Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Amit hallgatásával mondott

Azok a férfiak, akik őrizték Jézust, gúnyolták és verték őt, majd eltakarták a szemét, és ezt kérdezték: “Prófétáld meg, ki ütött meg téged!” (Lukács 22:63:64)

Isten teremtése kigúnyolta és sértegette a Fiát, de Ő nem lépett közbe. A fájdalom, amit az Apa érezhetett, leírhatatlan lehetett. Azok, akik Jézust ütötték és prófétálásra szólították fel, hallgatását bizonyítékként értelmezhették arra, hogy Jézus nem az volt, akinek állította magát. A természetes értelem nem értheti meg, hogy a Hatalmas Isten hogy tűrhette el ezt a fajta visszaélést teremtményeitől. De ez Isten terve volt.

Ézsaiás prófétálta: “Amikor kínozták, alázatos maradt, száját sem nyitotta ki. Mint a bárány, ha vágóhídra viszik, vagy mint a juh, mely némán tűri, hogy nyírják, ő sem nyitotta ki száját.” (Ézsaiás 53:7.) Jézus nem nyitotta meg a száját. Ézsaiás azt is megemlíti: “Fogság és ítélet nélkül hurcolták el” (Ézsaiás 53:8). A következő versszakban Ézsaiás továbbment a próféciával: “A bűnösök közt adtak sírt neki, a gazdagok közé jutott halála után. ” Ez a prófécia akkor teljesedett be, amikor Jézust két tolvaj között feszítették meg, és egy gazdag ember sírjában temették el.

Az igazság az, hogy Jézus hallgatásával szólt hozzánk. Beszélt arról a kimondhatatlanul nagy szeretetről, amit az Atya felé érzett, amit feléd és felém érzett. Beszélt arról a teljes bizalomról, ami az Atya ígérete felé volt benne, hogy fel fogja Őt támasztani a halálból. Beszélt arról a forrásról, ami erőt adott neki a Kereszt elszenvedéséhez, az előtte lévő örömről. És beszélt arról, amit Sátán évszázadok óta hallani akart: a Messiás a kezetekben van.

Azonban Jézus hallgatásával valami olyat is mondott, amit a Sátán nem hallott meg: Ő nem ölte meg a Messiást; ő feláldozta Isten Bárányát, aki elvette a világ bűnét, ezzel pedig megfosztotta minden hatalmától! Az 1. Korinthusz 2:8 azt mondja, ha Sátán tudta volna, hogy Jézus halála mit fog eredményezni, akkor soha sem feszítette volna meg.

Ma, ha azon töprengsz, hogy vajon Isten miként szabadít ki a kényszerhelyzetedből – hogyan változtatja meg a szívedet, a körülményeidet, vagy mások szívét és körülményeit – emlékezz arra, hogy miként vette rá az ördögöt, hogy az Ő akaratának megfelelően cselekedjen!