Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2021. májusi hírlevél – A nagy ébredés

Nemrég Isten olyan különleges dolgot tett, amit szeretnék megosztani. 2021. március 5-én szólt hozzám, és amit mondott, az drámaian megváltoztatta a szemléletemet.

Épp Oklahoma városában voltam a The Encounter elnevezésű összejövetelen, amit az unokahúgom és az unokaöcsém szervezett. Dicsőítettem Istent és hálát adtam Neki, hogy megláthattam, ahogy a fiatalabb nemzedék felveszi a zászlót és hirdeti az evangéliumot. Miközben dicsértem Őt, szólt hozzám. Azt mondta, hogy a konferenciateremben jelen lévő fiatalok közül többen majd a jövő fiatal nemzedékének fogják elmesélni, milyen is volt Amerikában élni a harmadik nagy ébredés idején.

Ezt a kifejezést általában nem használom. Inkább azt mondanám, hogy megújulás vagy Isten mozdulása. Ezeket jobban ismerek.

Az első nagy ébredés az 1700-as években történt, és az amerikai nemzet megalapítását eredményezte. A második nagy ébredésre az 1800-as évek elején került sor, és hatására sok missziós társaság alakult meg az Egyesült Államokban. Az Úr a harmadik nagy ébredésről szólt hozzám.

Ha ébredésről vagy megújulásról esik szó, akkor valószínűleg ismerős számodra ez az ige:

„és ha akkor népem, amely nevemet viseli, megalázza magát, imádkozik, keresi arcomat, elhagyja gonoszságait és visszatér hozzám – akkor majd én is meghallgatom őket a Mennyből, megbocsátom bűneiket és meggyógyítom földjüket.”

2Krónika 7,14 (EFO)

Ezt az igét nagyon sokszor imádkoztam. Ezzel azonban az a problémám, hogy ez áll benne: „ha népem… megalázza magát”, és nem „ha az emberem… megalázza magát”. Ez nem olyasmi, ami egy emberen múlik, ez Krisztus Testéről szól. Meg kell aláznunk magunkat, imádkoznunk kell és Istent kell keresnünk. Én személy szerint megaláztam magam, imádkoztam, kerestem az Urat, elfordultam a gonoszságot és milliókkal osztottam meg az evangéliumot, de nem vagyok bizonyos abban, hogy ez nemzeti vagy nemzetközi szinten is megtörtént.

Hiszem, hogy a nemzetünk fordulóponton van, de ez nemcsak az Egyesült Államokra vonatkozik, hanem minden országra. Isten megígérte, hogy meggyógyítja földünket és megbocsátja bűneinket, de először nekünk kell Őt keresni, ahogy a 2Krónika 7,14-ben olvassuk.

Így amikor Isten azt mondta nekem, hogy a konferenciateremben jelen lévő fiatalok közül többen majd a jövő fiatal nemzedékének fogják elmesélni, milyen is volt Amerikában élni a harmadik nagy ébredés idején, izgatott lettem.

– Istenem, azt mondod, lesz egy harmadik nagy ébredés? Teljesültek ezek a feltételek? Tényleg meg fog történni? – kérdeztem.

Az Úr pedig teljesen világosan azt mondta:

– Nem lesz majd, hanem már elkezdődött!

Egész életemben azon fáradoztam, hogy lássam az embereket megváltozni. Hiszem, hogy ha kellő számú ember megváltozik, velük változik a nemzetük is; és a világ egész kultúrája is megváltozhat. Dicsőség Istennek, azt a kijelentést kaptam az Úrtól, hogy ez már zajlik!

Erről rögtön az 1Korinthus 15,58 ugrik be:

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.”

1Korinthus 15,58 (RÚF)

Ha csak természetes szinten nézed, akkor kételkedhetsz benne. Olyan, mintha az istentelenség mindennap egyre nagyobb teret hódítana. Ha csak a médiából áradó rossz híreket hallgatod, akkor úgy tűnhet, szó sincs semmiféle ébredésről.

Valójában azonban sok bizonyítéka van, de azért nem hallasz róla, mert a jó dolgokat, amiket Isten cselekszik, nem sugározzák a médiacsatornák. Kétségkívül történnek rossz dolgok, ám közben nagyszerű dolgok is történnek.

Szeretnék a szolgálatomon keresztül még több jó hírt megosztani a megváltozott életekről és Isten csodálatos útjairól, ahogy cselekszik. A világi hírműsorok ezeket nem osztják meg, ezért mi fogjuk.

Hogy megfelelő nézőpontba helyezzem a harmadik nagy ébredést, az Evangéliumi igazságok c. műsorban interjút készítettem David és Timothy Bartonnal, akik a WallBuilders (https://wallbuilders.com/) nevű szervezet tagjai. Elképesztő, hogy ők ketten milyen gazdag ismerettel rendelkeznek Amerika történelméről.

Beszéltek az ébredés történetéről, valamint az első és a második nagy ébredésről. Azt is kifejtették, hogy mindig van egy ellenállás Isten nagyobb megmozdulásaival szemben, ugyanis a gonosz emberek kétségbeesésükben felveszik ellene a harcot és visszavágnak.

Az Egyesült Államokban élet-halál harcot vívunk a szabadságunkért és dicsőség Istennek, az emberek ébredeznek! Többen szavaztak a mostani választáson, mint a nemzetünk történelmében valaha. Hiszem, hogy a harmadik nagy ébredés úton van. Lehet, hogy a víz csak bokáig ér, de dicsőség Istennek, ez egy hatalmas és erős folyó lesz, amin nem fogunk tudni átkelni! (Ezékiel 47,2-5)

Isten ezt mondta nekem és szerettem volna megosztani. Remélem, épp annyira motivál majd téged, mint amennyire engem. Bátorítalak, hogy szerezd be a nagy ébredésről szóló teljes tanítást, amely tartalmazza az interjúmat Bartonékkal. Angol nyelven megrendelhető: a www.awmi.net/awakening című weboldalon.

Szeretettel

Andrew és Jamie