Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A megbocsátás csodákat eredményezhet

Egyszer rabló arám csapatok vonultak ki, és foglyul ejtettek Izráel országából egy kisleányt, aki Naamán feleségének a szolgálója lett. (2. Királyok 5:2)

Jézus azért jött, hogy bocsánatot nyerjen a bűneinkre, és szívünket olyan megbocsátó szívvé változtassa, mint amilyen az Övé. A megbocsátás gyümölcseit semmi sem demonstrálta jobban, mint Naamán leprából való gyógyulásának története.  Ez az egyik legnagyobb csoda volt, amit az Úr Elizeuson keresztül cselekedett, mégis, sohasem történhetett volna meg, ha nem lett volna egy szolgálólány, aki a megbocsátást választotta.

Ez a szolgálólány hívta fel Naamán feleségének figyelmét Isten gyógyító erejére. Ha nem beszélt volna, egyáltalán nem történhetett volna meg a csoda. A történet különös értelmet nyer akkor, amikor felismered, hogy ez a lány izraelita volt, akit egy szíriai támadás során ejtettek fogságba, majd rabszolgaként hurcoltak el Szíriába. A kislány szó héber megfelelője ebben az esetben azt jelenti: “fiatal lány a csecsemőkortól a serdülőkorig.” Ez azt jelenti, hogy bizonyára még nem volt önálló a lány. A szüleitől vették el! Valószínűleg a szüleit megölték a szíriaiak, vagy őket is rabszolgaként hurcolták el. Nagyon könnyen megkeseredhetett volna, és egyszerűen azt választhatta volna, hogy semmit nem mond el úrnőjének Istenről, aki képes gyógyítani.

A leprát abban az időben sokan Isten ítéletének tekintették a bűn felett. A lány azt gondolhatta volna, hogy Naamán rászolgált a betegségre! Akár a haláláért is imádkozhatott volna. Ehelyett azonban érdeklődést és szánalmat tanúsított ura iránt. Nyilvánvaló módon megbocsátott neki, és nem táplált magában semmiféle keserűséget irányában. Ez pedig lehetővé tette Istennek, hogy eszközként használja őt a szíriai hadsereg legmagasabb rangú tábornokának megérintésében. Kétség nélkül sok szíriai jutott hitre az Úrban azáltal, hogy a lány a megbocsátás mellett döntött, és Istent szolgálta ott, ahol éppen volt.

Nem változtathatod meg a múltadat, de dönthetsz a jövőd felől, és afelől, hogy miként hatsz mások életére. Függetlenül attól a helyzettől, amiben vagy, virágozzál ott, ahová beültetett Isten. Lehetséges, hogy pontosan azok, akikre haragudtál, ők fognak Isten érintésére reagálni, ha kinyúlsz értük. Fejezd ki valakinek Isten szeretetét a mai napon.