Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

“A kegyelem és a hit egyensúlya” (konferencia videó)

“A kegyelem és a hit egyensúlya”

2012 májusában Andrew Atlantában szolgált egy Evangéliumi Igazságok Szeminárium keretében a kegyelem és a hit egyensúlyáról.

A szolgálat teljes terjedelemben megtekinthető vagy letölthető az alábbi linken.

Tekintsd meg Andrew rövid konferencia bevezetőjét. A bevezető magyarul is olvasható a videó ablak alatt.

“Lapozzunk az Efézusi levél második részéhez…

Tegnap reggel volt egy álmom… mert a Biblia azt mondja, hogy az öreg emberek álmokat álmodnak. A múlt héten töltöttem be éppen a 63-at, bizonyára az idős ember kategóriába tartozom. Az álomban egy konferencián szolgáltam utolsó előadóként. Az Úr azt mondta, hogy a hit és a kegyelem egyensúlyáról szolgáljak. Amikor felálltam, akkor hirtelen világosabban kezdtem látni, mint ahogy eddig láttam. Erről a témáról már írtam egy könyvet, mégpedig a legelső könyvemet, valamikor a 70-es években, talán a 80-as években, de ez volt az első kiadott könyvem: A kegyelem és a hit egyensúlya.

Hosszú időn keresztül tanítottam erről a témáról., de most egy más nézőpontból láttam a dolgokat, mint ahogy eddig láttam. Tegnap a Charis Biblia Iskolában erről beszéltem egész nap. Egy héten keresztül fogok szolgálni erről a témáról,. Az Úr megmutatta, hogy ez rendkívüli fontosságú üzenet a Krisztus Teste számára ma. Amikor először tanítottam ezt a témát, akkor azért tettem alapvetően, mert az a csoport, amivel kapcsolatban álltam és valójában az egyház jelentős része nagyon törvényes volt, mivel azt gondolták, hogy a saját jóságuk, szentségük, imájuk, az igetanulmányozásuk mozdítja meg Istent. Azért tanítottam, hogy az embereket a kegyelem irányába húzzam. Szinte minden alkalommal megpróbáltam az embereket a kegyelem felé húzni.

~~~

Megvásárolható kiadványunk:

A kegyelem és a hit egyensúlya (könyv és hangoskönyv)

~~~

Ebben az álomban azonban, amit az Úr mutatott az volt az új, hogy ma sok szolgáló van már, akik a kegyelemről tanítanak. Régen is voltak szolgálók, akiket nem ismertem, de ma sok, nagyon jó ember prédikál a kegyelemről. Azonban elindult egy olyan jelenség, hogy sokan a kegyelem nevében vad dolgokat kezdenek el tenni. Mindenféle bűnöket követnek el azt mondván, hogy nem számít, hogy miként élünk. Van egy tanítás, amit univerzalizmusnak hívnak, illetve van egy másik tanítás, a végső megbékélés, amelyben azt tanítják, hogy nem létezik a pokol, mert a szerető Isten nem küldi a pokolba az embereket, tehát ezért nem létezik a pokol. Ez valójában az élet. Azt mondják, hogy azért születünk újjá csupán, hogy egy bőségesebb, gazdagabb életet éljünk, élvezzük az Úr jelenlétét, de azok az emberek sem mennek a pokolra, akik nem ismerik az Urat. Mások azt mondják, hogy azok az emberek, akik a pokolban vannak végül meg fognak békélni, és végül maga az ördög is a Mennybe fog kerülni.

Tehát nagyon megváltozott a helyzet mióta először tanítottam erről a témáról: akkor az emberek Isten haragjáról és ítéletéről beszéltek, arról, hogyha mindent jól teszel, akkor Isten megáld. Ekkor az embereket megpróbáltam a kegyelem irányába terelni. Ma mindkét szélsőségben találhatunk embereket. Vannak törvényes emberek, akik a cselekedeteikben bíznak, de vannak olyanok is, akik azt hiszik, hogy nem számít, hogy adunk-e, nem számít, hogy imádkozunk-e, nem számít, hogy szentül élünk-e, vagy bármi mást teszünk. Nincsenek következmények. És ez a véglet is helytelen…”

~~~

A szolgálat teljes terjedelemben megtekinthető vagy letölthető az alábbi linken.

~~~