Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A hit szívügy

Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. (Róma 10:10)

heart-kVietnamban találkoztam néhány emberrel, akik ateistának mondták magukat. Azt állították, hogy nincsenek kétségeik a szívükben a hitükkel kapcsolatban. Nem éreztek semmiféle meggyőzést Isten részéről. Biztosak voltak abban, hogy Isten nem létezik. Amikor a golyók elkezdtek záporozni rájuk, ugyanezek az emberek teljes erővel kiáltottak Istenhez! Valóban, a lövészárokban nincsenek ateisták.

Némelyek pusztán gondolati játékot játszanak az ateizmus és agnoszticizmus fogalmával. Senki sem hiszi igazából a szívében, hogy nem létezik Isten. Az Ige ezt bizonyítja a Róma 1:18-20-ban. Ezért aztán, ha egy magát ateistának valló embernek teszünk bizonyságot, nem szükséges, hogy Isten létezését vitassuk. Ők jobban tudják. Csak szóld a Szent Szellem által adott Igét, és a Szellem tanúskodni fog az igazság mellett, meggyőző erővel fog az illetőhöz szólni.

Azt gondolhatod: de hát ők nem hisznek Istenben vagy a Bibliában! Nem számít. Nem kell hinned a kardban ahhoz, hogy megöljön. Az Ige az ige (Efézus 6:17) , és attól függetlenül működni fog, hogy az illető mit mond, ha te hitben szólod az Igét. Higgy Istenben, hogy Ő foglalkozik a szívükkel.

Az ember szívvel hisz. A hit nem fejbéli dolog, hanem szívbéli kérdés. Ha letérünk arról az útról, hogy az emberek szívéhez szóljunk, akkor elveszítjük a Szent Szellem meggyőző erejét. Ez nem azt jelenti, hogy a hitnek nincs értelme! Az Istenben való hit a végső bölcsesség. Azonban a hit minden esetben szívügy.

Isten tanúnak hívott el, nem pedig bírónak vagy esküdtnek. Ma egyszerűen csak mondd el az embereknek, hogy Jézus mit tett érted, és hagyd, hogy a Szent Szellem tegye a dolgát. Ő fogja Jézushoz vonzani az embereket a szívükben munkálkodva, ahogy veled is tette.