Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Evangéliumi igazságok – Andrew Wommack Ministries – 2022. áprilisi hírlevél

Isten azt akarja, hogy egészséges legyél! 2. rész

A múlt hónapban a gyógyulásról kezdtem tanítani, illetve arról, hogy mennyire kulcsfontosságú, hogy ne kételkedj a szívedben afelől, hogy Isten akarata az, hogy egészséges legyél. Ebben a hónapban folytatom a tanítást erről a témáról, és kifejtem, milyen fontos szerepe van a hitünknek, amikor a gyógyulás kérdéséről van szó.

Az emberek többsége addig nem hiszi el, hogy meggyógyult, amíg meg nem látja. Ezért nem járnak sikerrel oly sokan, amikor a gyógyulásuk átvételére kerül a sor. Az emberek imádkoznak, és kérik a gyógyulást. Aztán kinyitják a szemüket, hogy meglássák, történt-e bármi változás, az érzéseikre alapozva, és ha nem látják vagy érzik azonnal a különbséget, akkor úgy gondolják, hogy Nos, semmi sem történt. Nem kaptam meg a gyógyulásomat. Ez a gondolkodásmód ellentétes a Szentírással. A Márk 11:24 a következőt mondja:

Azért mondom néktek: Amit csak kívántok, amikor imádkoztok higgyétek, hogy megkaptátok, és meglesz az nektek. (Károli ford.)

Ez az ige azt mondja nekünk, hogy hinnünk kell, hogy kapunk, amikor imádkozunk, és akkor meglesz nekünk. Nos, ez a „meglesz” talán öt másodpercet jelent, de az is lehet, hogy öt napot vagy öt hetet. Jövőbeli megnyilvánulása van, de a legtöbb ember nem hiszi el, hogy megkapta, ha nem azonnal látja vagy érzi a változásokat. Tudjátok, miért történik így? Azért, mert az emberek nem ismerik fel, hogy a valóság több, mint ez a fizikai világ. Azt gondolják, hogy az igazság és a valóság csupán abból áll, amit látnak, ízlelnek, hallanak, szagolni tudnak és kitapintanak. Ezt a beállítottságot nevezi a Biblia testi gondolkodásnak (Róma 8:6–7). A legtöbben azt hiszik, hogy a testiesség azt jelenti, hogy az ember bűnös – hogy ha valaki testi, akkor egy szörnyű ember. Pedig mindössze annyit jelent szó szerint, hogy az irányít téged, amit látsz, ízlelsz, hallasz, szagolsz és érzel.

Tudtad-e, hogy mindent, ami fizikai, szellemi dolgok hoztak létre? Sőt, a szellemi világ már a fizikai világ megteremtése előtt is létezett. A szellemi birodalom valóságosabb, mint ez a fizikai világ. És nem csak az a szellemi világ létezik odakint, amelyben angyalok és démonok vannak, hanem benned is ott van egy szellemi lény. Amikor újjászületsz, akkor a 2Korinthus 5:17 szerint:

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.

A fizikai tested nem új. Ha magas voltál a megtérésed előtt, utána is magas leszel. A lelked sem új. Ha okos voltál a megtérésed előtt, akkor utána is okos leszel. A szellemedben váltál vadonatúj emberré. A szellemi birodalomban ugyanaz a hatalom él a bensődben, mint ami Jézus Krisztust feltámasztotta a halálból. A szellemedben már meggyógyultál.

De Jézus azt mondja a János 3:6-ban, hogy ami szellem, az szellem, és ami test, az test. Ezek nem kapcsolódnak egybe. Nem olvadnak össze automatikusan. A hit az a híd, ami szellemben és a fizikai világban található dolgokat összeköti. A hit átnyúl és megfogja azokat a dolgokat, amelyek a szellemi birodalomban léteznek, és áthozza azokat a fizikai birodalomba.

A Márk 11:24 mellett most figyeljük meg a Márk 11:23-is, amely ezt mondja:

Mert bizony mondom nektek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond megtörténik, meglesz neki, amit mondott. (Károli ford.)

Amikor imádkozol, hinned kell, hogy megkapod, és akkor meglesz. Szellemben már abban a pillanatban az enyém, amikor imádkozom. A Róma 8:11 szerint a feltámadás ereje van bennem, és bármilyen fizikai problémám van, már le van rendezve. Nem fogok kételkedni a szívemben, hanem hinni fogom, hogy amit mondtam, az meg fog valósulni.

Lehet, hogy nem érzek azonnali változást pont akkor, amikor a testemhez szólok, de ha nem kételkedek a szívemben, és hiszem, hogy már megkaptam, amikor imádkozom, akkor már csak idő kérdése, hogy ami szellemben igaz, meg fog mutatkozni a fizikai világban is. De ahhoz, hogy ilyen határozottan megállhass ebben, és így tudj hinni, el kell hinned, hogy a valóság több, mint a fizikai világ. Van egy szellemi világ, és olyan dolgok történnek a szellemi birodalomban, amiket nem látsz, nem ízlelsz, nem hallasz, nem szagolsz és nem tudsz kitapintani.

Remélem, hogy amit olvastál, áldást jelentett, és felépítette a hitedet a gyógyulásra. Dicsőséget adok Istennek minden gyógyulási bizonyságért, ami beérkezett hozzánk. Az egyik ilyen példa Cindy Mezas. Ő azóta egy gyülekezetet pásztorol, de korábban még határozottan ellene kellett állnia annak a pusztító betegségnek, amit a kemoterápia hatására élt át. Bátorítalak, hogy lépj erre az oldalra: awmi.net/CindyMezas, és nézd meg a gyógyulása teljes történetét.

Arra is bátorítalak, hogy szerezd meg a teljes tanításomat, ami arról szól, hogy Isten azt akarja, hogy egészséges legyél. Annyira negatív ez a minket körülvevő világ, az ellenség pedig azt akarja, hogy tele legyél a betegségtől való félelemmel, de Istennek jobb útja van. Isten útja a hit. Isten útja a reménység. Isten útja az, hogy egészséges legyél. Ezt a tanítást megszerezheted könyv formátumban is magyar nyelven, az alábbi weboldalon: https://awme.hu/uzlet/konyvek-2/isten-azt-akarja-hogy-egeszseges-legyel/

Szeretünk téged,

Andrew és Jamie

 

Nem találod Andrew-t a kedvenc televízió szolgáltatód csatorna kiosztásán? Látogass el a GospelTruth.TV oldalra, a 24/7-es internetes televíziós hálózatunkra, vagy a honlapunkon, az awme.hu oldalon keresd magyar nyelvű adásainkat az archívumunkban.