2014. februári hírlevél – A CBC növekedése

Kedves Barátaink!

Bárcsak ott lettetek volna velünk az iskola nyitónapján Woodland Parkban a The Barn nevű konferenciaközpontban. Nagyszerű volt! Az előadóterem megtelt emberek százaival, akik a tanítvánnyá válás folyamatában vannak. A jelenlévők nagyon sokatokat képviselték. Néhányatok csak most tanulja, hogy Isten nem haragszik rátok. Némelyikőtök azt tanulja, hogy azok vagytok, aminek Isten mond benneteket. Megint mások pedig azt, hogy Isten a jóléteteket akarja, és a háborúnak vége. Egyesek részt adtak abból, amivel Isten megáldotta őket, hogy segítsenek kifizetni az épületet.

Mindezek a dolgok a miatt történnek, amit Krisztus tett több mint 2000 évvel ezelőtt. Most Isten új otthont biztosított még több ember tanítvánnyá tételéhez. A tömegben lévő arcok azok a tanulók voltak, akik azért jöttek, hogy két vagy három évig tanuljanak Isten Igéjéből, hogy növekedjenek az Istennel való kapcsolatukban, és felkészüljenek mindarra, amit Ő elkészített a számukra.

A televíziós részlegünk összerakott egy egyhetes műsort, ami februárban kerül adásba. Ezek bemutatják azt a gyönyörű létesítményt, amelyet az Úr adott nekünk; és ami még fontosabb, bemutatnak néhány életet, amely ennek a szolgálatnak a segítségével változott meg. Olyan sok rossz hírt hallunk manapság, hogy néha úgy tűnik, mintha a sötétség győzedelmeskedne, de a Charis Bibliaiskolában (CBC) nem ezt látjuk. Isten hatalmas módon munkálkodik, és ti a része vagytok ennek. Arra bátorítalak benneteket, hogy vagy a tévében nézzétek meg ezeket a műsorokat, vagy keressétek fel a weboldalunkat: www.awmi.net. Ezek a műsorok áldásul szolgálnak nektek. Az ajándékaitok óriási változást eredményeztek, és ezt tudnotok kell. Az adásokra február 10. és 14. között kerül sor.

Az Úr jelenléte igen erőteljes volt, és mindenki izgatottan várta, hogy lássa, mit tett az Úr. Valójában ez Isten áldásának az egyik legnagyobb megnyilvánulása, amit eddig láttam. Valamivel több mint három év alatt annyi pénzhez jutottunk, hogy kifizettük ezt a létesítményt, ÉS NINCS ADÓSSÁGUNK. Köszönjük, Jézus!

Hátravan még néhány utolsó simítás a következő néhány hónap során, amit a számlák esedékessége szerint foguk kifizetni. Az őrház, a kereszt – amit majd az útról is lehet látni -, és a nagy előadóterem kandallója vár még befejezésre. Szerintem ezekből semmit nem fogtok észrevenni, amikor nézitek a műsort.

Nagyon izgatottan várom, hogy a tanulóink itt legyenek. A CBC és azok, akik ennek a szolgálatnak a támogatói, gondoskodtak egy olyan helyről, ahol a tanulóink saját maguk megtanulják meghallani Isten hangját, ahol az Ige életre kel, ahol az Istennel való kapcsolat a legelőkelőbb helyet foglalja el, és ahol az életek örökre megváltoznak.

Köszönjük a támogatásotokat! Ez valóban az a ház, amit ti, hűséges támogatóink építettetek. A tandíjat soha nem emeltük, hogy ezt a létesítmény kifizessük. A tanulók nem tudták volna megtenni. Minden dicsőség Istené. Jamie és én őszintén és a szívünk mélyéből hálásak vagyunk, hogy lehetővé tettétek ennek megvalósulását, de még sok mindent kell tennünk.

