Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A hagyományok semlegesítik az Igét

merleg-kÉs így érvénytelenné teszitek az Isten igéjét. (Márk 7:13)

Az 5 Mózes 4:2 egyértelműen kijelenti: “Semmit se tegyetek ahhoz az igéhez, amelyet én parancsolok nektek, se el ne vegyetek abból!”  Az Újszövetségben ugyanezt a gondolatot erősíti meg a Jelenések 22:18-19 – igen erőteljes büntetéssel hangsúlyozva azt. A vallásos emberek nagyon gyorsak abban, hogy megtartsák azt a vonatkozó részt, hogy ne csökkentsék Isten parancsolatait, ám úgy tűnik, hogy rendben levőnek tartják az íratlan törvények hozzáadását.

Minden felekezetnek vannak saját “ezt szabad”, “ezt nem szabad” jellegű parancsolatai, melyek nincsenek benne az Írásban, és hasonlóképpen ezekhez a képmutató farizeusokhoz, az íratlan törvények általában a külsődleges dolgokkal kapcsolatosak. Emlékeznünk kell arra, hogy az Isten törvényeihez való hozzátétel éppoly helytelen, mint az elvétel.

Isten parancsolatait mindig világosan el kell választanunk az emberek tradícióitól. Minden olyan kísérlet, amely azonos szintre emeli őket, azt fogja eredményezni, hogy Isten Szava hatástalan lesz az életedben. Vagy Isten parancsolatait kell félretenned, hogy megtartsd az emberi hagyományokat, vagy pedig az emberek hagyományait kell félretenned, hogy megtarthasd Isten parancsolatait. (2. Mózes 20:3.) Isten Igéjének pozitív hatásait semlegesíted azzal, ha az emberi tradíciókat Isten Szava fölé emeled.

Az Ige nem fog profitálni azok számára, akik nem hisznek benne, de Isten Igéje ennek ellenére sohasem veszíti el az erejét. Ma vess egy pillantást arra, hogy vajon miért cselekszed azokat a szellemi igazságokat, melyeket cselekszel. Hited és cselekedeteid Isten Igéjén alapulnak, vagy pedig egyházad, felekezeted hagyományain? Emlékezz arra, hogy kizárólag az Igének van hatalma ahhoz, hogy megmentsen, meggyógyítson, bőségben részesítsen, és békét, örömöt adjon.