Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A szégyentől a felhatalmazásig

Gyerekgyár. Csóró guberáló. Szégyenletes. Ezek voltak azok a jelzők, amelyeket Selina Brownra ragasztottak éveken át, míg végül ő maga is elhitte ezeket.

Attól kezdve, hogy örökbe fogadták, egészen a tinédzserkorát végigkísérő számos bántalmazó kapcsolatig, Selinának fogalma sem volt a saját értékéről. A brit bulvárlapokban találta meg identitását hat gyermek húszéves édesanyjaként.

Hogy megpróbáljon elmenekülni szégyene és a gyermekei apjával való bántalmazó kapcsolata elől, Selina a kábítószerekhez és az alkoholhoz fordult.

Egy éjszaka mindez túl sok lett neki. Erősen ittas állapotban egy híd felé hajtott azzal a szándékkal, hogy véget vet az életének. 80 km/óra sebességgel haladva egy parkoló autónak ütközött. Selina emlékszik, hogy a baleset után kiszállt, és azt gondolta magában: ez nem jó, még csak megölni sem tudom magam. A balesetből felépült, de még mindig zavarodott volt és öngyilkos gondolatok foglalkoztatták.

Mivel nem tudta, hova forduljon, Selina a Facebook segítségével találkozott Istennel – pont ott, ahol volt. Miközben egy barátja posztját olvasta, értesült az ingyenes Kegyelem és Hit konferenciáról, amelynek Andrew Wommack a házigazdája.

Nem állt anyagi akadály az útjába, ezért Selina úgy döntött, hogy részt vesz a rendezvényen. „Megjelentem a konferencián, és nem tudom, hogy ott lettem volna-e vagy sem, ha fizetnem kellett volna érte. De el tudtam menni arra a konferenciára kérdés nélkül; nem volt semmilyen kritérium, aminek meg kellett volna felelnem… az, hogy ezt megtehettem, teljesen megváltoztatta az életemet.”

A dolgok kezdtek értelmet nyerni, ahogy Selina hallgatta Andrew tanítását a megigazultságról. „Falak dőltek le előttem” – mondja. A katolikus neveltetésből származó törvénykező gondolkodásmódja eltűnt, amikor rájött, hogy nem kell „jónak lennie” ahhoz, hogy Isten szeretetét megkapja.

Az alkalom végén Andrew felszólította azokat, akik még nem születtek újjá, hogy jöjjenek előre és töltekezzenek be Szent Szellemmel. „Emlékszem, abban a pillanatban hallottam, ahogy Isten szól hozzám” – mondja Selina. Egész életében az identitását kereste. Isten azt mondta neki: Nem számít, hogy kinek a családjához tartozol. Most már Hozzám tartozol.

Egyetlen pillanat alatt Isten megmutatta neki, hogy ki ő. Megszabadult a függőségtől, a bizonytalanságtól, az öngyilkossági gondolatoktól és mindenféle elnevezéstől, amit addig hitt magáról. A konferencia végén Selina tudta, hogy meg kell szilárdulnia újonnan talált identitásában, és beiratkozott a Charis Bibliaiskolába Walsallba.

Isten néhány év alatt mindent megváltoztatott. Ma Selina a Charis Walsall missziós koordinátorának asszisztenseként szolgál a férjével, Andrew-val. Brownék a Charis Bibliaiskolát tekintik a szabadságuk kulcsának, és új kinyilatkoztatásuk arra inspirálta őket, hogy elindítsák a Reboot-ot, egy utcai szolgálatot, amelynek célja, hogy a Krisztusban megújult elme megváltoztató erejével elérje a kitaszítottakat és a függőket.

Selina mostanra az az anya lett, akire a gyermekeinek mindig is szüksége volt. Természetesen mindez nem lett volna lehetséges barátaink és partnereink nélkül. Nekik köszönhetően egy öngyilkos hajlamú angol nő megtalálta identitását Krisztusban, és most a remény üzenetét terjeszti egész Európában.