 
CBC a világ körül

A 2 Timótheus 2:2 azt mondja:

És amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek.
2 Timótheus 2:2

Ennek az igeversnek a megcselekvésére kaptam elhívást. Noha áldást tapasztaltam az építkezési folyamatban, a szívem nem az épületekért ég. A létesítményünket eszközként látom. Nem az eszköz hoz izgalomba, hanem az, amit ennek a segítségével megtehetek. Megnöveli a lehetőséget, hogy munkálkodjak, és elvégezzem, amit Isten akar.

Az emberek világszerte átformálódnak az elméjük megújulása által a CBC iskoláiban. Ezt csak a támogatásotok teszi lehetővé.

Támogatóink nagylelkűségének köszönhetően jutottunk hozzá a West Midlandsi Walsallban lévő épületünkhöz, amely otthont ad mind az AWME irodáinak, mind a CBC West Midlands Bibliaiskolának. Ez a folyamatos nagylelkűség lehetővé tette, hogy nagyszabású fejlesztéseket vigyünk véghez a házban a padlótól a világításig, bevezetve a modern biztonsági szabályoknak megfelelő elektromos hálózatot, valamint megjavítva a lyukas tetőt. Most egy olyan épületünk van, amely képes kényelmesen befogadni növekvő hallgatói testületünket. A múlt év októberében büszkén adtunk otthont az évente megrendezett Európai Vezetői Konferenciának (European Ministers Conference) a felújított konferenciateremben; és tele van a naptárunk eseményekkel ebben az elkövetkezendő évben is, hogy teljesen kihasználjuk ezt a kitűnő lehetőséget, amellyel rendelkezünk.

A West Midlands Bibliaiskola felújítása mellett az AWME irodák fejlesztésére is sor került, hogy biztosítsuk a helyet azoknak a munkatársainknak, akik „majdnem túl jó, hogy igaz legyen” híreink terjesztéséért felelősek világszerte 50 nyelven. Még mindig van mit csinálni. Még több növekedésre számítunk, ezért a következő feladatunk az, hogy felállítsunk egy új telefonos ügyfélszolgálatot elkötelezett telefonos segítő-csapatunk számára, hogy teljesen fel legyenek szerelve a nagy számú telefonhívás és kérés fogadására és kezelésére. Csak az elmúlt évben több mint 13 000 hívást fogadtak, és számtalan olyan ember felé szolgáltak imával, akiknek az életét megérintette az evangélium.

Január 6-án költöztünk az új coloradói egyetemi épületünkbe 636 tanulóval. Hozzávetőlegesen 2700 levelezős hallgatónk van világszerte, akik most veszik az elsőéves tananyagot DVD-n. 479 internetes tanulónk van, és 1894-en tanulnak 39 kihelyezett iskolánkban 17 országban. Összességében 5 234 hallgató jár a CBC-be most, amikor ezt a levelet olvasod. Ebben az évben Bibliaiskolánk másodéves hallgatóinak közel 20 %-a az ellátórendszerünknek nevezett internetes, levelező tagozatos és kihelyezett iskolákból jött.

Csak Isten ismeri a teljes mértékét annak, hogy mit fog tenni ezeken a hallgatókon keresztül, de azt tudom, hogy az NAGY, és egyre nagyobb lesz.

Ha már nagy dolgokról van szó, az egyik harmadéves üzleti iskolás hallgatónk ötletére jelenleg nyolc nagyvállalat licitál. Isten adta neki az ötletet, amit a CBC-ben fejlesztett ki, és ott írta meg az üzleti tervet. Alig várom, hogy még többet osszak meg a tervével kapcsolatban, amikor a dolgok már rendezettebbek. Szükségünk van több sikeres keresztény férfira és nőre az üzleti életben, és a CBC lehetőséget biztosít ennek megvalósulására.

Ez világszerte óriási változást eredményezhet. Már elkezdtünk mikro-vállalkozásokat Kampalában, az ugandai CBC-ben, azzal a céllal, hogy üzleti iskolánk azokat a hallgatókat kiküldi az ország Karamoja régiójába. Törekvéseiket ötvözik majd a tanítványképzéssel, amely most már több mint egy éve tart azon a területen; és készen állnak arra, hogy szó szerint megváltoztassák a világnak ezt a táját. Ezrek jutottak hitre az Úrban a JÉZUS film vetítése és az azt követő 48 leckés Tanítványság Evangélizáció kurzusunk segítségével. Hamarosan tiszta ivóvizet is kapnak, és képzést mikro-vállalkozási ismeretekből.

