Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A böjt kiűzi a hitetlenséget

fastŐ pedig ezt mondta nekik: “Ez a fajta semmivel sem űzhető ki, csak imádsággal.” (Márk 9:29)

Az ima és böjt nem űzi el a démonokat. Ha Jézus neve és a nevében való hit nem végzi el a munkát, akkor az ima és böjt sem fogja. Jézus arról beszélt itt, hogy a böjt és az ima az egyetlen módja annak, hogy ezt a fajta hitetlenséget kiűzzék.

A tudatlanság miatti hitetlenséget meg lehet szüntetni azáltal, hogy Isten Szavának igazságait befogadjuk. (Róma 10:17; 2 Péter 1:4.) Azonban az a típusú hitetlenség, amely a tanítványokat ebben az esetben akadályozta, egy természetes hitetlenség volt. Egész életükben azt tanították nekik, hogy csak abban higgyenek, amit az öt érzékszervük mondott nekik. A természetes információk egyszerűen erősebben dominálták őket, mint a Isten Szava. Az egyetlen útja, hogy legyőzzük természetes érzékszerveink által közvetített hitetlenséget, hogy ima és böjt által erőt veszünk fölöttük.

A böjt sok dolgot elvégez. A böjt egyik legnagyobb jótéteménye, hogy a hústest kívánságának megtagadásán keresztül a szellemi ember felemelkedik bennünk. A böjtöt mindig arra alkalmazták, hogy Istent keressék az érzékszervek kizárásával. Nem űzte ki a démonokat, ellenben kiűzte a hitetlenséget. A böjt jótékony hatású a keresztény élet valamennyi aspektusára nézve – nemcsak a démonok kiűzésére.

A böjt valódi ereje abban áll, hogy megalázzuk magunkat az önmegtagadáson keresztül  (Zsoltár 35:13; 69:10.), és ez elérhető a teljes absztinencia nélkül is. A részleges böjt is eredményes lehet, továbbá az idődet és kedvteléseidet érintő böjt is. Azonban, mivel az étel utáni vágy az egyik legerőteljesebb hajtóerő az életedben, az ételtől való tartózkodás tűnik a leghatékonyabb és leggyorsabb módozatnak.

Ha eddig még sohasem böjtöltél, akkor imádkozz, hogy elkezdhess egyet. Kérdezd az Urat, hogy milyen formában böjtölj, meddig és milyen célból. A böjtnek fontos szerepe van az életedben Isten keresésében.