Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A megbocsáthatatlan bűn

A megbocsáthatatlan bűn                        Március 29.
 
Máté 12,31: „Ezért mondom nektek: minden bűn és káromlás megbocsáttatik majd az embereknek, de a Szellem káromlása nem bocsáttatik meg.” (RÚF)
 
LUKÁCS 12,10; MÁTÉ 12,24-31; MÁRK 3,22-30
 
A káromol szó jelentése: rosszat mond, rágalmaz, gyalázkodik. A szövegkörnyezetet figyelembe véve, Jézus azt mondja, hogy a Szent Szellem káromlása az, ha valaki a Szent Szellem működését az ördögnek tulajdonítja. A Bibliában sokan megtették ezt, köztük Saul is, a későbbi Pál apostol. Az 1Timótheus 1,13-ban azonban Pál azt mondta, hogy irgalmat nyert a káromlása miatt, mert hitetlenségben, tudatlanul tette. Ezért a Szent Szellem káromlása, amelyre Jézus figyelmeztet, a Szent Szellem szándékos és tudatos szidalmazása.
 
Ez párhuzamban áll a Zsidó levél 6,4-6-tal, ami felsorolja, milyen feltételek mellett szakad el valaki a kegyelemtől. Ez az igerész arra utal, hogy csak egy érett keresztény követhet el ilyesmit. Ami a Szent Szellem káromlását illeti, megbocsáthatók azok az elhamarkodott kijelentések, amelyeket tudatlanságból vagy hitetlenségükben mondanak a Szent Szellem ellen azok, akik nem igazán tudják, mit cselekszenek.
 
Emberi szemszögből nem lehet egyértelmű határvonalat húzni, hogy mikor vonható felelősségre valaki istenkáromlásért és mikor követte el ezt a megbocsáthatatlan bűnt. Biztosak lehetünk abban, hogy Isten minden ember szívét ismeri, és igazságosan fog ítélni. Isten Igéje azonban megmutatja, hogy amikor valaki méltatlanná, megátalkodottá válik, akkor Isten már nem tudja meggyőzni őt a bűnéről. (Róm 1,28)
 
Ezért bárki, aki bűnösnek érzi magát, és megbánja, hogy esetleg káromolta a Szent Szellemet, még nem jutott el oda, ahol ez megbocsáthatatlan, különben nem törődne vele. Legyen a szíved szelíd és érzékeny Iránta! Hallgasd, ahogy az Ő hangja szól hozzád ma az Igén keresztül!
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag⁠Könyveinkért látogass el weboldalunkra:⁠https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/⁠Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/