A CBC növekedése a televízióhoz kötődik

Amellett, hogy nagyon izgalmas az új CBC épületünk megnyitása Woodland Parkban, ne feledkezzünk meg arról, hogy az Andrew Wommack Ministries a Gospel Truth televíziós adás segítségével is tanítvánnyá teszi az embereket világszerte! Ennek bővítése nélkülözhetetlen a jövőbeli növekedéshez. Valójában a tanulóinknak majdnem a fele a televízióból szerez tudomást a CBC-ről.

Oroszországban a munkatársaim lefordították a műsoraimat orosz nyelvre, és néhány éve több mint 160 millió otthonban közvetítjük az adásainkat a volt Szovjetúnióban. Van három Bibliaiskolájuk, és a céljuk az, hogy legalább 1000 legyen az elkövetkezendő évek során.

A God TV-n, a TBN-en, Daystaron és más keresztény televízióhálózatokon és -állomásokon keresztül világviszonylatban 3,2 milliárd ember nézheti a műsoraimat, ha úgy kívánja, de több adásra van szükségem ugyanazokon az állomásokon, hogy elérjem az embereket a nap különböző időpontjaiban. Az adásaim többsége délelőtt van, és az emberek jó része nem akkor néz tévét. Ők soha nem hallották a Gospel Truth (Az evangélium igazsága) című műsort.

Könnyen megduplázhatnánk azoknak az embereknek a számát, akiknek az életére hatást gyakorol a Gospel Truth, ha több adás is menne ugyanazon a területen. Ehhez azonban óriási anyagi gyarapodásra van szükségem.

Tudom, hogy az az üzenet, amit az Úr adott nekem Krisztus Teste számára, megváltoztatja az életeket. Az enyémet megváltoztatta. És sokkal többet változtathatna meg, ha az emberek hallanák ezeket az igazságokat. Tovább kell bővítenem a Gospel Truth elérhetőségét.

Arra bátorítok mindenkit, aki ezt a levelet megkapja, hogy vegye fontolóra, hogy támogatónkká váljon, vagy ha már az, akkor adakozzon plusz 10 angol fontot havonta. Ez bőven fedezné a televíziós és egyéb szolgálataink bővítésének költségeit. Ezt könnyű megtenni Jézusért. Mindössze napi 34 penny, de ez az összeg a segítségeddel hatással lehet a világra.

Nem tud vagy nem fog mindenki csatlakozni hozzám ebben, de azt kérem, hogy akikre közületek hatást gyakorolt Isten kegyelmének ereje ezen a szolgálaton keresztül, tegyétek meg, amit tudtok. Némelyek többet tudnak tenni, de mindenki tud tenni valamit. Ez egy elérhető cél, amely hatással lehet Krisztus Testére világszerte.

Kérlek, csatlakozzatok hozzám, és folytassuk azt a feladatot, amivel Isten megbízott minket, hogy tegyünk tanítványokká minden népet. A támogatásotokat megtehetitek a weboldalunkon: www.awme.net a mellékelt nyomtatvány kitöltésével, vagy hívjátok telefonos ügyfélszolgálatunkat: +44(0)1922 473300.

Jamie és én minden munkatársunkkal és a tanulónkkal együtt hálásak vagyunk, hogy mellettünk álltok. Mi nemcsak megátkozzuk a sötétséget; hanem világosságot gyújtunk. Ez a világosság egyre ragyogóbban ég. Ebben pedig nagy részetek van. Szívünk mélyéből köszönjük.

Isten áldjon titeket!

Andrew és Jamie

Ui: Ismét köszönjük eddigi, illetve folyamatos támogatásotokat! Előmenetelünkkel kapcsolatos friss információkat weboldalunkon találhattok: www.awme.net.

Vélemény, hozzászólás?