Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Evangéliumi igazságok – Andrew Wommack Ministries – 2023. áprilisi hírlevél

Lehet jobb az imaéleted

Úgy gondolom, hogy az imádkozás az egyik olyan dolog, amivel a keresztények leginkább visszaélnek, és amit rosszul csinálnak.

Olyan támadásokat látunk az egyház, a család és a gyermekek ellen, amilyeneket még soha nem láttunk eddig az Egyesült Államok történetében. Amikor a félelem eluralkodik, egyesek pánikba esnek, míg mások imádkozni kezdenek, és kérik Istentől a megújulást.

De sok ima, amit hallok, nem a leghatékonyabb módon történik. Nem akarom kritizálni az embereket, de kétségbeesésből imádkoznak; félelemből imádkoznak. Nem használják a tekintélyüket és nem élnek vele. Az emberek többsége azt hiszi, hogy amíg imádkoznak, addig minden rendben van. Ez nem igaz. Van helyes és helytelen módja az imádkozásnak.

Nézd meg, mit mondott Jézus, amikor az imádságról beszélt a Máté evangéliuma 6. fejezetében, amelyet gyakran hegyi beszédnek is neveznek:

Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom nektek: megkapják jutalmukat. Máté 6:5

Jézus elég fontosnak tartotta, hogy megtanítsa tanítványainak, mit ne tegyenek, amikor imádkoznak. Az imádság nem egy lehetőség arra, hogy tájékoztassuk „szegény félretájékoztatott Istent” arról, milyen rossz a helyzetünk. Úgy tűnik, mintha az emberek azt gondolnák, hogy a kérésüket a dobogó legfelső fokára kell helyezniük, mert annyi ember van, aki kér tőle dolgokat. A Máté evangéliuma 6. fejezetében Jézus így folytatja,

Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók ˙(képmutatók), mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle. (zárójel tőlem) 

Sok minden, amit az emberek ma tesznek, nem más, mint félelemből való imádkozás. Azt gondolják, hogy ha a „mi mennyei Atyánkkal” kezdik, és a „Jézus nevében”-el fejeződik be, és a kettő között azt mondanak, amit akarnak, akkor már elmondtak egy imát. Nem – az imádság nem így működik. Az emberek egy csomó hitetlenséggel és egy csomó félelemmel imádkoznak. De a Zsoltárok 91:5 szerint nem kell félnünk a rémségektől éjjel (ez a halálos csapást jelenti). A Zsoltárok 91:10 pedig azt mondja, hogy nem ér minket semmi baj, és sátrunkhoz közel sem férhet csapás.

Én mondom nektek, van helyes és helytelen módja az imádkozásnak, és sok ember nem a helyes módon imádkozik. Például az emberek elmondhatják Istennek, hogy félnek és lehangoltak, és kérik, hogy adjon nekik örömet, békét és védelmet. De a Zsoltárok 91:1 azt mondja,

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen.

A Zsoltárok 16:11 pedig a következőképpen szól:

Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon.

Ha tehát nem tapasztalod a békét, a védelmet, az életöröm teljességét és az örökké tartó örömöket, az azért van, mert nem tartózkodsz Isten jelenlétében. Isten mindig veled van, de te nem mindig veszed magadhoz azt, amit Ő nyújtott neked.

Az ima egyik kulcsa, hogy Isten minden védelmező ígéretét ki kell mondani (Zsoltárok 91:2). Hinned kell abban is, hogy Ő az aki adta neked az Ő erejét. Tehát ahelyett, hogy arra kérnéd Istent, hogy tegyen valamit a koronavírussal kapcsolatban, hinned kell, hogy Ő hatalmat adott neked minden betegség felett (Máté 10:1 és 8), és akkor elkezdesz a betegségnek szólni. Világszerte emberek milliói imádkoznak és kérik Isten segítségét, de nem értik, hogy Isten már megadta.

Amikor ötvenöt évvel ezelőtt éppen csak elkezdtem a szolgálatot, néha-néha láttam néhány csodát megtörténni. Néha láttam Isten jelenlétét és erejét megjelenni, és láttam, hogy imáim meghallgatásra találtak. (Tudjátok, még egy öreg, vak mókus is kap néha egy diót.) De ezek csak ritkán fordultak elő, mert úgy imádkoztam, ahogyan azt hagyományosan tanítják. Isten mégis szeretett engem, és én is szerettem Őt.

De az Úr keresésének évei alatt megtanultam néhány dolgot. Megtanultam, hogyan kell jobban imádkozni, és ma jobb eredményeket látok, mint eddig valaha. Hiszem, hogy az imaéletem és az Úrral való kapcsolatom jobb, mint eddig bármikor.

Sokkal több van ebben a témában, mint amit itt most le tudnék írni. Ezért mindazt amit tanultam, egy tanítás formájában foglaltam össze, melynek címe: Lehet jobb az imaéleted. Ez a tanítás sok embert szabaddá tett, köztük barátomat, John Tesh-t is. Neki 2015-ben csak tizennyolc hónapot adtak az orvosok, de megragadta a Márk 11:23-at, és elkezdett beszélni a hegyéhez. John 2023-ban még mindig erre az igeversre támaszkodik. Nagyon sokan mondták már nekem, hogy ez a tudás forradalmasította az Úrral való kapcsolatukat. Azt mondták, hogy ez az egyik legfontosabb dolog, amit valaha tanultak.

Mindazt figyelembe véve, ami ma a világunkban történik, a megfelelő módon kell imádkoznod. Arra bátorítalak, hogy szerezd be a Lehet jobb az imaéleted című könyvemet.

Nem azt mondom, hogy az ördögtől vagy, ha nem úgy imádkozol, ahogy én. Korábban mindent megtettem, ami ellen tanítok a Lehet jobb az imaéleted című könyvemben. De ha nem működik, amit eddig csináltál, akkor fontold meg ennek a könyvnek a beszerzését. Tudom, hogy hatalmas segítség lesz számodra.

Azért imádkozom értetek, hogy az Úr vegye ezeket a dolgokat, amiket megosztottam veletek, és vezessen benneteket egy új meglátásra arról, hogy mi az ima, és hogyan lehetnek imáitok hatékonyabbak. Hiszem, hogy az Úr arra fogja használni ezeket az igazságokat, hogy megszabadítson téged minden olyan „vallásos” hagyománytól, amely miatt Isten Igéje nem hat az életedben. Meg fogod tapasztalni a szabadságot és az örömöt, amely abból fakad, hogy Istent szellemben és igazságban egyaránt megismered.

És amint ezek az igazságok szabaddá tesznek téged, imádkozom, hogy az Úr adjon neked lehetőséget arra, hogy megoszd ezeket a dolgokat másokkal, hogy ők is elkezdhessék megtapasztalni az imádkozás hatékonyabb módját!

A könyvem a következő oldalon rendelhető meg: https://awme.hu/uzlet/konyvek-2/lehet-jobb-az-imaeleted/

Szeretünk téged és imádkozunk érted!

Andrew és Jamie