World Outreach – 2023. februári hírlevél – Amikor úgy gondoljuk, hogy már mindent hallottunk, Isten továbbra is meglep minket

Amikor úgy gondoljuk, hogy már mindent hallottunk, Isten továbbra is meglep minket

Mióta a Charis Bibliaiskola 1994-ben megnyílt (eredeti nevén Colorado Bible College), sok csodálatos bizonyságot hallottunk arról, hogyan vezetett hozzánk a Szent Szellem különböző nemzetiségű, vallású és hátterű embereket, mint például:

Johan Toet, egy volt drogdíler, aki beiratkozott a Charis Bibliaiskolába Hollandiában, miután Isten meglátogatta őt a börtöncellájában.

– Ruth Levi, aki korábban indiai származású, gyakorló szikh volt, és az angliai Walsallban lévő bibliaiskolánkba jelentkezett, miután az Úr egy hírnöke felírta neki a szolgálat címét, ami aztán a szeme láttára hirtelen eltűnt. 

– Lumière Nsungu, egy korábban katolikus üzletasszony a Kongói Demokratikus Köztársaságból, aki szintén beiratkozott az egyik dél-afrikai kampuszunkra, miután egy éjszaka meglátta a “CHARIS” szót lebegni a nappalijában.

 

A kegyelemmel való találkozás 

Bár Lumière három céget vezetett, családja volt, és katolikus misére járt, ennek ellenére a külső sikerek sem tudták ellensúlyozni a belső nyugtalanságot, amelyben a szívében érzett. Mindez 2016-ban csúcsosodott ki, amikor egy ügynök összekeverte az úti okmányait.

“Egy másik országban voltam dolgozni, de a vízumomat nem töltötték ki, ezért kitoloncoltak. Dühös lettem. Alig vártam, hogy elérjem az ügynökséget!” Folytatta: “és miközben a repülőn voltam, Jézus hirtelen megjelent nekem egy látomásban, és azt mondta: “Szeretlek, de ezt az ajtót most be kell zárnod”.”

Lumière tudta, hogy változtatnia kell az életén, és úgy döntött, hogy a világi sikerek helyett inkább Jézust követi. A következő évben megkapta a Szent Szellem keresztségét, és egy pünkösdi gyülekezetbe kezdett járni, ahol sok jelet és csodát látott.  

De anélkül, hogy Isten Igéjének alapjai ellensúlyozták volna lelki tapasztalatait, Lumière ismét azt érezte, hogy rossz dolgokat követ. “Mindezek a dolgok, mivel nem ismertem a különbséget a természetes és a természetfeletti világ között, valahogy megzavarták az életemet. Ezért elkezdtem imádkozni, és azt mondtam: ‘Uram, békességem van. Tudom, hogy ez Te vagy, de szükségem van arra, hogy megerősítsd, hogy ez Te vagy”.”

És ezzel a kéréssel Isten egy jelet adott imájára – szó szerint. “A ‘CHARIS’ szó megjelent előtte. ‘CHARIS’, ‘CHARIS’, és ez villogott fel folyamatosan a szemeim előtt a nappalimban!” – emlékezett vissza.

Költözés Dél-Afrikába 

Alig tudott valamit az Andrew Wommack Ministriesről (vagy akár arról, hogyan kell kiejteni a Charis szót), Lumière és családja a Kongói Demokratikus Köztársaságból Dél-Afrikába költözött, hogy minél hamarabb részt vehessen a Charis Cape Town-i tanfolyamain. Amint odaért, Isten Igéje azt tette, amihez a legjobban ért: “a lélek és a szellem, az ízületek és a velők szétválásáig hatol” (Zsidók 4:12).

“Isten annyi mindenből meggyógyított – a meg nem bocsátásból, a keserűségből, a kudarctól való félelemből, a halálfélelemből” – jelentette ki, “és amikor az Úr meggyógyított, akkor kezdtem el szeretni az embereket“. És ebből a szeretetből jött a vágy, hogy megossza az evangélium üzenetét hazájával.

 

Megnyílik az AWM DR kongói irodája

Lumière álma 2022. szeptember 27-én vált valóra, amikor az Andrew Wommack Ministries a Kongói Demokratikus Köztársaságban megnyitotta kapuit – Lumière irányításával. A franciaországi Nizzában működő csapatunk által készített francia fordítások és az afrikai vezetőink által létrehozott szervezeti alapok felhasználásával Lumière az irodát ugyanazzal a kiválóság szellemével vezeti, amelyet az igazgatói továbbképzési programunkban (DTP) tanítottak és mintáztak.

“Az igazgatói továbbképzési program segített megérteni az irányelveket és az eljárásokat” – mondta. “Még az iskolában kapott füzeteket is értékelni kezdtem, mert láthattam, hogyan készülnek és milyen kiválósággal.”

Lumière a közeljövőben egy DR Kongói Charis iroda megnyitását tervezi, és örömmel várja, hogy ezt az üzenetet még messzebbre és mélyebbre vigye a DR Kongó francia ajkú lakosságához. “Francia nyelven szolgálni, szolgálni a saját népemnek, ez egy igazi áldás. Megtiszteltetés” – osztotta meg Lumière. “A történet minden egyes darabja…egyszerűen az Úrtól jött!”

Barátainknak és partnereinknek szeretnénk köszönetet mondani. A Charis World Outreach folyamatos támogatása révén az olyan embereknek, mint Lumière, volt egy hely, ahol növekedhettek a Krisztusban való identitásukban: ez a fajta átalakulás megváltoztatja a nemzeteket.

Ha Isten mindezt egy hölgy utazási irodával kapcsolatos frusztrációjából hozta ki, képzeljük el, legközelebb milyen meglepetéseket tartogat számunkra!

Ebben a cikkben Johan Toet és Ruth Levi történetének csak egy részletét tudtuk megosztani. Ezért meghívunk benneteket, hogy látogassatok el az awmi.net/encounters weboldalra, ahol többet hallhattok az Isten kegyelmével való csodálatos találkozásaikról, valamint sok más bátorító történetről.

 

Csatlakozz hozzánk, hogy messzire és mélyre jussunk az evangéliummal!

Az AWM és a Charis nemzetközi szinten húsz irodával és harminc kampusszal rendelkezik, valamint huszonegy kampusszal az Egyesült Államokban a coloradói központunkon kívül. Bibliaiskoláink közel nyolcezer diákot képeznek világszerte!

Ha még nem vagy a Charis World Outreach partnere, kérjük, csatlakozz hozzánk, hogy együtt minél több olyan emberhez jussunk el, akiknek szükségük van kegyelem és a hit sorsfordító üzenetére.

További információ a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalon.Vélemény, hozzászólás?