Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A hit mértéke

A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. (Róma 12:3)

Ha valaki különböző embereknek szolgálna fel levest egy nagy tálból, merőkanállal, akkor a merőkanál lenne a mérce, és mindenki ugyanakkora mennyiségű levest kapna. Ugyanígy, az Úr nem adott különböző mértékű hitet nekünk. Minden hívő a hitnek a mértékét kapta (kiemelés tőlem).

Mi a helyzet azokkal az igerészekkel, ahol Jézus nagy hitről (Máté 8:10) és kis hitről (Máté 8:26) beszél? Azt mondja, hogy képesek vagyunk hatalmas, vagy kis hitet kifejezni, de ez nem befolyásolja azt a mennyiséget, amelyet kaptunk. Mindannyian megkaptuk a hit mértékét.

Pál azt mondja, hogy az általa használt hit “az Isten Fiának a hite” volt. (Galata 2:20). Nem azt mondja, hogy az Isten Fiában való hit, hanem az Isten Fiának a hite (a Károli fordítás nem pontos). Jézus hitét kaptuk meg! Ha mindannyiunk a hit ugyanazon mértékével rendelkezünk és Pál hitének mértéke ugyanaz volt, mint Jézusé, akkor velünk ugyanez a helyzet. Nincs hiányunk hitből. Azokból az emberekből van hiány, akik azt a hitet használják, amit Istentől kaptak.

Sok dolgot tehetsz annak érdekében, hogy felszabadítsd az Istentől kapott hitedet magadban, de mielőtt ezt megtehetnéd, először bíznod kell abban, hogy a hit ott van benned, hogy ez a hit az Ő hite, és ez a hit képes megváltoztatni és legyőzni bármit. Ahelyett, hogy a szükségedet és hiányaidat ismernéd el, ma, ismerd el, hogy Jézus hite van a szívedben. Ez az első lépés, hogy a hited hatékonnyá tehessed (Filemon 1:6) és hatalmas hit nyilvánuljon meg az életedben.