Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Angyali védelem 

Angyali védelem                                                                  Június 4. 

Máté 18,10: „Vigyázzatok, nehogy egyet is megvessetek e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy az ő angyalaik a mennyekben mindenkor látják az én mennyei Atyám arcát.” (RÚF) 

MÁTÉ 18,10-11 

Isten angyalokat rendelt mellénk. A Zsidó levél 1,14 kijelenti, hogy az a feladatuk, hogy szolgáljanak minket (vagyis szolgáljanak az érdekünkben). Az Ószövetségben a 91. zsoltár tanít az angyalok szolgálatáról, amit Isten népe felé végeznek. 

Néhányan felismerték ezt az igazságot, és még tovább vitték, mondván, hogy szólnunk kell az angyalainkhoz, ők pedig engedelmeskednek a parancsainknak. A Bibliában nincs erre vonatkozó utasítás és nincs is rá példa. Az angyalok védelmi feladatainak többsége – amit a 91. zsoltár ír le – megelőző jellegű, és ezeket a tevékenységeket semmiképpen nem tudnánk ténylegesen megparancsolni. 

Az angyalok pontosan úgy küldetnek el, ahogy ez a vers leírja: az Atya arcát látják. A mindenható Isten irányítja őket az érdekünkben, de nekünk is megvan a szerepünk. A 91. zsoltár 1. verse szerint azok élvezhetik az angyali tevékenység áldásait, akik a Felséges rejtekében laknak. A 2. vers pedig arra tanít bennünket, hogy mondjuk ki: az Úr a mi oltalmunk és várunk, Őbenne bízunk. 

Az Istenbe vetett hitünk és az Ő hozzánk való hűsége szabadítja fel az angyalokat az érdekünkben. Ha ez egyedül Istentől függne, akkor irgalmának és kegyelmének köszönhetően a gondoskodása mindenki számára ugyanolyan lenne. Isten kegyelmét azonban hit által kell elfogadnunk. (Ef 2,8) Miközben keresed az Urat, tudatosítsd szolgáló szellemeinek jelenlétét, mert azért teremtette őket, hogy szolgáljanak nekünk. Ha megvallod a hitedet ezen a területen, Ő elküldi az angyalait az érdekedben.