Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A gyógyulás egyszerű

Troy és Gloria Akins örömteli várakozással készültek, hogy a kórházból hazaviszik újszülött gyermeküket. Ez a boldogság azonban pillanatok alatt szertefoszlott, amint meghallották a diagnózist: „A gyermeküknek veseelégtelensége van, és veseátültetésre lesz szüksége.” Mintha az egész életük sötétségbe borult volna.

Colt egy olyan gyógyíthatatlan betegséggel született, amivel – a Nemzeti Vesealapítvány szerint – még dialízis mellett is legfeljebb tíz évet élhet.

Születése napján átszállították a közeli gyermekkórház egyik inkubátorába.

Amikor az orvosi személyzet elvitte, a szülők mérhetetlen fájdalmat éreztek, látva, hogy a család legkisebb tagja az életéért küzd. Coltot másnap megműtötték, hogy előkészítsék a dialízisre.

Colt állapotával az Akins család élete drámaian megváltozott. Az előttük álló út ismeretlen és félelmetes volt; de Isten világossága kész volt őket a gyógyulás útjára vezérelni.

Amikor a nefrológus elmagyarázta Troynak, hogy Colt veséje hosszúkás, vékony és alaktalan, Troy azon töprengett, hogy a gyermeke életben marad-e egyáltalán.

Amikor Colt hazatért, a család végre felsóhajtott, de lassan rájöttek, hogy egy másfajta lidércnyomás veszi most kezdetét. Minden a dialízis körül forgott, nekik pedig meg kellett tanulniuk, hogyan táplálják Coltot egy csövön keresztül. A gyermekre rohamszerűen tört rá a hányás, és sírt a fájdalomtól. A dialízis megtépázta a családod, de főleg Coltot.

Három év eredménytelen dialízis után az Akins családnak csodára volt szüksége ebben a kétségbeejtő helyzetben. Akkoriban egy barátjuk azt ajánlotta, hogy nézzenek meg egy bizonyságot egy hasonló helyzeten átesett családról.

Remény ébredt bennük, amikor megnézték Hannah Terradez gyógyulásának történetét az AWM weboldalán. Aztán meghallgatták Andrew Isten azt akarja, hogy egészséges legyél című tanítását. Új fény ragyogta be a szívüket, amikor megértették, hogy Jézus engesztelő áldozata ugyanúgy biztosította a gyógyulást, mint ahogy a bűnök bocsánatát.

Egy éjszaka Troy elérkezett a végső határig, és megértette, hogy valaminek történnie kell. „Valamit tennünk kell… Nem folytathatjuk a dialízist.”

Imádkoztak a gyermekükért, de most valami megváltozott. Tudva, hogy Isten már megadta a gyógyulást, Troy bátorsággal és bizalommal, mindent beleadva imádkozott, és megparancsolta a betegségnek, hogy hagyja el Colt testét.

Ezután csodával határos módon Colt állapota javulni kezdett. Fokozatosan levették a dialízisről, és rövid idő múlva már nem is volt rá szüksége. A lehetetlen valóra vált és végre szabadok lettek!

„Andrew-tól megtanultam, hogy a gyógyulás egyszerű; egyáltalán nem bonyolult – foglalja össze Troy mindazt, amit megélt. – Az eredmény akkor jött, amikor szóltunk a betegséghez, és Jézus nevében megparancsoltuk neki, hogy távozzon.”

Hála barátaink és partnereink támogatásának, az Akins család élete fényesebb lett a déli verőfénynél, és a sötétség is olyan lett, mintha reggel volna. (Jób 11,17) Ez a csodálatos gyógyulásról szóló történet elérhető az alábbi linken: https://www.awmi.net/video/series/healing-journeys/.