Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A világ gondjai tövisek 

              A világ gondjai tövisek                                       Április 11.                                             

Lukács 8,14: „A tövisek közé esett mag: ezek azok, akik hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják őket, és nem érlelnek termést.” (RÚF)

LUKÁCS 8,5-14

Ma Krisztus Testének nagy részére ez a harmadik fajta föld jellemző. Ezek az emberek befogadták Isten Igéjét, és oly mértékben elkötelezték magukat mellette, hogy hűségesek tudnak maradni az üldöztetésben, de az élet dolgai lefoglalják őket és megfojtják a szívükbe vetett Igét, ők pedig nem hoznak termést. Ahogy a kertben a gyomok elszívják az összes tápanyagot és „kiéheztetik” a növényt, úgy az élet élvezetei – ha hagyjuk, hogy uralják a gondolkodásunkat – megakadályozzák a gyümölcstermést, amelyet az Ige eredményezett volna.

A történelem során az egyház mérete és ereje mindig növekedett az üldöztetések alatt. Ez azért van, mert az üldöztetés idején a helyére kerülnek a prioritásaink. Felismerjük, hogy az életünk Jézusban van (Jn 14,6), nem pedig a különféle dolgokban (Lk 12,15), és minden figyelmünket az Úrra összpontosítjuk. A jólét ellenben sokkal többet ártott Krisztus Testének; pontosan abból fakadóan, ami ebben a versben olvasható. Isten meg akarja áldani a gyermekeit dolgokkal (Zsolt 35,27; Mt 6,33), de ha ezekkel foglalkozunk, az megfojtja és gyümölcstelenné teszi az Igét. Ha követnénk Isten jóléttel kapcsolatos útmutatását, amely a Máté 6,19-34-ben olvasható, akkor az Ige gyümölcsöt teremne, és élveznénk ennek az életnek a fizikai áldásait is

Figyeld meg, hogy Jézus azt mondta: „nem érlelnek termést”. Ennél a fajta embernél mutatkozik némi gyümölcs, de az mindig kicsi lesz, és messze elmarad attól, amilyennek lennie kellene. Csalódottnak érzed magad, mert éppen csak boldogulsz, és igazából nem tapasztalod meg azt a bőséges életet, amelyet Jézus adott? (Jn 10,10) Vizsgáld meg az életedet, hogy az élet gondjai, a gazdagság csalárdsága és az élet élvezetei nem fojtják-e meg Isten Igéjét!

Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag⁠Könyveinkért látogass el weboldalunkra:⁠https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/⁠Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/