromlott dolgokat” – jegyzi meg Sarah.

A Lucas család szívélyes köszönetét fejezi ki az Andrew Wommack Ministries és a Charis Bibliaiskola támogatóinak. Ezeknek a támogatásoknak köszönhetően tanulhattak a Bibliaiskolában és ismerhették meg Isten csodálatos elhívását; a Wind River Indián Rezervátum őslakosai pedig szabadságra lelnek Jézus Krisztusban.

 

Készülj fel Isten veled kapcsolatos tervére!

Hölgyek! Van egy konferenciánk csak nektek!

Isten arra teremtett minket, hogy Hozzá hasonlítsunk és különleges célt adott nekünk, de néha az elhívásunk háttérbe szorul a napi feladataink miatt. Ne engedd, hogy Isten veled kapcsolatos terve a perifériára kerüljön! 2020. november 5-7. között a Charis Bibliaiskolában megrendezendő Women Arise női konferenciánk alkalmat teremt szellemi feltöltődésre és felfrissülésre. Ha felkészülsz arra, hogy megtapasztald Isten veled kapcsolatos tervét, gyümölcsöt fogsz teremni a Szőlőtőn!

Tracey Asia a Charis Bibliaiskolában a dicsőítő iskola igazgatójának asszisztense és a konferencia egyik előadója. Elmagyarázza, hogy a jövőképünk, a látásunk szorosan összefügg a hitünkkel. „A látás az a képességünk, hogy higgyünk abban, amit nem látunk, készüljünk rá és tervezzünk. A felkészülés a hitünk bizonyítéka. Nem tudunk hinni egy jövőképben addig, amíg nem teszünk lépéseket felé. A felkészülés a legmagasabb szintű hitbeli lépés” – mondja Tracey. Ez a konferencia meg fogja erősíteni a nőket a Jézusban lévő identitásukban és hatalmukban. Felbátorít arra, hogy belépj Isten életedre vonatkozó tervébe és az alapján élj.

A konferencia egy másik előadója, Sue Nutman, a Roots and Wings Mininstries International nevű szolgálat alapítója hisz abban, hogy ez az esemény ösztönző lesz. „Szeretettel és bátorítással teli közeg lesz – mondja Sue. – Azért leszünk ott, hogy úgy szolgáljunk a nőknek, mint a Szent Szellem regeneráló fürdője. Néha elfelejtjük, hogy mennyei Atyánk lányai vagyunk. Ha egyszer igazán megértjük, mennyire szeret minket mennyei Édesapánk, akkor mélyebb kapcsolatba kerülhetünk Vele. Minden nőt bátorítok a részvételre, nem csak a keresztényeket. Mindenkinek szüksége van arra, hogy az Atya szívéhez tudjon kapcsolódni.”

Az Istennel való kapcsolat építése mellett a konferencia lehetőséget nyújt a nőknek, hogy közösséget gyakoroljanak egymással. „A résztvevők bízhatnak benne, hogy többi nőtársukon keresztül is megtapasztalhatják majd Isten szeretetét – fogalmazza meg Tracey. – Ez a rendezvény minden hölgyet felfrissít, megújít és újratölt Isten dolgaival!”

Gyere el női konferenciánkra és töltődj fel Tracey, Sue, Audrey Mack és Caren Conrad inspiráló tanításaival! Carrie Pickett, Julieanne Harris, Sharon Wick és Sharon Rich vezetésével szemináriumok is lesznek. Részt vehetsz felkent dicsőítésben és kapcsolatot teremthetsz más hölgyekkel is.

Fedezd fel Isten életedre vonatkozó tervének mélységét a 2020-as Women Arise konferencián! Regisztrációs lehetőség és további információ: https://www.awmi.net/event/women-arise-2020/. A Pikes Peak régió látványosságainak megismeréséhez látogass el a https://www.visitcos.com/ weboldalra.

 

AWMPACT: A pásztor dolga Isten nyájának legeltetése

Isten nyájának legeltetése nem kis feladat, és a pásztor munkájának csak egy része az, hogy Isten népe iránt jó szívvel viseltetik. A tanítás, az igehirdetés, a gyülekezeti tagok segítése képességeik teljes kibontakoztatásában: a pásztorok munkája erről szól. Az Association of Related Ministries International (A.R.M.I.), az Andrew Wommack Ministries társ-szolgálata ebben nyújt támogatást, segítséget és szakmai anyagokat.

„A mi dolgunk az, hogy felkészítsünk a szolgálat munkájára.”

— Dennis és Denise Capra

Dennis és Denise Capra – a Kansas City-i Faith Ministries Community Church pásztorai és az A.R.M.I. regionális tanácsadói – csapatként dolgoznak a szolgálatban. Mint regionális tanácsadók és támogatók olyan globális stratégiák megtervezésében és megvalósításában segítenek, amelyek előmozdítják az A.R.M.I. folyamatos növekedését és fejlődését az AWM és a Charis Bibliaiskola szolgálatával és víziójával összhangban.

Capráék szolgálókat képeztek ki, akik látogatják a betegeket, tanácsadást végeznek, gyülekezeteket alapítanak és más nemzeteket is elérnek. Nagyra becsülik az A.R.M.I. támogatását, és élvezettel végzik, amire Isten elhívta őket, mert nincsenek egyedül.

„Mindig így imádkozunk: Uram, add nekünk a jó pásztor szívét, amilyen Jézusnak volt.”

— Van és Regina Smith

A The Solid Rock of Atlanta pásztorai, Van és Regina Smith egy szolgálói képzést támogató ösztöndíj alapítói.

Van és Regina Smith minden nap kérik az Úrtól, hogy mutassa meg nekik a gyülekezetük tagjainak szükségeit. Hisznek abban, hogy pásztorként a legfontosabb feladatuk mások segítése, hogy kibontakoztassák a bennük rejlő lehetőséget és betöltsék elhívásukat. Olyan vezetők, akik nem a saját karrierjük építésén fáradoznak, hanem másokat szolgálnak és arra törekednek, hogy jó pásztorok legyenek. Az A.R.M.I. abban segít, hogy a lehető legjobbak legyenek.

„Ugyanolyan keményen kell dolgoznom, amikor az Igét hirdetem, mint amikor egy raktárban vagy gyárban dolgoztam.”

— Chris Barhorst

Chris Barhorst, a greenville-i True Life Church pásztora szintén az A.R.M.I. regionális tanácsadója. Legtöbb idejét az Igével tölti, hogy mindig új üzenetet találjon. Foglalkozik tanácsadással, látogatja a betegeket és nyomon követi a gyülekezeti tagok életét. Az  A.R.M.I. regionális tanácsadójaként hasznosítani tudja, amit tanult a szolgálatban és más szolgálatokat is támogat.

Az Ige biztos alapja és a szolgálótársakkal való kapcsolat fontos a pásztoroknak. Az AWM és az A.R.M.I. segítségével a pásztorok mindkettőt megkapják. Köszönjük minden partnerünknek! Az adományod teszi lehetővé, hogy a kegyelem üzenetét hirdessük a gyülekezeteknek világszerte.

Ha még nem vagy a partnerünk, de szeretnél csatlakozni hozzánk, hogy az evangéliumot minél messzebb és minél mélyebbre vigyük, akkor látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra!