Január 4. – A hit szereteten keresztül munkálkodik

Galata 5:1-6

Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit. (Galata 5:6)

Amikor elkezdtük Jamie-vel a szolgálatot, olyan szegények voltunk, mint s templom egere. Hittem, hogy Isten bőséget ad, mégis folyamatosan küszködtünk. Egy alkalommal mindössze egy zacskó keksz és némi kóla volt nálunk élelmiszer gyanánt, amit egyik barátunktól kaptunk. Napokra be kellett osztanunk.
Akkor Jamie fogta a kocsit, és az utolsó 75 centünkkel elment a mosóautomatához. Míg odavolt, néhány súlyos imát mondtam el. Úgy tűnt, hogy az Úr nem gondoskodik a szükségeink betöltéséről. Azt mondtam az Úrnak, hogy a jobb kezem odaadnám, hogy ételt adhassak Jamie-nek. Az Úr azonnal válaszolt: “a fiamat adtam, hogy tápláljalak benneteket.” Azután emlékeztetett a Lukács 12:32-re, amely azt mondja, hogy “ne félj te kicsiny nyáj, mert az Atyádnak tetszett, hogy nektek adja a királyságot.”
Ez megtörte a szívemet. Megértettem, hogy engedtem a körülményeknek, amelyek becsaptak Isten irántunk való szeretetével kapcsolatban. Megpróbáltam ugyanis szeretet nélkül működtetni a hitemet. Megtértem, és elfogadtam Isten szeretetét. Amikor Jamie visszatért, azt mondtam neki, hogy még aznap húst fogunk enni. A gyülekezeti alkalom után az egyik barátunk meghívott magához. Több mint fél kiló halat, krumplit és más élelmiszert kaptunk tőle. Éjfél előtt leültünk, hogy ünnepeljünk. Meglepő módon ez a barátunk megpróbálta már elhozni a lakásunkhoz az ételt, de nem látta a kocsinkat, így azt feltételezte, hogy nem vagyunk otthon. Csak arra a rövid időre hiányzott a kocsink, amíg Jamie elment vele az automatához ruhát mosni, és Isten megmutatta nekem a szeretetét. Pontosan abban a pillanatban, amikor elfogadtam az Úr szeretetét, a hitem működésbe lépett, a szükségünk betöltést nyert.
Hagyd, hogy Isten szeretete bővölködjön benned, így a hited is bővölködni fog!

Vélemény, hozzászólás?