Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A Jó Szív

Építsünk neki egy kis felső szobát, tegyünk bele neki ágyat, asztalt, széket és mécsest, hogy ott szálljon meg, amikor hozzánk jön! (2 Királyok 4:10)

heartsJézus azt tanította, hogy Isten csodákat létrehozó ereje azokon keresztül árad, akik adnak (Lukács 6:38); erre számos példát találhatunk az Ószövetségben. A 2 Királyok könyvében feljegyzett történet az egyik legnagyobb csoda, amit a Bibliában találhatunk. Minden hívő szeretné látni Isten erejét ilyen módon megnyilvánulni az életében. Mégis, csodák csak úgy nem történnek, oka van annak, hogy némelyek megkapják, mások pedig nem.

Ha csak Istenen múlna, akkor mindenki közülünk tapasztalna csodákat. Ő mindenkit szeret, és minden emberre kiterjeszti a kegyelmét. Azért csak kevés ember tapasztalja meg Isten csodatévő erejét, mert csak kevesen működnek vele együtt. Az elektromosság nem folyik a fán keresztül, és csodák sem folynak keresztül olyan szíveken és elméken, amelyek kemények Isten és az Ő emberei felé. A csodák azok életén keresztül folynak, akiknek a szíve teljesen Istené, és tele van könyörülettel mások felé.

Ez az asszony egy extra szobát épített a házában Elizeus számára. Elizeus nagyra értékelte ezt, és viszont meg akarta áldani őt azzal, hogy felajánlotta támogatását a király vagy az ország katonai vezetője előtt, de az asszony nem fogadta ezt el. Rengeteget elmond ez a történet. Nem azért áldotta meg az asszony Elizeust, hogy valamit kapjon az Istentől. Nem azért adott, hogy kapjon. Az ajándék mögötti motivációja teljesen önzetlen volt. Úgy adott, hogy nem várt viszonzásképpen semmit. Mindnyájunk számára tanulságos a történet.

Később, amikor Elizeus azt mondta, hogy Isten egy fiúval akarja megáldani, az asszony örömmel elfogadta Isten ajándékát, mivel sohasem kételkedett Isten szeretetében és hűségében. Az asszonynak olyan szíve volt, amit Jézus jó földnek nevezett, és a jó szíve jó gyümölcsöt termett az életében. Milyen a szíved ma? Jó munkát végzel a munkaadód számára? Elmész, hogy segíts a barátodnak? Azokkal is kedves vagy, akik nem jól bánnak veled? Isten figyel, és amit adsz, visszatér hozzád a csodában, melyre szükséged van.