“Ahogy én szerettelek benneteket” (konferencia videó)

“Ahogy én szerettelek benneteket”

Andrew Houston-ban (Texas) beszélt egy Evangéliumi Igazságok Szemináriumon Jézus utolsó instrukciójáról tanítványai számára: “Egy új parancsolatot adok számotokra, ahogy én szerettelek benneteket, úgy szeressétek egymást. ” (János 13:34). Különös jelentőséget ad ennek a parancsnak az, hogy Jézus tisztában volt azzal, hogy a következő nap meg fogják feszíteni.

A hívőknek tehát úgy kellene az embereket szeretniük, ahogy Jézus szerette őket – a legnagyobb akadály Jézus szeretetének megosztásában az, hogy a hívők nem fogadták el igazán Isten szeretetét. Andrew Isten feltétel nélküli szeretetéről beszélt a résztvevőknek.

~~~

A konferencia teljes anyaga (5 szolgálat) megtekinthető, vagy letölthető (angol nyelven) az alábbi weboldalról.

~~~

Nézd meg Andrew rövid bevezetőjét! (a fordítás a videó alatt található)

Lapozzunk a János evangélium 13. fejezetéhez. Egy sorozatot kezdek ezen a héten és azt hiszem, hogy sokak számára erőteljesen fel fogja nyitni a szemeket, kihívást fog jelenteni, ugyanakkor áldásul is szolgál majd.

A János 13-ról szeretnék beszélni. Röviden hadd szóljak a fejezet hátteréről. A történet Jézus megfeszítése előtti napon játszódik. Jézus tanítványaival vacsorázik. Megmosta a tanítványok lábát, Júdás is köztük volt, aki elárulta Jézust. Sátán belé megy, majd elfut a helyszínről. Ezután közvetlenül Jézus beszél tanítványaival a 14., 15. és 16. fejezetben. Instrukciókat ad nekik, ne bátortalanodjon el a szívetek, stb. A keresztre feszítés előtti utolsó beszélgetés ez. Bizonyára a legfontosabb utasításait ekkor adta. Ha arról lenne szó, hogy ti a tanítványaim lennétek és tudom, hogy másnap végleg elhagylak benneteket, akkor garantálhatom, hogy a legfontosabb üzeneteimet mondom el nektek, hangsúlyozok bizonyos dolgokat, felkiáltó jellel látom el az üzenetet.

Jézus számára ez volt az utolsó lehetőség, hogy tanítványaival beszéljen.

~~~

A konferencia teljes anyaga (5 szolgálat) megtekinthető, vagy letölthető (angol nyelven) az alábbi weboldalról.

~~~

Vélemény, hozzászólás?