Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Március 8. – A gyógyulás Isten akarata

Máté 8:1-4

…és íme, odament egy leprás, leborult előtte, és ezt mondta: “Uram, ha akarod, megtisztíthatsz.” (Máté 8:2)

Ez a leprás hitt abban, hogy Jézus képes meggyógyítani őt, de nem volt biztos abban, hogy meg is akarja gyógyítani. Jézus megmutatta neki, hogy hajlandó meggyógyítani, és mivel nem személyválogató, ez számunkra is precedens értékű. (Róma 2:11.) Ez a leprás nem ismerte Isten akaratát a gyógyulással kapcsolatban, de velünk már más a helyzet. Isten Szava Isten Akarata, és a Biblia feltárja előttünk, hogy minden esetben Isten akarata a gyógyulás.

Amikor Ézsaiás azt írta az Ézsaiás 53:5-ben, “Az Ő sebeiben gyógyultunk meg”, akkor testünk fizikai gyógyulásáról beszélt. Jézus gondoskodott a fizikai gyógyulásról, csakúgy, ahogy bűneink bocsánatáról. A gyógyulás éppúgy része üdvösségünknek, mint bűneink bocsánata.
Sehol sem találunk arra példát, hogy Jézus megtagadta volna valakitől a gyógyítást. Azt állította, hogy semmit sem tehet magától, csak azt, amit az Atyától lát (János 5:19; 8:28,29). Cselekedetei elegendő bizonyítékot adnak arra, hogy tudjuk, mindig Isten akarata a gyógyulás. Bizonyos dolgokat Jézus azért szenvedett el, hogy nekünk ne kelljen szenvednünk értük. Meghalt a bűneinkért, hogy nekünk ne kelljen fizetnünk ezekért. (Róma 6:23.) Elvette a betegségeinket, nyavalyáinkat, hogy egészségben járhassunk. (Máté 8:17; 1. Péter 2:24.) Szegénnyé lett, hogy mi gazdagok lehessünk. (2. Korinthus 8:9.)

Ha Jézus mindezeket megtette már érted, akkor egy csodálatos élet áll előtted! Minden ellátást megadott neked, hogy ma ezekben járhass. Ne vesztegess el egyetlen percet sem.